Przetargi.pl
Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Szpital Średzki Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

  • Adres: 63-000 Środa Wielkopolska, Żwirki i Wigury 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 285 40 31
  • Data zamieszczenia: 2024-07-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Średzki Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    Żwirki i Wigury 10
    63-000 Środa Wielkopolska, woj. wielkopolskie
    tel. 61 285 40 31
    REGON: 000308560
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalsredzki.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez okres 12 miesięcy usługi przygotowywania, dowożenia i dystrybucji całodziennego wyżywienia na rzecz pacjentów szpitala do lokalizacji:- ul. Żwirki i Wigury 10, 63-000 Środa Wielkopolska (szpital),- ul. Lotnicza 56, 63-000 Środa Wielkopolska (Oddział Medycyny Paliatywnej).2. Wykonawca ubiegający się o zamówienie bezwzględnie musi mieć wdrożony i stosować system HACCP, także w zakresie sposobu transportu posiłków.3. Szczegółowy opis usługi określony został w załączniku nr 1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Ustala się wadium w wysokości 12 000,00 zł (słownie: dwanaście tysięcy złotych 00/100 zł).2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert.3. Wadium może być wnoszone według wyboru Wykonawcy w jednej lub kilku następujących formach:1) pieniądzu;2) gwarancjach bankowych;3) gwarancjach ubezpieczeniowych;4) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 462 ze zmianami).4. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez Zamawiającego nr: 22 1440 1101 00000000 1584 9045 (w tytule wpisać: wadium - Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością).5. Jeżeli wadium jest wnoszone w formie gwarancji lub poręczenia, Wykonawca przekazuje Zamawiającemu oryginał gwarancji lub poręczenia, w postaci elektronicznej.6. Wadium wnosi się na cały okres związania ofertą, z wyjątkiem przypadków, o których mowa w art. 98 ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2 pzp.7. Zamawiający uzna wymóg wniesienia wadium za spełniony jeżeli:1) przed upływem terminu składania ofert rachunek bankowy Zamawiającego zostanie uznany kwotą wadium (w przypadku wnoszenia wadium w pieniądzu),2) dokument wadium będzie zawierał co najmniej elementy wymienione poniżej i jego oryginał zostanie złożony zgodnie z zasadami wskazanymi w pkt 5 przed upływem terminu składania ofert (w przypadku wadium w formie innej niż pieniężna).8. Dokument wadium winien zawierać co najmniej następujące elementy:1) nazwę i dokładny adres gwaranta (poręczyciela),2) określenie nazwy postępowania, dla którego wystawiany jest dokument,3) zobowiązanie gwaranta (poręczyciela) do nieodwołalnej i bezwarunkowej, na pierwsze żądanie, wypłaty beneficjentowi (Zamawiającemu) oznaczonej kwoty pieniężnej odpowiadającej wysokości ustalonego wadium, w przypadku zaistnienia którejkolwiek z okoliczności wymienionych w art. 98 ust. 6 ustawy,4) zobowiązanie gwaranta (poręczyciela) do wypłacenia pełnej kwoty wadium w terminie nie dłuższym niż 21 dni licząc od otrzymania od Zamawiającego pierwszego pisemnego wezwania do zapłaty,5) okres ważności wadium - który musi pokrywać się z terminem związania ofertą wskazanym w SWZ,6) wskazanie, że do rozstrzygania wszelkich sporów zastosowanie będzie miało prawo polskie.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie precyzuje warunku.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie precyzuje warunku.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie precyzuje warunku.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę tego warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że:a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie: wykonał lub wykonuje dwie usługi zbiorowego żywienia np. pacjentów podmiotu leczniczego, uczniów szkół, przedszkoli, pensjonariuszy domów opieki społecznej itp. o wartości co najmniej 300 000,00 zł brutto każda usługa, (sukcesywnie w okresie co najmniej 10 miesięcy i maksymalnie 12 miesięcy). Wykonawca zobowiązany jest wykazać realizację każdej usługi na rzecz różnych podmiotów.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie spełnieniem warunku w zakresie doświadczenia zobowiązany jest się wykazać jeden Wykonawca. Doświadczenie Wykonawców nie sumuje się. Na poczet doświadczenia zaliczona zostanie wyłącznie część zrealizowanej usługi jeżeli usługa jest nadal wykonywana.b) dysponuje jednym środkiem transportu do przewozu posiłków spełniającymi wymaga sanitarno-epidemiologiczne,c) dysponuje osobą posiadającą wykształcenie wyższe dietetyka/technologa żywienia lub pokrewne,d) dysponuje co najmniej dwoma kucharzami, z których każdy posiada minimum trzyletnie doświadczenie zawodowe w gastronomii,e) jest wpisany do rejestru zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność, podległych urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-07-18

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach