Przetargi.pl
WYNAJEM POMIESZCZEŃ KUCHNI I STOŁÓWKI SZKOLNEJ ORAZ PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW XXVII LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO im. ZESŁAŃCÓW SYBIRU I SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 46 im. KRÓLA JANA III SOBIESKIEGO W LUBLINIE

XXVII Liceum Ogólnokształcące im. Zesłańców Sybiru w Lublinie ogłasza przetarg

  • Adres: 20-543 Lublin, Biedronki
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 5276733 , fax. 81 5276733
  • Data zamieszczenia: 2020-07-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: XXVII Liceum Ogólnokształcące im. Zesłańców Sybiru w Lublinie
    Biedronki 13
    20-543 Lublin, woj. lubelskie
    tel. 81 5276733, fax. 81 5276733
    REGON: 060387400
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.27lo.lublin.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    WYNAJEM POMIESZCZEŃ KUCHNI I STOŁÓWKI SZKOLNEJ ORAZ PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW XXVII LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO im. ZESŁAŃCÓW SYBIRU I SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 46 im. KRÓLA JANA III SOBIESKIEGO W LUBLINIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot przetargu stanowi wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie wraz z jej urządzeniami i wyposażeniem w okresie od dnia 1 września 2020 r. do 30 czerwca 2022 r. z wyłączeniem wakacji i ferii zimowych oraz przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46 w Lublinie w okresie od dnia 1 września 2020 r. do dnia 30 czerwca 2022 r., z wyłączeniem wakacji, ferii i dni wolnych od zajęć lekcyjnych – 360 dni roboczych. Powierzchnia pomieszczeń kuchni i stołówki wynosi łącznie 270 m2 i znajduje się w budynku XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie przy ul. Biedronki 13. Na wymienioną powierzchnię składają się: pomieszczenia kuchenne i socjalne – 206 m2 oraz wydawalnia z myjnią – 64 m ². Zestawienie pomieszczeń, o których mowa w ust. 2.1 stanowi załącznik nr 3 do Regulaminu. Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46: XXVII Liceum Ogólnokształcące w Lublinie: Orientacyjna ilość posiłków dziennie: obiady pełnopłatne i refundowane – 30 szt. Szkoła Podstawowa nr 46 w Lublinie: Orientacyjna liczba posiłków dziennie - zestawy dla wychowanków oddziału przedszkolnego obejmujące śniadanie, obiad, podwieczorek - 25 szt. obiady pełnopłatne, dofinansowane i refundowane przez MOPR – 300 szt. Docelowa ilość posiłków jest wartością zmienną, uzależniona jest od decyzji rodziców. Po wygraniu przetargu Oferent zobowiązany będzie do wynajmu pomieszczeń i prowadzenia żywienia na następujących zasadach w okresie obowiązywania umowy: • prowadzenie działalności związanej z prowadzeniem kuchni w XXII Liceum Ogólnokształcącym w Lublinie zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, bhp i ppoż.; • uzyskania zaświadczenia i decyzji o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej; • regularne dokonywanie opłaty czynszowej oraz opłat eksploatacyjnych; • utrzymania w czystości i sprawności pomieszczeń i urządzeń kuchni oraz stołówki – codziennego sprzątania pomieszczeń. Koszty obsługi kuchni i stołówki oraz sprzątania ponosi wykonawca; • wyposażenia pomieszczeń na własny koszt w brakujące urządzenia niezbędne do prowadzenia kuchni i stołówki. Urządzenia te po okresie trwania umowy pozostają własnością Wykonawcy; • uzupełnienia stanu naczyń, niezbędnych do spożywania posiłków oraz sztućców; • wpłacenia, najpóźniej w dniu podpisania umowy, na konto Zamawiającego kaucji w wysokości jednomiesięcznego czynszu brutto celem należytego wykonania umowy; • uiszczania - oprócz czynszu kosztów i opłat eksploatacyjnych, takich jak: podatek od nieruchomości, opłaty za zużycie wody zimnej i ciepłej, gazu, i energii elektrycznej oraz wywozu nieczystości; • systematyczne opróżnianie osadnika skrobi i tłuszczu na własny koszt; • wykonywanie przeglądów okresowych dźwigów towarowych oraz instalacji gazowej na własny koszt; • codzienne przygotowywanie i wydawanie w wynajętych pomieszczeniach posiłków; • przygotowywanie i wydawanie zestawów dla wychowanków oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 46 w Lublinie • przygotowywanie obiadów pełnopłatnych, dofinansowanych i refundowanych dla uczniów obydwu placówek oświatowych; • przygotowywanie posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzanych z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, spełniających normy żywienia dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 19 lat (gramatura i kaloryczność), oraz zgodnie z systemem HACCP dla posiłków szkolnych; • obiady muszą być minimum dwudaniowe, z surowców, tzn. nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków z proszku; • do obiadów mięsnych, rybnych, na bazie jaj muszą być podawane surówki lub warzywa; • obiady muszą być smaczne, ciepłe i estetycznie podane; • zapewnienia tygodniowych jadłospisów z podaniem kaloryczności i wyszczególnieniem składników odżywczych; • uzgadnianie z Zamawiającym ceny posiłków na okres każdego roku szkolnego do 31 sierpnia danego roku w formie pisemnej; • szczegółowe warunki dotyczące organizacji żywienia dla placówek znajdują się we wzorze umów; • Wykonawca zobowiązany jest do podpisania umowy najmu pomieszczeń kuchni, przygotowywania i wydawanie obiadów dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącym w Lublinie oraz na przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 46; • Wykonawca zobowiązany jest do rozliczania się za wykonaną miesięczną usługę żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 46 na podstawie faktur ze Szkołą Podstawową nr 46; • rozliczenie za obiady wydawane uczniom XXVII Liceum Ogólnokształcącego następuje bezpośrednio z uczniami lub rodzicami uczniów; • obowiązkowe jest przeprowadzenie wizji lokalnej miejsca wykonywania usługi; Wizji lokalnej oferenci dokonują indywidualnie. • zgodnie z art. 29 ust.3a uzp zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę, osób wykonujących następujące czynności w zakresie realizacji zamówienia: przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków oraz dietetyka. Wykonawca w terminie 10 dni od podpisania umowy zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu listę osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę, o której mowa powyżej. Oferent nie może podnająć innemu podmiotowi wynajmowanych pomieszczeń. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Oferenta jakości wykonywanych usług. Rozliczenia finansowe – przyjmowanie wpłat za obiady od uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego, wystawianie dokumentów rozliczeniowych – faktur VAT dla Szkoły Podstawowej nr 46 i MOPR. Wydawanie posiłków uczniom odbywać się będzie od poniedziałku do piątku i dostosowane będzie do organizacji roku szkolnego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium w wysokości 500,00 zł należy wpłacić na konto XXVII Liceum Ogólnokształcącego im. Zesłańców Sybiru w Lublinie: 57 1240 1503 0010 0138 8968 w terminie do 11.08.2020 r. do godz.: 09:00. O zachowaniu terminu decyduje data wpływu środków finansowych na konto, a nie ich przekazanie.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy są wpisani do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.u. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach