Przetargi.pl
Wyżywienie pacjentów Szpitala

WOJEWÓDZKI SPECJALISTYCZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ CHORÓB PŁUC I GRUŹLICY W WOLICY K.KALISZA ogłasza przetarg

  • Adres: 62-872 Wolica, Wolica 113
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-02-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: WOJEWÓDZKI SPECJALISTYCZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ CHORÓB PŁUC I GRUŹLICY W WOLICY K.KALISZA
    Wolica 113
    62-872 Wolica, woj. wielkopolskie
    REGON: 000314750
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wolica.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wyżywienie pacjentów Szpitala
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    5.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków w ramach całodziennego wyżywienia pacjentów, podziału na porcje, wydawania posiłków przy użyciu naczyń Wykonawcy oraz ich zmywanie 5.3. Pod pojęciem całodobowego wyżywienia pacjenta należy rozumieć: przygotowywaniei dostarczanie przez wykonawcę do zamawiającego gotowych posiłków (całodzienne wyżywienie) dla jednej osoby (pacjenta) uwzględniające śniadanie, obiad (dwudaniowy) i kolację, przy diecie cukrzycowej należy uwzględnić II śniadanie oraz podwieczorek. Posiłki musza być dostarczane o określonych przez zamawiającego stałych godzinach.Pod pojęciem posiłku należy rozumieć zestaw potraw o określonej wielkości porcji, przygotowany zgodnie z zasadami wskazanej diety i spełniający określone w zamówieniu szczegółowe wymagania zamawiającego w zakresie diet.Całodzienne wyżywienie stanowią 3 posiłki dzienne tj. śniadania, obiady i kolacje dla około 80 do 100 pacjentów dziennie, co stanowi 2 389 osobodni żywieniowych w miesiącu, na cały okres obowiązywania umowy tj. 12 miesięcy 28 664 osobodni żywieniowych. Liczba łóżek na 4 oddziałach szpitalnych 120,00:
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące9.1.4. zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie:1) Wykonawca winien wykazać, że wykonał należycie nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: - należycie wykonał/wykonuje, co najmniej 1 (jedną) usługę rozumiane jako jedno zamówienia /jedna umowa, polegające na kompleksowym żywieniu pacjentów placówek służby zdrowia z podziałem na diety o wartości nie mniejszej niż 700 000,00 PLN oraz odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia,2) Wykonawca winien wykazać, że dysponuje osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadającymi wymagane kwalifikacje zawodowe i doświadczenie dla wykonywania zamówienia, tj.:personelem posiadającym kwalifikacje niezbędne do wykonania zamówienia w tym w szczególnościa) kucharzem posiadającym doświadczenie zawodowe w wykonywaniu czynności zawodowych przez okres co najmniej 5 lat w zakresie przygotowywania posiłków dla pacjentów zakładów opieki zdrowotnej z podziałem na diety3) Wykonawca winien wykazać, że dysponuje samochodem służącym do wykonywania zamówienia, spełniającym odpowiednie wymagania sanitarne tj. zakwalifikowany do przewozu środków spożywczych (posiłków) - .4) Wykonawca winien wykazać, że dysponuje pomieszczeniami kuchennymi spełniającymi wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej, jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-02

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach