Skarb Państwa, Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Krucz ogłasza przetarg
- Adres: 64-720 Lubasz, Krucz 28
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 672551825 , fax. 672551878
- Data zamieszczenia: 2023-12-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Skarb Państwa, Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Krucz
Krucz 28
64-720 Lubasz, woj. wielkopolskie
tel. 672551825, fax. 672551878
REGON: 570064412 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://krucz.pila.lasy.gov.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi cateringowe i hotelowe dla Centrum Promocji Lasów Państwowych w Goraju Zamku im. prof. Jana Szyszko w 2024 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są: „Usługi cateringowe i hotelowe dla Centrum Promocji Lasów Państwowych w Goraju Zamku im. prof. Jana Szyszko w 2024 roku”. Centrum Promocji Lasów Państwowych w Goraju Zamku im. prof. Jana Szyszko zwane jest dalej również „CPLP” lub „CPLP Goraj Zamek”.1.1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczono w Załączniku nr 2 do SWZ „Opis Przedmiotu Zamówienia”.1.2. Zamówienie obejmuje: usługi cateringu składające się z realizacji zamówień cząstkowych, dziennych, obejmujących przygotowanie, dostarczenie i rozdysponowanie posiłków w CPLP Goraj Zamek oraz usługi hotelarskie tj. zabezpieczenie noclegów dla uczestników szkoleń i prowadzących szkolenia organizowanych przez Zamawiającego wraz z wyżywieniem w stopniu tego wymagającym poza siedzibą CPLP w obiekcie Wykonawcy oraz udostępnienie sali szkoleniowej w obiekcie Wykonawcy. Zamawiający wymaga, aby usługa hotelarska, udostępnienie sali/sal na szkolenia wraz z wyżywieniem realizowana była w jednej lokalizacji, w obiekcie Wykonawcy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziałuw postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej i finansowej.4) zdolności technicznej lub zawodowejZamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, w zakresie doświadczenia, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował lub realizuje (przy czym w tym przypadku będzie liczona wartość zrealizowanej części przedmiotu umowy):- co najmniej 1 usługę cateringową (w tym gastronomiczną i hotelową) realizowaną w sposób ciągły przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych w zakresie przygotowywania posiłków, dostarczenia ich w miejsce wskazane przez Zamawiającego wraz z ich wydawaniem podczas imprez grupowych (tj. spotkań, uroczystości, szkoleń, warsztatów, konferencji, sympozjów i in.) o wartości co najmniej 200 000,00 zł brutto;lub- co najmniej 10 pojedynczych usług cateringowych (w tym gastronomicznych i hotelowych) realizowanych w sposób ciągły przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych w zakresie przygotowywania posiłków, dostarczenia ich w miejsce wskazane przez Zamawiającego wraz z ich wydawaniem podczas imprez grupowych (tj. spotkań, uroczystości, szkoleń, warsztatów, konferencji, sympozjów i in.) o wartości co najmniej 20 000,00 zł brutto każda;Zamawiający dopuszcza spełnienie warunku poprzez wykazanie się łącznym doświadczeniem tj. w świadczeniu usługi ciągłej zgodnej z wyżej opisanymi wymogami oraz pojedynczych usług zgodnych z wyżej postawionymi wymogami, o łącznej wartości co najmniej 200 000,00 zł brutto.Okres wyrażony w latach, o którym mowa w pkt. 7.1 ppkt. 4) powyżej, liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert;Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia”/„nie spełnia”, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach, o których mowa w pkt. 9 SWZ.7.2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Żaden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia nie może podlegać wykluczeniu z postępowania.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-22
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe na potrzeby Ośrodka Wczasowego "Leśna Przystań" w Rewalu
Dodano: 2024-07-16 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennej Opieki w Trzciance
Dodano: 2024-07-14 - Świadczenie usług żywienia pacjentów Ostrzeszowskiego Centrum Zdrowia wraz z transportem posiłków.
Dodano: 2024-07-09 - Usługi cateringowe na potrzeby Ośrodka Wczasowego "Leśna Przystań" w Rewalu
Dodano: 2024-07-04 - Świadczenie usług żywienia pacjentów Ostrzeszowskiego Centrum Zdrowia wraz z transportem posiłków.
Dodano: 2024-06-26 - Usługi przygotowania i dostarczania zestawów cateringowych dla dzieci uczestniczących w zajęciach socjoterapeutycznych prowadzonych w szkołach podstawowych na terenie miasta Piły
Dodano: 2024-06-19 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennej Opieki w Trzciance
Dodano: 2024-06-05 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennej Opieki w Trzciance
Dodano: 2024-06-03 - ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH W WYNAJĘTYCH OD ZAMAWIAJĄCEGO POMIESZCZENIACH DLA WYCHOWANKÓW I UCZNIÓW PRZEBYWAJĄCYCH W INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ ROLNICZYCH IM. GEN. JÓZEFA WYBICKIEGO W GRABONOGU
Dodano: 2024-05-29 - Świadczenie usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych przez WODR w Poznaniu - Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1), w ramach PS WPR 2023- 2027 według 29 części.
Dodano: 2024-04-11