Przetargi.pl
wybór kierownika projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego ogłasza przetarg

  • Adres: 25-355 Kielce, ul. Zagórska 14
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3447769 , fax. 041 3682456
  • Data zamieszczenia: 2012-01-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
    ul. Zagórska 14 14
    25-355 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3447769, fax. 041 3682456
    REGON: 29266473600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    wybór kierownika projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakres rzeczowy Projektu obejmuje: 1) zakup pomocy dydaktycznych, urządzeń i sprzętu gastronomicznego - zgodnie z Regulaminem postępowania w sprawach o zamówienia publiczne oraz dokonywania wydatków publicznych nieobjętych przepisami o zamówieniach publicznych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, 2) zakup usług szkoleniowych dla uczniów - w trybie przetargu nieograniczonego, 3) promocję Projektu: min. ogłoszenia w prasie, oznaczenie sprzętu nalepkami informacyjnymi, oznaczanie pomieszczeń, w których odbywają się zajęcia, przygotowanie informacji o projekcie dla uczniów, ich rodziców i nauczycieli, zorganizowanie konferencji podsumowującej realizację Projektu, 4) utworzenie i zapewnienie funkcjonowania zespołu realizującego Projekt, składającego się z: koordynatora do spraw kursów i szkoleń i koordynatora do spraw sprawozdawczości finansowej, 6) zakupy artykułów biurowych. Przy wyłanianiu dostawców usług, sprzętu, artykułów objętych w/w zakresem rzeczowym niezbędne jest przestrzeganie procedur Prawa zamówień publicznych, Wytycznych w zakresie kwalifikowania wydatków w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz Regulaminu postępowania w sprawach o zamówienia publiczne oraz dokonywania wydatków publicznych nieobjętych przepisami o zamówieniach publicznych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, Kierownik jest zobowiązany do realizacji Projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika, zgodnie z umową o dofinansowanie zawartą pomiędzy Świętokrzyskim Biurem Rozwoju Regionalnego i Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego, a w szczególności: - odpowiada za rzeczowo - finansową realizację Projektu zgodną z założeniami wniosku aplikacyjnego oraz umową o dofinansowanie. Odpowiada za realizację podejmowanych w ramach projektu działań, - kieruje i koordynuje pracę członków zespołu zarządzającego, - nadzoruje i sprawuje kontrolę nad dokumentowaniem wydatków związanych z realizowanym projektem, - odpowiada za kwalifikowalność ponoszonych kosztów oraz wydatkowanie środków zgodnie z zatwierdzonym harmonogramem (co do wielkości kosztów oraz czasu ich ponoszenia), - uczestniczy w przetargach na dostawy i usługi, - przygotowuje umowy z wykonawcami kursów i szkoleń oraz z dostawcami, - odpowiada za pełne, prawidłowe rozliczenie rzeczowe i finansowe całego projektu, - odpowiada za prawidłowe przygotowanie wymaganych sprawozdań do właściwej Instytucji Pośredniczącej w wymaganych i obowiązujących terminach, - uzgadnia i przekazuje do Instytucji Pośredniczącej, w formie pisemnej, informacje o dokonywanych zmianach w projekcie, - zapewnia warunki do przeprowadzenia kontroli wewnętrznych, zewnętrznych i audytów, - odpowiada za prawidłowe oznaczenie dokumentacji projektu - zgodnie z obowiązującymi wytycznymi, - odpowiada za prawidłowo przeprowadzoną promocję projektu, - odpowiada za rekrutację uczestników projektu, - realizuje zadania związane z wydatkowaniem środków finansowych w ramach cross-financingu, - odpowiada za przetwarzanie danych osobowych beneficjentów Projektu (Formularz PEFS) oraz szczegółową charakterystykę udzielonego im wsparcia, - prowadzi na bieżąco korespondencję z Instytucją Pośredniczącą oraz Urzędem Miasta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 794210001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 20 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsps.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach