ZESPÓŁ SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. KROLA JANA III SOBIESKIEGO W RYBCZEWICACH DRUGICH ogłasza przetarg
- Adres: 21-065 Rybczewice Drugie, 119A
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 585 40 05
- Data zamieszczenia: 2023-08-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. KROLA JANA III SOBIESKIEGO W RYBCZEWICACH DRUGICH
119A
21-065 Rybczewice Drugie, woj. lubelskie
tel. 81 585 40 05
REGON: 001254369 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsorybczewice.edupage.org/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez wykonawcę usługi polegającej na przygotowaniu dostarczeniu i wydaniu posiłków w formie cateringu dla uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Rybczewicach im. Króla Jana III Sobieskiego w Rybczewicach, w tym uczniów objętych programem wspierania gmin w zakresie dożywiania, nieobjętych tym programem oraz dzieci uczących się w przedszkolu. 2. Zamawiający przewiduje, że w ramach wykonywania zamówienia wykonawca będzie dostarczał posiłki dla następującej liczby uczniów:a) posiłki dla ok.10 uczniów w ramach programu, b) posiłki dla uczniów nieobjętych programem ok 20 uczniów, c) posiłki w proporcji ½ dla dzieci w wieku 3-6 lat - ok.35 uczących się w przedszkolu oraz 58 uczących się w oddziałach przedszkolnych. 3. Szacunkowa liczba posiłków w trakcie realizacji zamówienia wynosi: a) liczba drugich śniadań dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-4 lata – 35 x 200dni – 7000 szt., b) liczba pełnych obiadów 30 x 180 dni – 5400 szt., c) liczba obiadów w porcji ½ pełnego obiadu dla dzieci w wieku 3-4lata- 35x 200dni tj.7000 szt oraz dzieci w wieku 5-6 lat 58 x 180 dni – 10440 szt. 4. Wskazane w ust. 3 liczby posiłków są orientacyjne, mogą ulec zmianie. W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie zobowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb, zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków (np. liczba posiłków może być znacznie niższa w okresie świąt, epidemii, chorób dzieci, itp.). Zamawiający będzie informował Wykonawcę o liczbie potrzebnych posiłków w oddziałach przedszkolnych: informacja o liczbie posiłków będzie przekazywana do godz. 8:00 dnia, w którym zostaną wydane zamówione posiłki. 5. Wykonawca będzie zobowiązany do wykonania następujących czynności: a) przygotowanie posiłków dwudaniowych (zupa + pieczywo, II danie, napój) oraz drugich śniadań z napojem tylko dla dzieci przedszkolnych,b) dostarczanie i wydanie 5 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku posiłków (z wyłączeniem przerw w nauce szkolnej), c) drugie śniadania należy wydawać do godz. do godz. 9.30, natomiast obiad od godz. 10:45, d) posprzątanie po wydaniu posiłków, e) odbiór powstałych odpadów (zlewek, naczyń jednorazowych). 6. Otwarty katalog proponowanych posiłków: 1) drugie śniadanie: np. pieczywo mieszane z masłem i dodatkami wędliny, past serowych, sera żółtego, jajek, lub dżemów; zupy mleczne lub kiełbaski na ciepło. Do picia: herbata, kakao, kawa zbożowa. Kaloryczność śniadania w przeliczeniu na jedno dziecko winna wynosić ok.400 kcal, 2) pełny obiad, w skład którego wchodzą:a) zupa - przygotowana na wywarach warzywnych lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika, który nadaje zupie charakterystyczny, specyficzny smak - min. 250-300 ml, b) drugie danie - posiłek mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi warzywami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż, makaron. Drugim daniem mogą być: pierogi (nadzienie różne), naleśniki (nadzienie różne), kopytka (dodatki różne), makaron z sosem, krokiety, gołąbki (sosy różne), gulasz (dodatki różne), placki ziemniaczane (sos lub surówka), pulpety w sosie lub surówka itp. Zamawiający dopuszcza wydawanie dania bezmięsnego maksymalnie 2 razy w tygodniu. c) napój np. kompot z owoców - min. 200 ml/ osobę. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,o ile wynika to z odrębnych przepisów:warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada pozytywną opinię właściwego PaństwowegoInspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej dla kuchni, w której będą przygotowywane iwydawane posiłki dla Zamawiającego;3. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże Ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej na sumęgwarancyjną nie mniejszą niż 30.000,00zł;4. Zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający określa następujący warunek w zakresie zdolności zawodowej:warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminuskładania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie 1 (jedną) usługęodpowiadającą swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia a więc obejmowało żywienie dzieci o wartościnie mniejszej niż 60 000,00zł brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz którychusługa była świadczona, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywanenależycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty (np. protokoły odbioru) wystawioneprzez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-17
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Przygotowanie i dostawa posiłków dla Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Niepodległości Polski w Kalinówce w roku szkolnym 2023/2024”
Dodano: 2023-07-26 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2023
Dodano: 2022-11-20 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2023
Dodano: 2022-10-12 - „Przygotowanie i dostawa posiłków dla Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Niepodległości Polski w Kalinówce w roku szkolnym 2022/2023”
Dodano: 2022-08-25 - WYNAJEM POMIESZCZEŃ KUCHNI I STOŁÓWKI SZKOLNEJ ORAZ PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW XXVII LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO im. ZESŁAŃCÓW SYBIRU I SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 46 im. KRÓLA JANA III SOBIESKIEGO W LUBLINIE
Dodano: 2020-07-08 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Samorządowego Przedszkola w Rakowiskach
Dodano: 2019-08-12 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Samorządowego Przedszkola w Rakowiskach
Dodano: 2019-07-18 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Samorządowego Przedszkola w Rakowiskach
Dodano: 2018-08-07 - Przygotwanie i dostawa posiłków do Samorządowego Przedszkola w Rakowiskach
Dodano: 2018-07-20 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla Szkoły Podstawowej w Kalinówce w roku szkolnym 2018/2019
Dodano: 2018-06-21