Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W OWIŃSKACH ogłasza przetarg

  • Adres: 62-005 Owińska, ul. Poprzeczna 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-04-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W OWIŃSKACH
    ul. Poprzeczna 10
    62-005 Owińska, woj. wielkopolskie
    REGON: 389453415
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://spowinska.edu.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu usługa społeczna polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu gorącego posiłku (w postaci obiadów jednodaniowych – drugiego dania) dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej im. Józefa Wybickiego w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Owińskach. 2. Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w Załączniku nr 2 do SWZ.3. Warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte zostały również w Projektowanych Postanowieniach Umowy, stanowiących Załącznik nr 9 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.1.4. zdolności technicznej lub zawodowej:A. Warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat lub jeżeli okres wykonywania działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał (zakończył; rozpoczęcie mogło nastąpić wcześniej) lub wykonuje co najmniej 1 usługę dla placówek oświaty dla minimum 60 osób przez okres minimum 5 kolejnych miesięcy o wartości w sumie nie mniejszej niż 100.000,00 zł brutto.Przez „placówki oświatowe” Zamawiający rozumie: publiczne i niepubliczne żłobki, przedszkola, szkoły podstawowe, szkoły ponadpodstawowe, policealne, artystyczne oraz szkoły specjalne i placówki oświatowo-wychowawcze oraz opiekuńcze.B. Warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje następującymi osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, tj. co najmniej 1 osobą posiadającą dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii/w rzemiośle kuchmistrzostwo uzyskany przed komisją egzaminacyjną izby rzemieślniczej na podstawie art. 3 ust. 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle lub wydany na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów prawa oraz posiada minimum 36 miesięcy doświadczenia na stanowisku kucharza.C. Warunek udziału w postępowaniu zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, tj.:a) 8 termosów do przewozu żywności o minimalnej pojemności 5 litrów,b) 4 pojemniki termoizolacyjne o pojemności 40 l wraz z pojemnikami ze stali nierdzewnej do transportu ciepłych posiłków,c) 1 zatwierdzony przez służby sanitarne samochód, przystosowany do przewożenia żywności, umożliwiający terminowy dowóz posiłków z miejsca przygotowania do miejsc odbioru,d) 1 pomieszczeniem dopuszczonym przez służby sanitarne (decyzja Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładu/lokalu) do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia z uwzględnieniem przygotowania potraw do cateringowej obsługi gastronomicznej, w którym będą przygotowywane posiłki dla szkoły prowadzonej przez Zamawiającego przez okres realizacji Umowy. Zamawiający wymaga aby ww. lokal / pomieszczenie było położone na terenie powiatu Gminy Czerwonak, powiatu poznańskiego lub miasta Poznań.2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą: „spełnia – nie spełnia” na podstawie złożonych oświadczeń, dokumentów wymaganych przez Zamawiającego. Niespełnienie chociaż jednego z wyżej wymienionych warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty Wykonawcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-04-10

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach