Szkoła Podstawowa nr 80 we Wrocławiu ogłasza przetarg
- Adres: 52-120 Wrocław, Polna 4
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-07-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 80 we Wrocławiu
Polna 4
52-120 Wrocław, woj. dolnośląskie
REGON: 000692937 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp80.wroc.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 80 IM. TYSIĄCLECIA WROCŁAWIA WE WROCŁAWIU - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi żywienia zbiorowego uczniów w Szkole Podstawowej nr 80 we Wrocławiu, przy ul. Polnej 4, polegającej na organizacji wyżywienia dla maksymalnie 600, a średnio 400 uczniów dziennie, przebywających na co dzień w placówce Zamawiającego - wg zasad określonych w Załączniku nr 1 do SWZ;2. Szacowana ilość wydanych posiłków kształtuje się na poziomie 75600. Minimalna, dzienna liczba pakietów żywieniowych, do dowozu których Wykonawca jest zobowiązany wynosi 10 zestawów.3. W ramach wskazanej liczby posiłków należy serwować następujące diety:1) Diety eliminacyjne: a) Dieta bezmleczna b) Dieta uwzględniająca alergię na banany c) Dieta uwzględniająca alergię na orzech włoski d) Dieta bezmleczna, uwzględniająca alergie na ryby i soję e) Dieta uwzględniająca alergię na orzechy ziemne f) Dieta uwzględniająca alergię na smażone buraki g) Dieta uwzględniająca alergię na mleko krowie, przetwory mleczne dozwolone (jogurt, śmietana, kefir, pierogi) h) Dieta wegetariańska i) Dieta uwzględniająca alergię na ryby j) Dieta uwzględniająca alergię na dynię k) Dieta bezmleczna uwzględniająca alergię na białko jaja kurzego l) Dieta uwzględniająca alergię na orzechy, surowe jabłka i paprykę m) Dieta bezmleczna uwzględniająca alergię na orzechy, kakao, czekoladę, cytrusy, sezam n) Dieta uwzględniająca alergię na orzechy i sezam o) Dieta uwzględniająca alergię na orzechy i ryby p) Dieta uwzględniająca alergię na orzechy q) Dieta wegetariańska uwzględniająca alergię na ryby i soję r) Dieta uwzględniająca alergię na surową marchew s) Dieta uwzględniająca alergię na bób 2) Diety specjalistyczne:a) Dieta bezglutenowa b) Dieta bezglutenowo-bezmleczna, uwzględniająca alergię na jaja i cukier 4. Szczegółowy zakres oraz parametry przedmiotu zamówienia zawarte są w Szczegółowych wymaganiach dotyczących realizacji przedmiotu zamówienia publicznego - stanowiących Załącznik nr 1 do SWZ.5. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Wadium wynosi 17000,00 PLN.2. Wadium może być wnoszone według wyboru wykonawcy w jednej lub kilku następujących formach:1) Pieniądzu2) Gwarancjach bankowych;3) Gwarancjach ubezpieczeniowych;4) Poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu polskiej agencji rozwoju przedsiębiorczości (dz. U. Z 2020 r. Poz. 299).3. Wadium wnoszone w pieniądzu musi bezwzględnie znaleźć się na rachunku Zamawiającego, przed upływem terminu na składanie ofert. Należy je wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego: 95 1020 5226 0000 6002 0416 6070.4. W tytule przelewu należy wpisać: WADIUM - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 80 WE WROCŁAWIU5. Jeżeli wadium jest wnoszone w formie gwarancji lub poręczenia, o których mowa w ust. 3, wykonawca przekazuje zamawiającemu ORYGINAŁ gwarancji lub poręczenia, W POSTACI ELEKTRONICZNEJ - w składanej ofercie.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej – Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że dysponuje kuchnią, dopuszczoną do eksploatacji przez właściwy organ inspekcji sanitarnej, w której będzie przygotowywał (wstępnie - bez obróbki cieplnej i kulinarnej) posiłki dowożone do siedziby Zamawiającego.2) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej:a) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał należycie lub wykonuje przez okres przynajmniej 1 roku szkolnego lub okres obejmujący co najmniej 10 miesięcy – co najmniej 2 usługi związane z przygotowywaniem, dostarczaniem i wydawaniem wyżywienia dla min. 350 uczniów szkół podstawowych (w ramach pojedynczego zamówienia)b) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że będzie dysponował co najmniej 1 osobą, posiadającą minimum 1 rok stażu zawodowego w pracy na stanowisku dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia, która:- odbyła studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskała tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, inżyniera, licencjata lub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 studia wyższe o specjalności dietetyka obejmującą co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskała tytuł magistra lub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 roku studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunku
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-11
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 16 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
Dodano: 2024-07-11 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 118 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
Dodano: 2024-07-11 - Wybór wykonawcy usługi żywienia na rzecz uczniów i dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 22
Dodano: 2024-07-03 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 25 we Wrocławiu.
Dodano: 2024-07-02 - Usługi żywieniowe na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
Dodano: 2024-07-01 - Usługi żywieniowe na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
Dodano: 2024-07-01 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 58 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-06-18 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 26 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-06-17 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 15 we Wrocławiu.
Dodano: 2024-06-14 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci i młodzieży uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 33 im. Tradycji Herbu Wrocławia we Wrocławiu.
Dodano: 2024-06-13