Przetargi.pl
Usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Internationale Grüne Woche 2024, odbywających się w terminie 19-28 stycznia 2024 r. w Berlinie w Niemczech

KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA ogłasza przetarg

  • Adres: 01-207 Warszawa, ul. Karolkowa 30
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA
    ul. Karolkowa 30
    01-207 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 367849538
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.kowr.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Internationale Grüne Woche 2024, odbywających się w terminie 19-28 stycznia 2024 r. w Berlinie w Niemczech
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Internationale Grüne Woche 2024, odbywających się w terminie 19-28 stycznia 2024 r. w Berlinie w Niemczech.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Załączniku nr 1 do Istotnych Postanowień Umowy, zwanych dalej IPU, stanowiących załącznik nr 7 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 108 ust. 1 pkt 1-6 ustawy, art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy oraz art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego;2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące zdolności zawodowej.2. Warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie doświadczenia Wykonawcy zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 4 lat, licząc wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych – wykonuje, co najmniej dwie usługi, polegające na kompleksowej obsłudze kulinarnej zagranicznych wydarzeń promocyjnych typu targi, konferencje itp., organizowanych poza granicami Polski, z których każda obejmowała pokazy kulinarne w języku angielskim, o wartości każdej usługi nie mniejszej niż 40 000,00 PLN brutto (słownie: czterdzieści tysięcy złotych).Uwaga 1: Jeżeli wartość usługi jest wyrażona w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku udziału w postępowaniu, Zamawiający przeliczy podaną wartość na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych, a jeżeli w tym dniu nie publikowano kursu tej waluty – według ostatniego średniego kursu Narodowego Banku Polskiego przed dniem publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.Uwaga 2: W przypadku usługi wykonywanej, której realizacja nie zakończyła się przed upływem terminu składania ofert, Wykonawca może wykazać tylko zakres i wartość usługi zrealizowanej do upływu terminu składania ofert, co do której może przedstawić dowody potwierdzające jej należyte wykonywanie.3. Warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie dysponowania osobami zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami, które zostaną skierowane do realizacji zamówienia:1) jedną osobą, która:a) posiada wykształcenie gastronomiczne lub w zakresie żywienia człowieka,b) posiada minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku szefa kuchni lub zastępcy szefa kuchni;2) jedną osobą, która:a) posiada wykształcenie gastronomiczne lub w zakresie żywienia człowieka;b) posiada minimum 3 lata doświadczenia na stanowisku kucharza lub młodszego kucharza;3) jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu pokazów kulinarnych w języku angielskim.4. Warunek udziału w postępowaniu, określony w ust. 3 pkt 3 zostanie również spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że osoba, o której mowa w ust. 3 pkt 1 lub pkt 2 posiada doświadczenie także w prowadzeniu pokazów kulinarnych w języku angielskim. W takim przypadku Wykonawca nie musi wykazywać, że dysponuje trzecią osobą.5. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie:1) warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie doświadczenia musi spełniać w całości jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie albo w całości podmiot udostępniający Wykonawcom wspólnie ubiegającym się o zamówienie zasoby w postaci doświadczenia. Zamawiający nie dopuszcza tzw. sumowania doświadczenia;2) warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej w zakresie dysponowania osobami Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie muszą spełnić łącznie lub łącznie z podmiotem lub podmiotami udostępniającymi Wykonawcom wspólnie ubiegającym się o zamówienie zasoby w postaci osób, które zostaną skierowane do realizacji zamówienia.6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, w celu spełnienia warunku udziału w postępowaniu dotyczącego zdolności zawodowej w zakresie doświadczenia, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, stanowiące załącznik nr 3 do SWZ, z którego musi wynikać, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.7. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunku udziału w postępowaniu na podstawie informacji zawartych w podmiotowych środkach dowodowych wymienionych w rozdziale XIV.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-12

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach