WOJEWÓDZKI SPECJALISTYCZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ CHORÓB PŁUC I GRUŹLICY W WOLICY K.KALISZA ogłasza przetarg
- Adres: 62-872 Wolica, Wolica 113
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-02-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: WOJEWÓDZKI SPECJALISTYCZNY ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ CHORÓB PŁUC I GRUŹLICY W WOLICY K.KALISZA
Wolica 113
62-872 Wolica, woj. wielkopolskie
REGON: 000314750 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wolica.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wyżywienie pacjentów Szpitala - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
5.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków w ramach całodziennego wyżywienia pacjentów, podziału na porcje, wydawania posiłków przy użyciu naczyń Wykonawcy oraz ich zmywanie 5.3. Pod pojęciem całodobowego wyżywienia pacjenta należy rozumieć: przygotowywaniei dostarczanie przez wykonawcę do zamawiającego gotowych posiłków (całodzienne wyżywienie) dla jednej osoby (pacjenta) uwzględniające śniadanie, obiad (dwudaniowy) i kolację, przy diecie cukrzycowej należy uwzględnić II śniadanie oraz podwieczorek. Posiłki musza być dostarczane o określonych przez zamawiającego stałych godzinach.Pod pojęciem posiłku należy rozumieć zestaw potraw o określonej wielkości porcji, przygotowany zgodnie z zasadami wskazanej diety i spełniający określone w zamówieniu szczegółowe wymagania zamawiającego w zakresie diet.Całodzienne wyżywienie stanowią 3 posiłki dzienne tj. śniadania, obiady i kolacje dla około 80 do 100 pacjentów dziennie, co stanowi 2 389 osobodni żywieniowych w miesiącu, na cały okres obowiązywania umowy tj. 12 miesięcy 28 664 osobodni żywieniowych. Liczba łóżek na 4 oddziałach szpitalnych 120,00: - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące9.1.4. zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie:1) Wykonawca winien wykazać, że wykonał należycie nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: - należycie wykonał/wykonuje, co najmniej 1 (jedną) usługę rozumiane jako jedno zamówienia /jedna umowa, polegające na kompleksowym żywieniu pacjentów placówek służby zdrowia z podziałem na diety o wartości nie mniejszej niż 700 000,00 PLN oraz odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia,2) Wykonawca winien wykazać, że dysponuje osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadającymi wymagane kwalifikacje zawodowe i doświadczenie dla wykonywania zamówienia, tj.:personelem posiadającym kwalifikacje niezbędne do wykonania zamówienia w tym w szczególnościa) kucharzem posiadającym doświadczenie zawodowe w wykonywaniu czynności zawodowych przez okres co najmniej 5 lat w zakresie przygotowywania posiłków dla pacjentów zakładów opieki zdrowotnej z podziałem na diety3) Wykonawca winien wykazać, że dysponuje samochodem służącym do wykonywania zamówienia, spełniającym odpowiednie wymagania sanitarne tj. zakwalifikowany do przewozu środków spożywczych (posiłków) - .4) Wykonawca winien wykazać, że dysponuje pomieszczeniami kuchennymi spełniającymi wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej, jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-02
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług całodziennego żywienia młodzieży przebywającej w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu, w roku szkolnym 2024-2025.
Dodano: 2024-07-15 - Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Dodano: 2024-07-09 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku
Dodano: 2024-06-22 - Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
Dodano: 2024-05-31 - Usługi cateringowe na imprezy organizowane w Oddziale Rataje, 61-164 Poznań, os. Piastowskie 106 A
Dodano: 2024-05-24 - „Świadczenia usługi w zakresie przygotowania i dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów II ”
Dodano: 2024-05-15 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku
Dodano: 2024-04-02 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla szkół, z możliwością składania ofert częściowych
Dodano: 2024-03-24 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku do Przedszkole nr 2 „Harmonia” w Krzyżu Wielkopolskim
Dodano: 2024-03-14 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku do Przedszkola nr 1 im. Marii Konopnickiej w Krzyżu Wielkopolskim
Dodano: 2024-03-14