Wojewódzki Szpital Okulistyczny w Krakowie ogłasza przetarg
- Adres: 31-234 Kraków, ul. Dożynkowa 61
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 012 4154499 , fax. 012 4154499
- Data zamieszczenia: 2009-03-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Okulistyczny w Krakowie
ul. Dożynkowa 61 61
31-234 Kraków, woj. małopolskie
tel. 012 4154499, fax. 012 4154499
REGON: 35156506100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wso.krakow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi cateringowe dla WSO w Krakowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługi cateringowe w ilości około 12000 osobodni w skali roku - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tzn.: a) Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b) Posiadający niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. tj. wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie, co najmniej 2 usługi przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Szpitali, Klinik o wartości brutto nie niższej niż: 100 000 zł rocznie każda. c) Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej d) Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy. Podmioty działające wspólnie (np. konsorcjum, spółka cywilna) mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia w rozumieniu art. 23 ust. 1 ustawy. Zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy podmioty działające wspólnie zobowiązani są do ustanowienia Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Pisemne pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty. Zamawiający informuje, że jeżeli w wyniku postępowania zostanie wybrana oferta wykonawców występujących wspólnie, będą oni zobowiązani przedłożyć zamawiającemu przed zawarciem umowy kopię umowy regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie (np. umowę spółki cywilnej umowę konsorcjum). 2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zamawiający wymaga , aby przynajmniej jeden z Wykonawców (lub wspólnie) spełniał wymagania, o których mowa w pkt.VI 1 a-c rozdziału SIWZ. W przypadku konsorcjum żaden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia nie może podlegać wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. 3. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt. VI 1a Specyfikacji.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy:1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku spółek cywilnych: - należy przedłożyć wypisy z rejestru dla każdego ze wspólników - należy przedłożyć umowę spółki, 2. Koncesji, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem. 3. Oświadczenie Wykonawcy o tym, iż nie podlega wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ust 1 i 2 - sporządzone wg wzoru stanowiącego zał. nr 3 do SIWZ b) w celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia:1.Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu przez niego warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ 2.wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie, co najmniej 2 usługi przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Szpitali, Klinik o wartości brutto nie niższej niż: 100.000 zł rocznie każda z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że usługi te zostały wykonane należycie - załącznik nr 4 do SIWZ c) w celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia:1.Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu przez niego warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ 2. aktualna na dzień składania ofert polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej d) w celu potwierdzenia, że oferowane usługi odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego:1.zezwolenie/opinia stacji sanitarno-epidemiologicznej potwierdzającej, że pomieszczenia Wykonawcy spełniają wymogi do świadczenia usług objętych niniejszym zamówieniem (przygotowywanie posiłków oraz usługa cateringowa/dystrybucja). 2. zezwolenie /opinia stacji sanitarno-epidemiologicznej potwierdzającej, że środki transportu Wykonawcy spełniają wymogi do transportu żywności.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wso.krakow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie
Dodano: 2016-04-07 - Przygotowanie i wydanie gorących posiłków jednodaniowych w okresie od 1.01.2015r. do 31.12.2015r. osobom, o których mowa w art. 48 ustawy o pomocy społecznej
Dodano: 2014-12-12 - Przygotowywanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie
Dodano: 2014-04-07 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników szkoleń, wykładów, treningów, warsztatów oraz uczestników konferencji podsumowującej realizowanych w 2014 roku w ramach projektu systemowego Czas na aktywność, wykonywanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku 2014
Dodano: 2014-02-05 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2013-12-06 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2013-09-04 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników szkoleń, treningów, warsztatów oraz uczestników konferencji promocyjno-informacyjnej realizowanych w 2013r. w ramach projektu systemowego Czas na aktywność, wykonywanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku 2013.
Dodano: 2013-03-06 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2012-09-10 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2012-08-27 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników szkoleń oraz konferencji realizowanych w 2012r. w ramach projektu systemowego Czas na aktywność, wykonywanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku 2012r.
Dodano: 2012-03-23