Przetargi.pl
wytwarzanie, dostawę dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 01 stycznia 2015 do 31grudnia 2015r.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 56-200 Góra, ul. Poznańska 23
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-65 5432201, 5432473 , fax. 0-65 5432201
  • Data zamieszczenia: 2014-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Poznańska 23 23
    56-200 Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 0-65 5432201, 5432473, fax. 0-65 5432201
    REGON: 41003962500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsgora.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    wytwarzanie, dostawę dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 01 stycznia 2015 do 31grudnia 2015r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 1 stycznia do 31 grudnia 2015r: Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Ślubów 54, Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Witoszyce 10, Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Glinka 6, Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Czernina ul. Szkolna 2. W wykonaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: Przygotowania w ramach prowadzonej działalności ciepłych dwudaniowych posiłków. Każdy posiłek będzie składał się z : 1) zupy i pieczywa, 2) drugiego dania i kompotu lub napoju . Przy czym raz w tygodniu drugie danie ma stanowić danie barowe oraz raz w tygodniu drugie danie zamiast mięsa porcja z rybą. Jedna porcja zupy musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 300 gramów. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym mięso 100 gramów i surówka 100 gramów oraz ziemniaki lub zamiennie ryż, kasza, makaron. Kompot lub napój 200 ml. Raz w tygodniu danie barowe mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, kluski, pyzy itp., gołąbki lub krokiety w ilości 200 gramów. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zezwalającego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca będzie dostarczać posiłki środkiem transportu posiadającym wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie żywienia cateringowego zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. Nr 171, poz.1225 ze zmianami). Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 750 kcal. Temperatura wydawanego posiłku winna mieścić się w granicach 60 - 75 stopni Celsjusza. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SIWZ, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Dostarczania posiłków do szkół w następujących planowanych dziennych ilościach: Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Ślubowie - 40 posiłków, Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Witoszycach - 17 posiłków, Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Glince - 37 posiłków, Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Czerninie - 64 posiłki. Łącznie - 158 posiłków. Zamawiający w okresie styczeń - grudzień 2015r. zamierza objąć dożywianiem łącznie 158 dzieci dziennie w powyższych szkołach przez okres 185 dni. Na podstawie powyższych danych zamawiający planuje zakupić łącznie ok. 29.230 posiłków..
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsgora.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach