Przetargi.pl
USŁUGI W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW KRAJOWEGO OSRODKA PSYCHIATRII SĄDOWEJ DLA NIELETNICH W GARWOLINIE

KRAJOWY OŚRODEK PSYCHIATRII SĄDOWEJ DLA NIELETNICH W GARWOLINIE ogłasza przetarg

  • Adres: 08-400 Garwolin, AL. LEGIONÓW
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 256822255
  • Data zamieszczenia: 2022-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: KRAJOWY OŚRODEK PSYCHIATRII SĄDOWEJ DLA NIELETNICH W GARWOLINIE
    AL. LEGIONÓW
    08-400 Garwolin, woj. mazowieckie
    tel. 256822255
    REGON: 712573029
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kopsn.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGI W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW KRAJOWEGO OSRODKA PSYCHIATRII SĄDOWEJ DLA NIELETNICH W GARWOLINIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla pacjentów KOPSN w Garwolinie polegającym na kompleksowym, całodziennym wyżywieniu poprzez przygotowanie z produktów własnych Wykonawcy 5 posiłków dziennie: I i II śniadania, obiadu, podwieczorku i kolacji. Świadczenie usług ma się odbywać 7 dni w tygodniu, również w dni wolne od pracy, niedziele i święta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Wykonawca musi spełniać warunki, o których mowa w art. 112 pkt 2 ustawy PZP, dotyczące:b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej: Wykonawca spełni warunek jeśli• przedstawi zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.• posiada aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej wydane przez właściwy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzający, że Wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków lub inny dokument potwierdzający w sposób wystarczający przedmiotowy wpis (np. decyzja o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej)• posiada decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zatwierdzenia zakładu prowadzącego działalność związaną z produkcją i obrotem żywnością w zakresie przygotowania posiłków od surowca do gotowej potrawy dotycząca kuchni w której będą przygotowywane posiłki.c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej – Wykonawca spełni warunek jeśli wykaże, że posiada odpowiednie ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę minimum 500 000,00zł.d) zdolności technicznej lub zawodowej. – Wykonawca spełni warunek jeśli• wykaże że dysponuje pracownikiem – dietetykiem dla potrzeb realizacji przedmiotu zamówienia• posiada aktualną decyzję dopuszczającą środek transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego2. Wymagania dotyczące zatrudnienia osób na umowę o pracę:Stosownie do dyspozycji art. 95 ust 2 Zamawiający wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób, wykonujących bezpośrednio (fizycznie) usługi wynikające z realizacji niniejszego zadania na podstawie stosunku pracy, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 Ustawy z dnia 26.06.1974r. Kodeks Pracy (Dz.U. z 2022r., poz. 1510)- Powyższe oznacza, iż Zamawiający wymaga, aby Wykonawca lub Podwykonawca przez cały okres wykonywania przedmiotu umowy zatrudniał na podstawie umowy o pracę co najmniej osoby wykonujące wszelkie czynności wchodzące w tzw. koszty bezpośrednie, tj. w szczególności• kucharza i pomoce kuchenne min.2 osoby, co oznacza, że wymóg ten dotyczy osób, które wykonują czynności bezpośrednio związane z wykonywaniem usługi, czyli tzw. pracowników biorących udział w przygotowaniu posiłków• Kierowcę - osobę dostarczającą posiłki
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-20

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach