Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 32-065 Krzeszowice, ul. Kościuszki 43
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 0-12 258 30 80 , fax. 0-12 258 30 81
- Data zamieszczenia: 2014-12-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Kościuszki 43 43
32-065 Krzeszowice, woj. małopolskie
tel. 0-12 258 30 80, fax. 0-12 258 30 81
REGON: 35099807100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops.krzeszowice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydanie gorących posiłków jednodaniowych w okresie od 1.01.2015r. do 31.12.2015r. osobom, o których mowa w art. 48 ustawy o pomocy społecznej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydanie gorących posiłków jednodaniowych przez okres od 1.01.2015rok do 31.12.2015rok osobom, o których mowa w art.48 ustawy o pomocy społecznej. Dodatkowe wymogi stawiane Wykonawcom : 1. Posiłki muszą być urozmaicone, świeże, smaczne oraz przygotowane w warunkach spełniających wymogi sanitarne. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 2. Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym odpowiadającym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, według wymogów sztuki kulinarnej oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25 sierpnia 2006r.(t.j. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 ze zm.), a także spełniać warunki określone w instrukcji dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej oraz systemem HACCP. Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: * stosowanie tłuszczów roślinnych, * ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, * umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, * stosowanie mięsa drobiowego, * stosowanie ryb, * umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli, * duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także roślin strączkowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność oraz wartość odżywczą zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, zamawiający będzie domagał się zapłaty kar umownych. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 800 kcal z przewagą: * węglowodanów - 75g, * tłuszczu - 18g, * białka - 17g, * witamin z grupy C, B1 i B2 - 17,5g * żelaza - 13,3g * wapnia - 0,15g 3. Zamawiający zastrzega , że ilość posiłków może zmienić się w trakcie obowiązywania zamówienia. Każdorazowo na bieżąco wykonawca będzie informowany o ilości posiłków, które ma wydać w danym dniu. 4. Osoby korzystające z dożywiania winny być informowane o menu posiłków poprzez wywieszenie jadłospisu w miejscu ich wydawania. Jadłospis winien zawierać nazwy dań, wraz ze składnikami, gramaturę jednej porcji oraz jej wartość kaloryczną. Zarówno jakość posiłków jak i ich ilość może być sprawdzana przez Zamawiającego. Podstawową zasadą prawidłowego funkcjonowania kuchni jest planowanie jadłospisów. a) planować należy jadłospisy na dłuższy okres do 7-10dni- co pozwoli uniknąć błędów, np. częstego powtarzania tych samych potraw, niewłaściwych zestawów itp., b) uwzględniać należy w jadłospisie produkty spożywcze z każdej grupy oraz wykorzystywać produkty sezonowe, 5. Wykonawca zobowiązany jest realizować usługi z zachowaniem tajemnicy zawodowej w zakresie informacji na temat danych osób korzystających z posiłków, w tym nie ujawniania informacji, że dana osoba jest klientem Zamawiającego. 6. Od wykonawcy oczekuje się, że posiłki będą wydawane przez sześć dni w tygodniu ( od poniedziałku do soboty w godzinach wczesnopopołudniowych), a spożycie posiłku nastąpi w miejscu jego sprzedaży w lokalu na terenie miasta Krzeszowice lub będą dowożone do miejsca spożycia na terenie miasta Krzeszowice samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności. 7. Przewidywana ilość osób korzystających z posiłków - średnio 20 dziennie. 8. Zamawiający zastrzega sobie, że w przypadku gdy posiłki okażą się być złej jakości i kaloryczności, Wykonawca będzie zobowiązany do wydania posiłku dobrej jakości i zgodnego z normami, w tym samym dniu. 9. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych na terenie miasta Krzeszowice umożliwiających spożycie posiłków, w szczególności miejsca siedzącego przy stoliku bez wyodrębnienia miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania. Wykonawca powinien zapewnić umeblowanie tj. stoły, krzesła oraz zadbać o czystość i higienę pomieszczenia , w którym będą wydawane i spożywane posiłki, zgodnie z normami SANEPIDU - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.krzeszowice.pl, www. bip.malopolska/umkrzeszowice/Article/id,256745.html
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie
Dodano: 2016-04-07 - Przygotowywanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Okulistycznego w Krakowie
Dodano: 2014-04-07 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników szkoleń, wykładów, treningów, warsztatów oraz uczestników konferencji podsumowującej realizowanych w 2014 roku w ramach projektu systemowego Czas na aktywność, wykonywanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku 2014
Dodano: 2014-02-05 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2013-12-06 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2013-09-04 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników szkoleń, treningów, warsztatów oraz uczestników konferencji promocyjno-informacyjnej realizowanych w 2013r. w ramach projektu systemowego Czas na aktywność, wykonywanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku 2013.
Dodano: 2013-03-06 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2012-09-10 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY BIAŁY DUNAJEC
Dodano: 2012-08-27 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników szkoleń oraz konferencji realizowanych w 2012r. w ramach projektu systemowego Czas na aktywność, wykonywanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w roku 2012r.
Dodano: 2012-03-23 - przygotowanie i dostawa codziennego wyżywienia dla mieszkańców z uwzględnieniem diet i kaloryczności do Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, os. Hutnicze 5, w okresie od 01.01.2012r do 31.12.2012r
Dodano: 2011-11-29