Powiatowy Urząd Pracy w Łukowie ogłasza przetarg
- Adres: 21-400 Łuków, ul. Piłsudskiego 14
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 025 7985037 , fax. 025 7984477
- Data zamieszczenia: 2016-04-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy w Łukowie
ul. Piłsudskiego 14 14
21-400 Łuków, woj. lubelskie
tel. 025 7985037, fax. 025 7984477
REGON: 03029484000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.praca.lukow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa organizacji i przeprowadzenia szkolenia grupowego: Kucharz w ramach projektu Aktywizacja osób w wieku 30 lat i więcej pozostających bez pracy w powiecie łukowskim (II) współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego jest usługa, polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkolenia grupowego pn.: Kucharz dla 14 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Łukowie w ramach projektu Aktywizacja osób w wieku 30 lat i więcej pozostających bez pracy w powiecie łukowskim (II) współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014 - 2020 - Działanie 9.2. Celem szkolenia jest nabycie wiedzy i umiejętności praktycznych do podjęcia zatrudnienia na stanowisku kucharz oraz przygotowanie do egzaminu czeladniczego przeprowadzonego przed Komisją Egzaminacyjną Izby Rzemieślniczej na uzyskanie tytułu czeladnika w zawodzie kucharz. Zakres szkolenia musi obejmować m.in.: przestrzeganie przepisów BHP i p.poż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych, HACCP, przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, czynności porządkowe w kuchni, planowanie posiłków i układanie menu, przechowywanie surowców i przygotowanie obróbki wstępnej, obróbka wstępna (jaj, ryb, jarzyn, drobiu, mięsa, podrobów), przygotowanie surówek, sałatek, potraw mlecznych, potraw z kaszy, potraw z mąki, potraw z jaj, przygotowanie potraw z mięsa, drobiu, podrobów i ryb, przygotowywanie zup, sosów gorących i zimnych, przygotowywanie zakąsek zimnych i gorących, przygotowanie farszów, nadzienia, past i kremów, sporządzanie deserów i wyrobów z ciast cukierniczych, sporządzanie napojów zimnych i gorących, sporządzanie potraw dietetycznych i wegetariańskich, sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne, porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja wyrobów kulinarnych, historia i pochodzenie carvingu, narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach, organizacja imprez, podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej, przepisy prawa pracy, egzamin wewnętrzny, egzamin przed Komisją Egzaminacyjną Izby Rzemieślniczej. Czas trwania szkolenia: 300 godzin zegarowych (w tym egzamin wewnętrzny oraz egzamin przed Komisją Egzaminacyjną Izby Rzemieślniczej), w tym co najmniej 220 godzin zajęć praktycznych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie jednostki - szkolenia zorganizowane przez jednostkę w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.praca.lukow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i przeprowadzenie certyfikowanego szkolenia z zakresu zarządzania projektami PRINCE2 Foundation zamawianego na potrzeby projektu pt. Przyszłość budowana kompetencjami - wzmacnianie pozycji konkurencyjnej na rynku pracy studentów kierunku Ekonomia oraz Finanse i Rachunkowość realizowanego przez Państwową Szkołę Wyższą im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Dodano: 2016-06-30 - Organizacja i przeprowadzenie egzaminów certyfikujących z języka angielskiego i języka rosyjskiego
Dodano: 2016-06-21 - Przygotowanie i przeprowadzenie certyfikowanego szkolenia pt. Zaawansowana obsługa programów w zakresie finansów i rachunkowości zamawianego na potrzeby projektu pt. Przyszłość budowana kompetencjami - wzmacnianie pozycji konkurencyjnej na rynku pracy studentów kierunku Ekonomia oraz Finanse i Rachunkowość realizowanego przez Państwową Szkołę Wyższą im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Dodano: 2016-06-17 - Przygotowanie i przeprowadzenie certyfikowanego szkolenia z zakresu zarządzania projektami PRINCE2 Foundation zamawianego na potrzeby projektu pt. Przyszłość budowana kompetencjami - wzmacnianie pozycji konkurencyjnej na rynku pracy studentów kierunku Ekonomia oraz Finanse i Rachunkowość realizowanego przez Państwową Szkołę Wyższą im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Dodano: 2016-06-09 - Organizacja i przeprowadzenie egzaminów certyfikujących z języka angielskiego i języka rosyjskiego
Dodano: 2016-06-07 - Przygotowanie i przeprowadzenie certyfikowanego szkolenia pt. Nowoczesne systemy wspomagające zarządzanie małą i średnią firmą zamawianego na potrzeby projektu pt. Przyszłość budowana kompetencjami - wzmacnianie pozycji konkurencyjnej na rynku pracy studentów kierunku Ekonomia oraz Finanse i Rachunkowość realizowanego przez Państwową Szkołę Wyższą im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Dodano: 2016-06-06 - Usługa organizacji i przeprowadzenia szkolenia grupowego: Operator koparko-ładowarki kl. III w ramach projektu Aktywizacja osób w wieku 30 lat i więcej pozostających bez pracy w powiecie łukowskim (II) współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-06-06 - Przeprowadzenie szkoleń zawodowych Operator wózka jezdniowego z napędem silnikowym wraz z bezpieczną wymianą butli gazowej wraz z zapewnieniem wyżywienia, zapewnieniem, organizacją i opłaceniem badań lekarskich, organizacją i przeprowadzeniem egzaminów wewnętrznych i organizacją egzaminu państwowego dla uczestników dla uczestników w ramach utrzymania rezultatów projektu OHP jako realizator usług rynku pracy- 3 części.
Dodano: 2016-06-03 - Organizacja szkolenia w zakresie doskonalenia zawodowego nauczycieli z województwa lubelskiego w 2016 roku
Dodano: 2016-06-01 - Wykonanie usług polegających na: 1. Przygotowaniu oraz obsłudze kompleksowej konferencji informacyjno - szkoleniowej Wytwarzanie produktów regionalnych jako szansa aktywizacji gospodarstw utrzymujących lokalne rasy zwierząt i promocji zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich Lubelszczyzny; 2. Przygotowaniu i realizacji projektu Malowniczy wschód - fascynuje, integruje i ... aktywizuje; w podziale na części.
Dodano: 2016-05-18