Przetargi.pl
WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 26 WE WROCŁAWIU

PRZEDSZKOLE NR 26 SPORTOWA KRAINA we Wrocławiu ogłasza przetarg

  • Adres: 54-118 Wrocław, Aleja Śląska 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-06-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE NR 26 SPORTOWA KRAINA we Wrocławiu
    Aleja Śląska 1
    54-118 Wrocław, woj. dolnośląskie
    REGON: 384767422
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://p26wroclaw.szkolnastrona.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 26 WE WROCŁAWIU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 26 we Wrocławiu, z siedzibą we Wrocławiu (54-118), Al. Śląska 1, w miejscu nauki, polegającej na wydawaniu wyżywienia wg wskazówek zawartych w Załączniku nr 1 do SWZ, dla maksymalnie 350, a średnio 300 dzieci dziennie, przebywających na co dzień w placówce Zamawiającego 2. W ramach wskazanej ilości posiłków należy serwować:1) Dieta standardowa - 260 osób2) Diety eliminacyjne i specjalistyczne – 40 osób: - Orzechy - 10- Wegetariańska - 2- Jaja, banan, kiszonki, indyk, proso, sezam, wiśnia, dynia - 1- Mleko - 5- Jaja, orzechy - 1- Mleko, jaja, orzechy - 1- Orzechy, mleko - 1- Banany - 1- Mleko, pszenica - 1- Wieprzowina, banany - 1- Laktoza - 1- Jaja - 2- Gluten, mleko - 1- Mleko, jaja, wołowina, wieprzowina, kurczak, banany, truskawki - 1- Kakao, czekolada - 1- Mleko, kakao, jajo, truskawki, pomidor - 1- Jabłko, orzech - 1- Jabłko, gruszki, truskawki, pomidory, orzech, soja, kakao - 1- Mleko, banan - 1- Mleko, gluten, czekolada, kakao, jaja - 1- Mleko, gluten, truskawki - 1- Cytrusy - 1- Wybiórczość pokarmowa - 3UWAGA:W przypadku dzieci pozostających na dietach alergicznych zabronione jest wykonywanie potraw z produktów zawierających w etykiecie zapis „produkt może zawierać śladowe ilości alergenów”- minimum w takim zakresie jaki wynika z ograniczeń pokarmowych osoby pozostającej na diecie 3. Szczegółowy zakres oraz parametry przedmiotu zamówienia zawarte są w Szczegółowych wymaganiach dotyczących realizacji przedmiotu zamówienia publicznego - stanowiących Załącznik nr 1 do SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące posiadania uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej - wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że dysponuje kuchnią, dopuszczoną do eksploatacji przez właściwy organ inspekcji sanitarnej, w której będzie przygotowywał posiłki dowożone do siedziby Zamawiającego.2) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej:a) Wykonawca spełni warunek jeśli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie – wykonał należycie lub wykonuje przez okres przynajmniej 1 roku szkolnego lub okres obejmujący co najmniej 10 miesięcy – co najmniej 2 usługi związane z organizacją wyżywienia dla min. 300 dzieci przedszkolnych (w ramach pojedynczego zamówienia).b) Wykonawca spełni warunek, jeśli wykaże, że będzie dysponował co najmniej 1 osobą, posiadającą minimum 1 rok stażu zawodowego w pracy na stanowisku dietetyka lub specjalisty do spraw żywienia, która:- odbyła studia wyższe na kierunku dietetyka i uzyskała tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, licencjata lub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 studia wyższe o specjalności dietetyka obejmującą co najmniej 1784 godziny kształcenia w zakresie dietetyki i uzyskała tytuł magistra lub- rozpoczęła przed dniem 1 października 2007 roku studia wyższe na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka o specjalności żywienie człowieka i uzyskała tytułu magistra lub magistra inżyniera na tym kierunku
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-25

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach