Przetargi.pl
Usługi gastronomiczne w zakresie przygotowania i dystrybucji całodziennych posiłków dla pacjentów i uprawnionego personelu

Wojewódzki Szpital Zespolony im. Stanisława Rybickiego w Skierniewicach ogłasza przetarg

  • Adres: 96-100 Skierniewice, Rybickiego
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 46 8340821, , fax. 468 340 821
  • Data zamieszczenia: 2020-02-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Zespolony im. Stanisława Rybickiego w Skierniewicach
    Rybickiego 1
    96-100 Skierniewice, woj. łódzkie
    tel. 46 8340821, , fax. 468 340 821
    REGON: 00065711900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://szpitale.lodzkie.pl/skierniewice/bip/pl/c/zamowienia-publiczne.html

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi gastronomiczne w zakresie przygotowania i dystrybucji całodziennych posiłków dla pacjentów i uprawnionego personelu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi gastronomiczne w zakresie przygotowania i dystrybucji całodziennych posiłków dla pacjentów i uprawnionego personelu, które będą wykonywane dla Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. St. Rybickiego w Skierniewicach przez okres 3 miesięcy od obowiązywania umowy przez Wykonawcę wyłonionego w postępowaniu przetargowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek będzie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże się posiadaniem aktualnej decyzji właściwego miejscowo (pod względem lokalizacji zakładu przygotowującego posiłki) organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającej, że: - obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi; - Wykonawca może produkować i obracać żywnością, czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz - dokument musi zawierać zezwolenie na prowadzenie żywienia zbiorowego i realizację usługi w systemie cateringowym.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie wykonawcy o osobach/osobie wyznaczonych do czynności wskazanych przez Zamawiającego wg wzoru załącznika nr 6 do siwz (kryterium oceny ofert). Świadectwo dostosowania się do normy systemu HACCP, zapewniającej bezpieczeństwo żywności i żywienia ( ważne i aktualne) Kserokopia dokumentu potwierdzona za zgodność z oryginałem wydana przez terenowo właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie środków transportu, które będą wykorzystywane do przewozu posiłków W przypadku pomieszczeń kuchni lub innych zasobów dzierżawionych, wynajmowanych, będących w użyczeniu itp., Wykonawca obowiązany jest dołączyć kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem umowy dzierżawy, najmu, użyczenia itp. Umowa winna być zawarta min. na okres realizacji zamówienia i wskazywać przedmiot umowy i jego zakres.) Dokumenty potwierdzające dysponowanie dodatkowym zapleczem technicznym/kuchnią do realizacji usługi będącej przedmiotem niniejszego postępowania w sytuacjach awaryjnych (kryterium oceny ofert) – jeśli dotyczy tj: - np. kserokopia tytułu własności lub kserokopia umowy najmu/dzierżawy/użyczenia/itp. - umowa winna być zawarta min. na okres realizacji zamówienia i wskazywać przedmiot umowy i jego zakres oraz - kserokopia dokumentu wydana przez terenowo właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie wpisu i zatwierdzenia zakładu żywienia w zakresie produkcji posiłków i cateringu w pełnym zakresie – wydana dla miejsca realizacji usługi wskazanego przez Wykonawcę jako kuchnia awaryjna . Oświadczenie wykonawcy o osobach/osobie wyznaczonych do czynności wskazanych przez Zamawiającego wg wzoru załącznika nr 6 do siwz w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert Wykonawca przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp (wzór oświadczenia – załącznik nr 4 SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach