Przetargi.pl
Usługa organizacji i przeprowadzenia szkolenia grupowego: Kucharz w ramach projektu Aktywizacja osób w wieku 30 lat i więcej pozostających bez pracy w powiecie łukowskim (II) współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Powiatowy Urząd Pracy w Łukowie ogłasza przetarg

  • Adres: 21-400 Łuków, ul. Piłsudskiego 14
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 025 7985037 , fax. 025 7984477
  • Data zamieszczenia: 2016-04-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Łukowie
    ul. Piłsudskiego 14 14
    21-400 Łuków, woj. lubelskie
    tel. 025 7985037, fax. 025 7984477
    REGON: 03029484000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.praca.lukow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa organizacji i przeprowadzenia szkolenia grupowego: Kucharz w ramach projektu Aktywizacja osób w wieku 30 lat i więcej pozostających bez pracy w powiecie łukowskim (II) współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego jest usługa, polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkolenia grupowego pn.: Kucharz dla 14 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Łukowie w ramach projektu Aktywizacja osób w wieku 30 lat i więcej pozostających bez pracy w powiecie łukowskim (II) współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014 - 2020 -  Działanie 9.2. Celem szkolenia jest nabycie wiedzy i umiejętności praktycznych do podjęcia zatrudnienia na stanowisku kucharz oraz przygotowanie do egzaminu czeladniczego przeprowadzonego przed Komisją Egzaminacyjną Izby Rzemieślniczej na uzyskanie tytułu czeladnika w zawodzie kucharz. Zakres szkolenia musi obejmować m.in.: przestrzeganie przepisów BHP i p.poż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych, HACCP, przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, czynności porządkowe w kuchni, planowanie posiłków i układanie menu, przechowywanie surowców i przygotowanie obróbki wstępnej, obróbka wstępna (jaj, ryb, jarzyn, drobiu, mięsa, podrobów), przygotowanie surówek, sałatek, potraw mlecznych, potraw z kaszy, potraw z mąki, potraw z jaj, przygotowanie potraw z mięsa, drobiu, podrobów i ryb, przygotowywanie zup, sosów gorących i zimnych, przygotowywanie zakąsek zimnych i gorących, przygotowanie farszów, nadzienia, past i kremów, sporządzanie deserów i wyrobów z ciast cukierniczych, sporządzanie napojów zimnych i gorących, sporządzanie potraw dietetycznych i wegetariańskich, sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne, porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja wyrobów kulinarnych, historia i pochodzenie carvingu, narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach, organizacja imprez, podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej, przepisy prawa pracy, egzamin wewnętrzny, egzamin przed Komisją Egzaminacyjną Izby Rzemieślniczej. Czas trwania szkolenia: 300 godzin zegarowych (w tym egzamin wewnętrzny oraz egzamin przed Komisją Egzaminacyjną Izby Rzemieślniczej), w tym co najmniej 220 godzin zajęć praktycznych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie jednostki - szkolenia zorganizowane przez jednostkę w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.praca.lukow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach