Przetargi.pl
Zakup artykułów żywnościowych oraz ich sukcesywna dostawa do placówek Zamawiającego mieszczących się w Piekarach Śląskich.

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 41-949 Piekary Śląskie, ul. Bpa Nankera 103
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 288 35 74; 287 95 03 , fax. 32 287 95 03
  • Data zamieszczenia: 2013-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
    ul. Bpa Nankera 103 103
    41-949 Piekary Śląskie, woj. śląskie
    tel. 32 288 35 74; 287 95 03, fax. 32 287 95 03
    REGON: 00345501400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.piekary.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup artykułów żywnościowych oraz ich sukcesywna dostawa do placówek Zamawiającego mieszczących się w Piekarach Śląskich.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest zakup artykułów żywnościowych oraz ich sukcesywna dostawa do placówek Zamawiającego mieszczących się w Piekarach Śląskich w następujących punktach miasta: PAKIET I a) Dzienny Dom Pomocy Społecznej ul. Okrzei 25, b) Świetlica Środowiskowa Nr 1 ul. M.C. Skłodowskiej 107, c) Świetlica Środowiskowa Nr 2 ul. Okrzei 25, d) Punkt Interwencji Kryzysowej ul. Przyjaźni 229, e) Dział Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Bytomska 67, f) Klub Integracji Społecznej ul. Wyszyńskiego 31, g) Klub Seniora, ul. Olimpijska 3 h) Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie, ul. Bpa Nankera 103 z podziałem na części: Część nr 1 - Produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne Część nr 2 - Drób Część nr 3 - Warzywa, owoce i podobne produkty Część nr 4 - Pieczywo Część nr 5 - Produkty mleczarskie Część nr 6 - Różne produkty spożywcze Część nr 7 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Część nr 8 - Warzywa i produkty mrożone Część nr 9 - Jaja PAKIET II - Warzywa, owoce i podobne produkty a) Dzienny Dom Pomocy Społecznej, ul. Okrzei 25 b) Świetlica Środowiskowa Nr 1, ul. M.C.Skłodowskiej 107 c) Świetlica Środowiskowa Nr 2, ul. Okrzei 25 2. Szczegółowy wykaz asortymentu z opisem i podziałem na części zawiera Załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia. 4. Ilości zamawianego towaru z każdego rodzaju mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zależności od potrzeb Zamawiającego z zachowaniem ustalonej wartości umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 5. W przypadku zmian ilości zamawianego towaru skutkujących zmniejszoną wartością umowy Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu dostarczonego towaru. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego z tego tytułu. 6. Zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Pzp jeżeli w przedmiocie zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie, należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na cały asortyment stanowiący przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, aby każdy artykuł spożywczy był o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych, walorach smakowych, estetycznych, zachowaniu się podczas obróbki gastronomicznej niż wymienione w Załączniku nr 4 do SIWZ. W takim przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 7. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości udowodnienie równoważności spoczywa na Wykonawcy. 8. Wykonawca będzie realizował zamówienie po cenach jednostkowych zawartych w ofercie na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw - Formularz asortymentowo- cenowy, stanowiący Załącznik nr 4 do SIWZ. 9. Wykonawca dostarczy zamówione artykuły żywnościowe (dotyczy wszystkich pakietów i części) do placówek Zamawiającego na własny koszt i własne ryzyko. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru w ww. placówkach Zamawiającego. 10. Dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych czystych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania i przewożenia żywności. 11. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe środkami transportu spełniającymi odpowiednie wymogi sanitarno-higieniczne. 12. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie w ilościach, terminie i według wskazań określonych przez Zamawiającego zgodnie ze składanymi zamówieniami na podstawie zgłoszenia telefonicznego bądź pisemnego lub faksem przez okres trwania umowy. 13. Zamówiony towar z Rozdziału III PAKIET I ust. 1, pkt. a), oraz PAKIET II ust. 1, pkt a) należy dostarczyć najpóźniej do godziny 700 w dniu wskazanym przez Zamawiającego z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, gdyż obowiązkowa jest terminowość przygotowania posiłków. Dla pozostałych placówek, wg uzgodnionej przez strony godziny podanej przy zamówieniu. 14. Zamówiony towar z rozdziału III PAKIET I ust. 1 pkt h) należy dostarczyć do placówek:(punkt terenowy pracowników socjalnych przy ul. M.C.Skłodowskiej 133, Świetlica Środowiskowa Nr 1 przy ul. M.C.Skłodowskiej 107, Punkt Interwencji Kryzysowej przy ul. Przyjaźni 229, punkt terenowy pracowników socjalnych przy ul. Przyjaźni 53a, punkt terenowy pracowników socjalnych przy ul. Nałkowskiej 20, Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie przy ul. Bpa Nankera 103, punkt terenowy pracowników socjalnych przy ul. Wigury 5, Dział Opieki nad Dzieckiem i Rodziną przy ul. Bytomskiej 67, punkt terenowy pracowników socjalnych przy ul. Piłsudskiego 5, Dzienny Dom Pomocy Społecznej przy ul. Okrzei 25, Klub Integracji Społecznej przy ul. Wyszyńskiego 31, punkt terenowy pracowników socjalnych przy ul. Olimpijskiej 3.) 15. Dostarczone artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania jakościowe wynikające z obowiązujących przepisów prawa oraz właściwych dla przedmiotu zamówienia norm. 16. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wad jakościowych lub posiadających wady eliminujące je do użytku w dostarczanej partii towaru, Zamawiający ich nie przyjmie. 17. W razie zwłoki z dostarczeniem przez Wykonawcę partii towaru lub nie dokonaniem wymiany towaru wadliwego na wolny od wad, Zamawiający zakupi towar u innego sprzedającego, na koszt Wykonawcy. 18. Wykonawca odpowiedzialny jest za przestrzeganie zasad systemu HACCP oraz za zapewnienie właściwej jakości zdrowej żywności i materiałów, wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Wykonawca zobowiązany jest zapoznać się z całością Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ), wraz z załącznikami, które są integralną częścią niniejszej Specyfikacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopr.piekary.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach