Przetargi.pl
Usługa cateringu przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego

Gmina Stary Sącz ogłasza przetarg

  • Adres: 33-340 Stary Sącz, ul. Stefana Batorego 25
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 446 02 70 , fax. 18 446 02 73
  • Data zamieszczenia: 2011-02-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Stary Sącz
    ul. Stefana Batorego 25 25
    33-340 Stary Sącz, woj. małopolskie
    tel. 18 446 02 70, fax. 18 446 02 73
    REGON: 49189311500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringu przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowywaniu i dostawie posiłków dla dzieci w wieku 3-6 lat, które uczęszczają do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego. W/w usługa polegać ma na przygotowaniu i dostarczeniu ok. 70 posiłków dziennie dla wychowanków Gminnego Przedszkola w Starym Sączu, ilość posiłków będzie ulegała zmianie w zależności od frekwencji. Posiłek powinien się składać: a) z pełnego obiadu składającego się z 3 posiłków: - śniadania, - obiadu składającego się: z zupy, drugiego dania, kompotu, - podwieczorku. b) z zestawu niepełnego składającego się z 2 posiłków: - śniadania lub podwieczorku, - obiadu składającego się z zupy, drugiego dania, kompotu c) z zestawu niepełnego składającego się z 2 posiłków - obiadu składającego się z: z zupy, drugiego dania, kompotu - podwieczorku d) dzienny jadłospis obejmuje: Śniadanie : zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, kanapka, herbata Obiad : zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój Podwieczorek : kanapka lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne, owoce ( w tym sezonowe), kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny, woda mineralna. Zamawiający przewiduje dostarczanie posiłków przez ok. 185 dni w roku szkolnym. Wymagania inne: - Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień, - Posiłki musza być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej , gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. - Posiłki będą dostarczane do Zamawiającego codziennie w dni robocze w godzinach: Śniadanie: 845-915 Obiad:1200-1230 Podwieczorek:1400-1430 Dokładny czas posiłków Wykonawca wybrany do realizacji zamówienia uzgodni z przedstawicielem Zamawiającego (Dyrektorem Przedszkola). - Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci, - Temperatura dostarczanych posiłków ciepłych winna mieścić się w granicy 65-800C. - Wykonawca będzie ponosić koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. - W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. - Wykonawca zobowiązany jest odebrać od Zamawiającego termosy w których dostarczył posiłki, a następnie dokonać ich umycia i wyparzenia. - Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił pełną odpowiedzialność za ich nieprzestrzeganie. - Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zgodnie z obowiązującymi w zakresie normami (Polskie Normy, Polskie Normy przenoszące normy europejskie, normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego ponoszące te normy). - Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedstawicielowi Zamawiającego (Dyrektorowi Przedszkola) z odpowiednim 3-dniowym wyprzedzeniem do akceptacji jadłospis na 10 dni roboczych tzw. dekadówkę uwzględniający dietę dzieci alergicznych. Informację o ilości dzieci alergicznych i rodzajach ich diet przekazuje Wykonawcy Dyrektor Przedszkola na etapie realizacji usługi. - Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie wyłącznie za rzeczywistą ilość wydanych posiłków. - W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. Zamawiający przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług przedszkola,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.stary-sacz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach