Przetargi.pl
usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Łękawie w okresie 01.01.2021 r do 31.12.2021 r.

Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii w Łękawie ogłasza przetarg

  • Adres: 97-400 Bełchatów, Łękawa
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 635 13 48 , fax. 44 635 13 48 wew. 14
  • Data zamieszczenia: 2020-11-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii w Łękawie
    Łękawa 9
    97-400 Bełchatów, woj. łódzkie
    tel. 44 635 13 48, fax. 44 635 13 48 wew. 14
    REGON: 10144494800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.moslekawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    usługa cateringu polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Łękawie w okresie 01.01.2021 r do 31.12.2021 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie, , II śniadanie, obiad składający się z zupy i II dania wraz z surówką i kompotem i kolacja w ilości szacunkowej 36 zestawów dziennie, w okresie od 01.01.2021r. do 31.12.2021r. , z zastrzeżeniem możliwości zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych posiłków według ilości wychowanków przebywających w placówce danego dnia. 2. Posiłki będą dostarczane codziennie w godzinach: - śniadania i II śniadanie– do godz. 7:00, - obiad i kolacja – do godz. 13:00. 3. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. ( 01.01.2021r. do 31.12.2021r. na 10.800 szt. zestawów- śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja). Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154), posiłki muszą być sporządzane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży oraz zgodnie z przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego – Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. z późniejszymi zmianami i przepisami wykonawczymi do ustawy. ( D.U. z 2018 poz. 1541). 4. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą być urozmaicone, potrawa nie może powtarzać się w tym samym tygodniu oraz muszą spełniać następujące warunki: - 2 razy w tygodniu obiad z daniem mięsnym – kurczak, indyk, wołowina, wieprzowina, - co najmniej raz na 10 dni danie rybne ( z wyłączeniem ryby panga ), - raz w tygodniu danie mączne np. kluski śląskie, kopytka, knedle, pierogi, - surowce do przygotowywania posiłków powinny być świeże, naturalne, mało przetworzone, z ograniczona ilością substancji dodatkowych, - stosowanie dużej ilości owoców i warzyw w tym strączkowych, - umiarkowane stosowanie soli i cukru. 5. Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego miesiąca; Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 6. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 7. Posiłki należy dostarczać w zbiorczych termosach i opakowaniach. Pojemniki zbiorcze muszą spełniać normy w zakresie transportu i dostarczania posiłków gorących. Napoje ciepłe należy dostarczać w termosach 8. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi objętej zamówieniem wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 9. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 10. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. Podstawą zapłaty będzie prawidłowo wystawiona faktura Vat dostarczona w terminie do 5 dnia każdego miesiąca z co najmniej 14-to dniowym terminem płatności. 12. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt surowca oraz przygotowania i dostarczania posiłku. 13. Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 1 dzień przed wprowadzeniem zmian. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. W takiej sytuacji Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu żadne roszczenie finansowe wobec Zamawiającego. 14. Wykonawca wszystkie dostawy wykona w terminie. 15. Wykonawca oświadcza, ze dysponuje odpowiedna wiedzą, kwalifikacjami i umiejętnościami oraz wystarczającymi środkami technicznymi do wykonania niniejszej umowy oraz że wykona ja z należytą starannością zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 16. Wykonawcy nie wolno powierzyć wykonania niniejszej umowy lub jej części osobie trzeciej (Podwykonawcy) bez pisemnej zgody Zamawiającego. 17. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość przedmiotu umowy i wszelkie spowodowane nimi szkody, tak wobec Zamawiającego, jak i wobec osób trzecich, na rzecz których przedmiot umowy jest bezpośrednio wykonywany. 18. Zamawiający posiada własne naczynia. 19. Zamawiający przejmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków wychowankom. 20. Koszty związane z wydawaniem posiłków, sprzątaniem pomieszczeń oraz myciem naczyń ponosi zamawiający.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach