Zespół Szkolno-Przedszkolny w Bukowcu ogłasza przetarg
- Adres: 95-006 Bukowiec, SZKOLNA
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 500 372 368
- Data zamieszczenia: 2022-12-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Bukowcu
SZKOLNA
95-006 Bukowiec, woj. łódzkie
tel. 500 372 368
REGON: 101453634 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spbukowiec.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków dla uczniów oraz wychowanków w placówkach oświatowych działających na terenie gminy Brójce w 2023 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część I - Szkoła Podstawowa im. Orła Białego w Kurowicach:a) Posiłek: obiad dwudaniowy dla uczniów szkoły - szacowana ilość porcji: 9.747 Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 22 grudnia 2023 r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych i okresu wakacji. Godziny dostarczania posiłku do placówki: 10:30 – 11:00b) Posiłek: obiad dwudaniowy dla wychowanków przedszkola - szacowana ilość porcji: 9.945Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 29 grudnia 2023 r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. Godziny dostarczania posiłku do placówki: 10:30 – 11:00Część II - Zespół Szkolno-Przedszkolny w Bukowcu a) Posiłek: obiad dwudaniowy dla uczniów szkoły - szacowana ilość porcji: 22.230 Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 22 grudnia 2023r . z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych i okresu wakacji. Godziny dostarczania posiłku do placówki: 10:30 – 11:00b) Posiłek: śniadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek dla wychowanków przedszkola - szacowana ilość porcji: 70.200Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 29 grudnia 2023 r. z wyjątkiem dni wolnych od zajęć przedszkolnych. Godziny dostarczania posiłku do placówki: 7:00 – 7:30 – śniadanie, 10:30 – 11:00 - obiad i podwieczorek. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 3. Warunki udziału w postępowaniu, określone przez Zamawiającego zgodnie z art. 112 ust. 2 ustawy:3.1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagańw tym zakresie;3.2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynikato z odrębnych przepisów: Wykonawca zostanie wezwany do złożenia decyzji właściwego terenowego Organu Inspekcji Sanitarnej stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno - zdrowotnych do produkcji posiłkóworaz możliwości prowadzenia usług cateringowych dla siedziby zakładu/firmy (zgodnie z ustawą z dnia25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia), w której będą przygotowywane posiłkidla Zamawiającego lub zaświadczenia właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłku od surowca do gotowej potrawy i usług cateringowych dla siedziby zakładu, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego.3.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa zapewniająca wykonanie zamówienia.Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualne ubezpieczenieod odpowiedzialności cywilnej w zakresie:• prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną w wysokościco najmniej 100.000,00 zł. ;• za szkody spowodowane przeniesieniem chorób zakaźnych na sumę gwarancyjną co najmniej50.000,00 zł. ;• za produkt na minimum co najmniej 50.000,00 zł.3.4. Zdolność techniczna i zawodowa:a. Posiadanie wiedzy i doświadczenia:a1) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że wykonał należycie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie co najmniej jedną usługę polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu gorących dań przez okres co najmniej 10-ciu miesięcy dla co najmniej 200 osób w placówkach oświatowych potwierdzoną dowodem, że usługi były lub są wykonywane należycie.b. Dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym:b1) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że dysponuje co najmniej dwoma pojazdamido przewozu posiłków, na które została wydana aktualna decyzja właściwego Inspektora Sanitarnegoo dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego. Informacjęo dysponowaniu pojazdami należy podać w załączniku nr 4 do SWZ.b2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dysponował odpowiednimi termosami oraz pojemnikamido przechowywania oraz przewozu żywności w stałej temperaturze. Informację o dysponowaniuww. sprzętem należy podać w załączniku nr 4 do SWZ.b3) Zamawiający wymaga, posiadania zmywarki/wyparzarki przemysłowej na stanie zakładu.c. Dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówieniaWarunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub zatrudnia co najmniej:c1) jedną osobą posiadającą przygotowanie zawodowe do pełnienia funkcji na stanowisku szefa kuchni posiadającą dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii oraz posiadający co najmniej 2-letnie doświadczenie zawodowe w pracy na stanowisku kucharza;c2) jedną osobą posiadającą co najmniej roczne doświadczenie zawodowe w pracy na stanowisku dietetyka lub specjalisty ds. żywienia, posiadającą uprawnienia technologa żywności lub technika usług gastronomicznych ze specjalnością dietetyka albo ukończone studia na kierunku dietetyka i uzyskała tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, inżyniera, licencjata.Uwagi: Zamawiający dopuszcza możliwość dysponowania lub zatrudnienia jednej osoby posiadającej łącznie ww. uprawnienia i doświadczenie zawodowe.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-21
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- usługa cetringu w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się (...)
Dodano: 2024-03-12 - usługa cetringu w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się (...)
Dodano: 2024-02-27 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Łękawie w okresie 01.02.-31.12.2024 r.
Dodano: 2024-02-07 - Catering dla Punktów Przedszkolnych w Tadzinie I Guzewie w okresie od 01.02.2024 do 31.12.2024
Dodano: 2024-01-26 - Wyżywienie pacjentów Szpitala
Dodano: 2024-01-23 - Wyżywienie pacjentów szpitala
Dodano: 2024-01-23 - Przygotowanie i sukcesywna dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych funkcjonujących na terenie gminy Sulmierzyce
Dodano: 2023-09-25 - Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków - usługa społeczna.
Dodano: 2023-09-20 - Świadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej im. H. Sienkiewicza w Niesułkowie w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-09-19 - Świadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej im. H. Sienkiewicza w Niesułkowie w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-07-26