Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Długołęce ogłasza przetarg
- Adres: 55-095 Mirków, Długołęka, ul. Szkolna 40a
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 315 20 50 , fax. 71 315 20 60
- Data zamieszczenia: 2013-01-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Długołęce
Długołęka, ul. Szkolna 40a 40a
55-095 Mirków, woj. dolnośląskie
tel. 71 315 20 50, fax. 71 315 20 60
REGON: 00594701700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://gopsdlugoleka.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
USŁUGA DOŻYWIANIA DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY DŁUGOŁĘKA - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie Gminy Długołęka, polegająca na przygotowywaniu dla każdego z nich i dostarczeniu jednego dziennie, gorącego, dwudaniowego posiłku (w dniach pobierania nauki w szkole). 1)Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków na nie mniej niż: a)mięso lub ryba - 100g, b)ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, kasza lub inne) - 200g i surówka - 100g, c)zupa - 300g d)napój (sok owocowy, warzywny lub kompot) - 200 ml, lub deser (minimum 1 jogurt, owoce, inne) 2)Zupa i drugie danie muszą zachować kaloryczność na poziomie minimum 750 kcal. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a)jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może się powtarzać w okresie kolejnych, następujących po sobie 5 dni w tygodniu, b)powinien dostarczony co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym, c)potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwionych lub sztucznie aromatyzowanych, d)w posiłkach powinny przeważać składniki gotowane, pieczone lub duszone, e)do przygotowania posiłków powinny być stosowane tłuszcze roślinne, z ograniczonym stosowaniem tłuszczy zwierzęcych, stosowane powinny być duże ilości świeżych warzyw, f)ważna jest estetyka potraw i posiłków. 2.Zakres przedmiotu zamówienia podzielono na 2 części - zadania w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków do następujących obiektów szkolnych: 1)Część 1 - ZADANIE NR 1 - przygotowanie i dostarczenie posiłków w naczyniach jednorazowych do następujących obiektów szkolnych: a)Gimnazja: a1) Borowa a2) Wilczyce b)Zespoły Szkół (Gimnazjum, Szkoła Podstawowa): b1) Brzezia Łąka, b2) Siedlec Trzebnicki, b3) Łozina c)Szkoły Podstawowe: c1) Borowa, c2) Szczodre, c3) Węgrów Przedmiotem zamówienia dla zadania nr 1 - jest usługa dożywiania około 50 dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum w gminie Długołęka, polegająca na przygotowywaniu dla każdego z nich i dostarczeniu do szkół jednego dziennie, gorącego, dwudaniowego posiłku (w dniach pobierania nauki w szkole). 2)ZADANIE NR 2 - przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej w Kiełczowie, gmina Długołęka. Przedmiotem zamówienia dla zadania nr 2 - jest usługa dożywiania około 12 dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Kiełczowie, polegająca na przygotowywaniu dla każdego z nich i dostarczeniu do szkoły jednego dziennie, gorącego, dwudaniowego posiłku (w dniach pobierania nauki w szkole). 3.Wykonawca MOŻE przedstawić ofertę obejmującą całość zamówienia lub złożyć ofertę tylko dla jednej, wybranej części zamówienia. W przypadku złożenia oferty obejmującej całość zamówienia wykonawca winien wypełnić formularz oferty dla części 1 oraz części 2 zamówienia. Zapisy dotyczące każdego z zadań: 4.Zamawiający informuje, iż w celu umożliwienia wykonawcom przygotowania oferty, określono szacunkową liczbę dzieci objętych dożywianiem: dla części 1 zamówienia - zadania nr 1 - 50 dzieci oraz dla części 2 zamówienia - zadania nr 2 - 12 dzieci. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może uleć zmianie. W przypadku zmiany liczby posiłków, wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Przewidywana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy wynosi dla części 1 zamówienia - zadnia nr 1 - 9 000 szt. oraz dla części 2 zamówienia - zadania nr 2 - 2 116 szt. 5.Realizacja powyższego zadania polegała będzie na przygotowaniu i dostarczaniu dwudaniowych, gorących posiłków dzieciom w szkołach. Posiłki będą serwowane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w innych równoważnych naczyniach zgodnych z obowiązującymi normami, aprobatami polskimi oraz UE itp. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia naczyń i sztućców jednorazowych lub innych równoważnych naczyń zgodnych z obowiązującymi normami, aprobatami polskimi lub UE do serwowania posiłków na swój koszt. 6.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni pobierania nauki w szkole). 7.Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej (zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. tj. Dz. U. z 2006r., nr 171, poz. 1225 z póź. zm.). 8.Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu. Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę, a naruszenie takie stanowić może podstawę do odstąpienia od umowy przez Zamawiającego z winy Wykonawcy. 9.Posiłki powinny być dostarczane do szkół w dni nauki szkolnej w godzinach ustalonych z Dyrektorami poszczególnych szkół przez dostarczającego posiłki. 10.Posiłki oferent dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 11.Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku. 12.O czystość termosów zadba Wykonawca. 13.Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do szkół i przekazania ich osobie upoważnionej przez dyrektora szkoły do wydawania posiłków. 14.Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Długołęce. 15.Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami szkół. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji i transportu oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://dlugoleka.bip.net.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz osób dorosłych objętych wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lądku-Zdroju
Dodano: 2016-07-27 - Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 20 im. Orła Białego w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-22 - Dostarczenie, przygotowanie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-18 - Dożywianie uczniów Zespołu Szkół Licealno-Gimnazjalnych w Mirsku, Szkoły Podstawowej w Giebułtowie, Szkoły Podstawowej w Krobicy, Szkoły Podstawowej w Rębiszowie, uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Mirsku
Dodano: 2016-07-12 - Prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 1 im. Bolesława Chrobrego w Kamieńcu Ząbkowickim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności wraz z dzierżawą pomieszczeń i wyposażenia kuchni
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 91 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-05 - PROWADZENIE STOŁÓWKI W PRZEDSZKOLU NR 2 W BYSTRZYCY KŁODZKIEJ W ROKU SZKOLNYM 2016/2017
Dodano: 2016-06-29 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-20 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-07