Przetargi.pl
USŁUGA HOTELARSKO-RESTAURACYJNA

Wojewódzki Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 40-048 Katowice, ul. Kościuszki 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0 32 757 33 61
  • Data zamieszczenia: 2010-08-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy
    ul. Kościuszki 30 30
    40-048 Katowice, woj. śląskie
    tel. 0 32 757 33 61
    REGON: 27685569600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    USŁUGA HOTELARSKO-RESTAURACYJNA
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarsko - restauracyjnej wraz z zapewnieniem zaplecza warsztatowego oraz transportu dla osób uczestniczących w cyklu trzech dwudniowych wyjazdowych warsztatów roboczych w ramach projektu systemowego pn. Program monitorowania regionalnego rynku pracy realizowanego w ramach Poddziałania 6.1.2, Działania 6.1, Priorytetu VI Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. W warsztatach uczestniczyć będą eksperci zewnętrzni współpracujący w ramach projektu oraz zarządzający projektem. I. ZAŁOŻENIA ORGANIZACYJNE 1. Warsztaty zorganizowane zostaną w trzech edycjach, w następujących terminach: a) 24 - 25 sierpnia 2010 r. b) 06 - 07 września 2010 r. c) 21 - 22 września 2010 r. 2. Przewidywana liczba uczestników jednej edycji to 12 osób, jednakże ostateczna ilość osób biorących udział w warsztatach zostanie podana nie później niż na trzy dni kalendarzowe przed planowanym terminem ich rozpoczęcia. 3. Warsztaty mają zostać zorganizowane w całorocznym obiekcie hotelarskim, o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym, położonym na terenie województwa śląskiego w regionie Podbeskidzia lub Jury Krakowsko - Częstochowskiej. W obiekcie powinien być stały dostęp do Internetu. II. W RAMACH ZAMÓWIENIA WYKONAWCA W CZASIE TRWANIA KAŻDEJ EDYCJI MUSI ZAPEWNIĆ: 1. każdemu uczestnikowi zakwaterowanie w pokoju jednoosobowym o powierzchni co najmniej 10m?, wyposażonym co najmniej w: łóżko, nocny stolik lub półkę przy miejscu do spania, szafę lub zabudowaną wnękę garderobianą, biurko lub stół, krzesło lub inny mebel do siedzenia, lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadać łazienkę wyposażoną min. w: wannę z baterią i natryskiem lub kabinę natryskową, umywalkę z blatem lub półką, WC, zestaw ręczników; 2. salę wykładową znajdującą się na terenie obiektu, w którym zakwaterowani będą uczestnicy warsztatów, mieszczącą co najmniej 15 osób wraz z wyposażeniem niezbędnym do przeprowadzenia warsztatów tj.: rzutnik multimedialny, ekran, tablicę typu flipchart oraz stały dostęp do Internetu; 3. pełne wyżywienie dla uczestników warsztatów wraz z przerwami kawowymi w trakcie trwania warsztatów. Usługa restauracyjna rozpocznie się od przerwy kawowej z bufetem kanapkowym w dniu przyjazdu i zakończy się obiadem w drugim dniu pobytu. Każdy uczestnik korzystał będzie z: a) 3 przerw kawowych (2 w pierwszym dniu, przy czym pierwsza z nich dodatkowo będzie zawierać bufet kanapkowy oraz 1 przerwy w drugim dniu), każdej składającej się z: - wyrobów cukierniczych różnorodnych: kruche ciasteczka, wafelki, rogaliki z nadzieniem w ilości nie mniejszej niż 40g na osobę z każdego rodzaju, - napoi: kawy rozpuszczalnej w saszetkach, herbaty ekspresowej, soku jabłkowego oraz pomarańczowego podawanych w dzbankach w ilości 0,33 l/os, wody mineralnej gazowanej i niegazowanej w ilości 0,33 l/os, - dodatków: cytryna, cukier, mleko. b) 2 obiadów (po jednym w każdym dniu warsztatów), składających się z: - zupy, - dania głównego (mięsnego z dodatkiem ziemniaków, ryżu lub frytek i zestawu surówek w każdym dniu szkolenia), - deseru (deser lodowy lub kawałek ciasta), - napoi różnorodnych: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatków: cytryna, cukier, mleko. Obiad powinien być podany o godzinie 13.00 zarówno pierwszego jak i drugiego dnia szkolenia. Wszystkie składniki obiadu podawanego pierwszego dnia szkolenia powinny być różne od składników obiadu podawanego w drugim dniu szkolenia. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu; c) jednej kolacji w pierwszym dniu warsztatów, składającej się z: - dania głównego podanego na ciepło, - zimnej płyty składającej się z różnorodnych: wędlin, serów, warzyw marynowanych, - 3 rodzajów sałatek, - różnorodnych napojów: kawa, herbata, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana, - dodatków: cukier, mleko, cytryna. Kolacja dla każdego uczestnika powinna być podana na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek. d) jednego śniadania w drugim dniu warsztatów, podanego w formie bufetu szwedzkiego, składającego się z: - pieczywa różnorodnego, - dania na ciepło: jajecznica, kiełbaski lub parówki na gorąco, - wędlin różnorodnych, - serów różnorodnych: żółtych, białych, pleśniowych, - świeżych warzyw: pomidora, ogórka zielonego, - napoi różnorodnych: kawy, herbaty, soków, wody mineralnej gazowanej i niegazowanej, - dżemu, - masła, - mleka ciepłego i zimnego, - płatków śniadaniowych, - przetworów jogurtowych, - dodatków: cukier, mleczko do kawy, cytryna. Zarówno przerwy kawowe jak i obiady, kolacja i śniadanie powinny być podawane w innej sali niż sala wykładowa. 4. środek transportu dla 12 uczestników na trasie: Katowice - ul. Kościuszki 30 - na miejsce pobytu w dniach 24 sierpnia, 6 września i 21 września 2010 r. oraz z powrotem w dniach 25 sierpnia, 7 września i 22 września 2010 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach