Przetargi.pl
USŁUGA PRZYGOTOWANIA DWUDANIOWYCH OBIADÓW DLA PENSJONARIUSZY DOMU DZIENNEGO POBYTU W BOLESŁAWCU

Dom Dziennego Pobytu ogłasza przetarg

  • Adres: 59-700 Bolesławiec, Ul. Staroszkolna 6c
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 75 734 40 21 , fax. 75 734 40 21
  • Data zamieszczenia: 2014-02-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Dziennego Pobytu
    Ul. Staroszkolna 6c 6c
    59-700 Bolesławiec, woj. dolnośląskie
    tel. 75 734 40 21, fax. 75 734 40 21
    REGON: 02183275000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://ddzp.boleslawiec.ibip.pl/public/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA PRZYGOTOWANIA DWUDANIOWYCH OBIADÓW DLA PENSJONARIUSZY DOMU DZIENNEGO POBYTU W BOLESŁAWCU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu dwudaniowych obiadów dla pensjonariuszy Domu Dziennego Pobytu, dostarczeniu ich do punktu odbioru znajdującego się budynku Domu Dziennego Pobytu w Bolesławcu, przy ul. Staroszkolnej 6c: 2. Przedmiot zamówienia w szczególności obejmuje: 2.1 Przygotowanie i dostawę posiłków: Wyszczególnienie na jedną porcję obiadową: - zupa - ok. 500g - temperatura nie niższa niż 80 stopni Celsjusza; - chleb ok. 100 g - drugie danie - mięso minimum100g gotowego wyrobu ( np. kotlet), ziemniaki ok.200g. - temperatura drugiego dania nie niższa niż 65 stopni Celsjusza - danie mięsne z sosem typu gulasz, potrawka - 200g; - surówka - min. 100g - temp. od 2 - 8 stopni Celsjusza; - ryba-min. 150g gotowego wyrobu; - napój - temperatura letnia 2.2 Przygotowywanie posiłków i dostarczenie ich do siedziby zamawiającego w każdym dniu roboczym około 45 posiłków dziennie. Zamawiający przewiduje, iż szacunkowa ilość posiłków, które mają być przygotowane, a następnie dostarczone przez wykonawcę wyniesie w okresie umownym 11 880 szt. 2.3 Dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji osób. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. 2.5 Zamawiający będzie codziennie przekazywał wykonawcy liczbę zamawianych posiłków, w zależności od ilości pensjonariuszy w danym dniu telefonicznie lub faksem do godz. 10:00. 2.6 Wykonawca zobligowany jest do opracowania jadłospisu z dwutygodniowym wyprzedzeniem , który zatwierdza Kierownik zamawiającego. Jadłospis powinien być dostosowany do pory roku. 2.7 Każdorazowo dostarczony obiad jest potwierdzony protokołem odbioru. 2.8 Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłków. 3. Wymagania jakościowe przedmiotu zamówienia 3.1 Jakość posiłków powinna być zgodna z zasadami racjonalnego żywienia dla poszczególnych grup wiekowych. Wykonawca usług musi przestrzegać przepisów ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 ze zm.), Rozporządzenia nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych oraz innych przepisów szczegółowych dotyczących wymagań higienicznych i zdrowotnych żywności. 3.2 Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCAP. 3.3 Posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie można używać produktów typu instant oraz gotowych produktów, np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp., nie można używać produktów masłopodobnych i seropodobnych. 3.4 Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie do tego przeznaczonych lodówkach przez okres 72 godzin od upływu dnia podania. Pobór próbek i ich przechowywanie zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. nr 80, poz. 545) 3.5 Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb. Informacja o diecie zostanie przekazana Wykonawcy pisemnie w momencie uzyskania informacji, najpóźniej na 1 dzień przed podaniem posiłku. 3.6 Posiłki muszą mieć właściwą wartość energetyczną oraz składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, o zmniejszonej zawartości soli, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników oraz ostrych przypraw typu : papryka ostra, chili. 3.7 Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym dla miasta Bolesławiec. 3.8 Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie. 3.9 Rozliczenie za realizację zamówienia odbywać się będzie raz w miesiącu na koniec miesiąca na podstawie faktycznej liczby dostarczonych posiłków. 4. Dowóz posiłków: 4.1 Wykonawca będzie dowoził posiłki we własnych termosach i pojemnikach oraz własnym transportem dopuszczonym przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, przystosowanym do przewożenia ciepłej żywności co najmniej na 30 minut przed wydawaniem posiłków. Posiłki muszą posiadać formę gotowych potraw. 4.2 Posiłki muszą być dostarczane codziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku (dni robocze), w godz.12:30-13: 00. 4.3. Na wykonawcy ciąży obowiązek takiej organizacji dostawy, aby wydawanie posiłków odbyło się o ustalonych porach. 5. Obowiązki wykonawcy. 5.1 Mycie i wyparzanie termosów oraz pojemników, w których będą dostarczane posiłki. 5.2 Codzienny odbiór i utylizacja resztek pokonsumpcyjnych i odpadków we własnym zakresie i na własny koszt zgodnie z przepisami o ochronie środowiska.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ddzp.boleslawiec.ibip.pl/public/?id=181290
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach