Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy ogłasza przetarg
- Adres: 51-622 Wrocław, Kopernika
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 37 10 409 , fax. 71 37 10 402
- Data zamieszczenia: 2021-01-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy
Kopernika 5
51-622 Wrocław, woj. dolnośląskie
tel. 71 37 10 409, fax. 71 37 10 402
REGON: 02140952000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.ospip.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Nadzór nad warunkami pracy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowania przerw kawowych dla wszystkich uczestników szkoleń, narad, spotkań, konferencji w Ośrodku Szkolenia PIP oraz dodatkowa usługa kelnerska - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania przerw kawowych dla wszystkich uczestników szkoleń, narad, spotkań i konferencji Ośrodka Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. Profesora Jana Rosnera we Wrocławiu oraz dodatkowa usługa kelnerska. Do zakresu obowiązków Wykonawcy należeć będzie: przygotowywanie zastawy stołowej, dekorowanie stołów bufetowych, przygotowanie, dostarczenie i podanie poczęstunku we wskazanym przez Zamawiającego miejscu, nadzór oraz utrzymanie ogólnej czystości podczas przerwy kawowej, usuwanie pozostałych resztek pożywienia oraz naczyń ze stołów, całkowite sprzątnięcie, transport wyposażenia i produktów w obie strony. UWAGA! Zamawiający określił sposób przygotowanie przerwy kawowej w czasie obostrzeń związanych z pandemią, wskazując wymagania dotyczące miejsca, sposobu wydawania posiłku oraz zabezpieczenia osoby wydającej posiłek Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w Załączniku nr 2 do SIWZ oraz Załączniku nr 1 do umowy. 1.2. Uwaga! Zamawiający zapewnia Wykonawcy zamykane pomieszczenie w budynku Ośrodka Szkolenia PIP przy ul. M. Kopernika 5 we Wrocławiu w celu świadczenia usług. Pomieszczenie z dostępem do prądu i wody, wyposażone w szafy, lodówkę, zmywarkę oraz piec konwekcyjny. Wykonawca zapewnia zastawę stołową szklaną lub ceramiczną, ponadto plastikowe kubeczki do wody, plastikowe łyżeczki/mieszadełka do kawy, herbaty. 1.3. Warunki umowne realizacji przedmiotowego zamówienia publicznego zawiera projekt umowy, stanowiący integralną część SIWZ (Załącznik nr 8). 1.4. Zamawiający wymaga, aby osoby wykonujące obsługę kelnerską usług cateringowych (przerw kawowych) (min. 1 pełny etat) były zatrudnione przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę, zawartej co najmniej na okres realizacji przedmiotu zamówienia. Rodzaj czynności niezbędnych do realizacji zamówienia, których dotyczy wymagane zatrudnienie na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę: obsługa kelnerska usług cateringowych (przerw kawowych). 1.5. Przed rozpoczęciem wykonywania usługi Wykonawca przekaże na piśmie Zamawiającemu imiona i nazwiska pracowników, którzy będą skierowani do realizacji zamówienia. Wszelkie zmiany w tym zakresie muszą być niezwłocznie sygnalizowane Zamawiającemu w formie pisemnej. 1.6. Wykonawca będzie zobowiązany do składania na każde wezwanie Zamawiającego pisemnego oświadczenia o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę pracowników skierowanych do wykonywania przedmiotu umowy. Wykonawca jest zobowiązany do stosowania przepisów ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę w związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 15 września 2020 r. w sprawie wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę oraz wysokości minimalnej stawki godzinowej w 2021 r. 1.7. Wykonawca zobowiązany jest w czasie wykonywania usług zapewnić na terenie objętym umową należyty ład, porządek, przestrzegać przepisów BHP i obowiązującej u Zamawiającego instrukcji przeciwpożarowej oraz ponosi odpowiedzialność za szkody powstałe w związku z realizacją usług oraz wskutek innych działań zatrudnionych przez niego osób. 1.8. Wykonawca może powierzyć wykonanie zamówienia Podwykonawcom z zachowaniem warunków wykonywania zamówienia określonych w SIWZ. Powierzenie Podwykonawcom realizacji części zamówienia nie ma wpływu na odpowiedzialność Wykonawcy wobec Zamawiającego za wykonanie przedmiotu zamówienia. Wykonawca będzie odpowiedzialny za działania, uchybienia i zaniechania Podwykonawców i ich pracowników w takim stopniu, jakby były to działania, uchybienia lub zaniechania jego samego lub jego pracowników. Wykonawca jest zobowiązany wskazać w ofercie - przy wykorzystaniu wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 do SIWZ, części zamówienia, które zamierza zlecić Podwykonawcom. W przypadku nie wskazania w ofercie części zamówienia, którą Wykonawca zamierza powierzyć Podwykonawcy, Zamawiający uzna, że Wykonawca samodzielnie zrealizuje zamówienie. 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 4. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, nie zamierza ustanawiać dynamicznego systemu zakupów i nie przewiduje wyboru oferty najkorzystniejszej z zastosowaniem aukcji elektronicznej. 5. Wszystkie terminy wskazane w SIWZ należy obliczać zgodnie z zasadami wskazanymi w Kodeksie cywilnym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Świadczenie usług cateringowych na podstawie umowy ramowej na potrzeby Ogrodów Doświadczeń”
Dodano: 2024-04-28 - BZP.2711.50.2023.MR Świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowaniu i podaniu posiłków podczas dwóch konferencji naukowych realizowanych w ramach projektów - ZADANIA
Dodano: 2023-08-24 - Usługa cateringowa na potrzeby Jubileuszu 70-lecia istnienia Studium Praktycznej Nauki Języków Obcych Uniwersytetu Wrocławskiego
Dodano: 2023-06-01 - Świadczenie usług cateringowych na podstawie umowy ramowej
Dodano: 2023-05-10 - SZP/242-114/2023 Usługa cateringowa podczas konferencji ECMI w dniu 29.06.2023 r. dla Wydziału Matematyki dla Politechniki Wrocławskiej
Dodano: 2023-04-20 - Usługa kompleksowej organizacji sześciu uroczystych wydarzeń świątecznych dla WCRS we Wrocławiu
Dodano: 2023-03-28 - Świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowaniu, dostarczaniu i serwowaniu obiadokolacji, romantycznych kolacji i posiłków w ramach oferty „Boże Narodzenie w Zamku Książ”...
Dodano: 2023-03-01 - Usługa przygotowania i wydawania posiłków lub dostarczania w formie cateringu w pomieszczeniach Zamawiającego dla młodzieży trenującej kolarstwo szosowe przebywającej w Internacie
Dodano: 2022-08-25 - SZP/242-150/2022 Usługa cateringowa dla Politechniki Wrocławskiej
Dodano: 2022-08-22 - Świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowaniu, dostarczaniu i serwowaniu śniadań dla gości Hotelu Książ, mieszczącym się na terenie kompleksu zamkowo-parkowym Książ
Dodano: 2021-02-23