Przetargi.pl
Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków.

Samodzielny Szpital Wojewódzki im. Mikołaja Kopernika w Piotrkowie Trybunalskim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-300 Piotrków Trybunalski, Rakowska 15
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-08-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Szpital Wojewódzki im. Mikołaja Kopernika w Piotrkowie Trybunalskim
    Rakowska 15
    97-300 Piotrków Trybunalski, woj. łódzkie
    REGON: 000636940
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-piotrkow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków w opakowaniach jednorazowych oraz dystrybucja posiłków na oddziały Zamawiającego. Ilość posiłków została określona w Załączniku Nr 1a do SWZ. Wymagania dotyczące przygotowywania posiłków oraz miejsca przygotowywania posiłków i ich transportu, a także wykaz diet stosowanych w Szpitalu zamieszczono w Załączniku Nr 2 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówZamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o zamówienia posiadał:a. Aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą, że zakład, w którym będą przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalającą na prowadzenie w/w działalności.b. Aktualną decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o wyrażeniu zgody na prowadzenie działalności w zakresie transportu posiłków odpowiednio przystosowanym do tego celu środkiem transportu – dla minimum 2 samochodów.c. System HACCP – wdrożony i stosowany w zakładzie oraz realizacja usługi wg zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.a. Zamawiający wymaga posiadania przez wykonawcę ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia wraz z odpowiedzialnością za produkt i szkody powstałe w wyniku wykonania usługi na sumę gwarancyjną co najmniej 800.000,00 zł.4) Zdolności technicznej lub zawodowejZamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.a. Zamawiający wymaga, aby wykonawcy biorący udział w postępowaniu wykazali, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonali a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonują należycie: minimum 1 zamówienie (usługę) przygotowania i dostarczania posiłków w ilości minimum 4500 posiłków średniomiesięcznie;lub zamówienia, w których jednorazowo przygotowanych i wydanych było 150 posiłków (np. obiadów), których średniomiesięczna ilość ogółem to minimum 4500 posiłków.Przez zamówienie (usługę) należy rozumieć zamówienie zrealizowane lub w trakcie realizacji w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert.b. Zamawiający wymaga dysponowania osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia posiadającymi odpowiednie kwalifikacje, w tym w szczególności dysponowania osobami: dietetyk, kucharz lub technik żywienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-16

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach