Biuro Obsługi Oświaty Samorządowej ogłasza przetarg
- Adres: 46-325 Rudniki, ul. Wieluńska 15
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 0-34 359 50 22 , fax. 0-34 359 50 22
- Data zamieszczenia: 2012-07-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Biuro Obsługi Oświaty Samorządowej
ul. Wieluńska 15 15
46-325 Rudniki, woj. opolskie
tel. 0-34 359 50 22, fax. 0-34 359 50 22
REGON: 15015291400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa gminy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringu dla dzieci Publicznej Szkoły Podstawowej w Dalachowie i Oddziału Przedszkolnego przy Publicznej Szkole Podstawowej w Dalachowie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie posiłków oraz jego rozładunek do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Dalachowie i Oddziału Przedszkolnego przy Publicznej Szkole Podstawowej w Dalachowie. Usługa cateringu powinna charakteryzować się następującymi parametrami: 1) usługa będzie dotyczyć 150 dzieci szkolnych i przedszkolnych zapisanych do Publicznej Szkoły Podstawowej w Dalachowie i Oddziału Przedszkolnego przy Publicznej Szkole Podstawowej w Dalachowie, 2) ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci; Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora szkoły (w dniu poprzedzającym ich realizację do godziny 16:00, a najpóźniej w dniu realizacji do godz. 08:30), 3) posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, 4) posiłki będą dostarczane w godzinach pomiędzy 10:00 a 12:00, dokładny czas wydawania posiłków Wykonawca uzgodni z dyrektorem szkoły, 5) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia.; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy, 6) jadłospis obejmuje posiłki jednodaniowe według schematu: 3 x pierwsze danie/ tydzień i 2 x drugie danie/ tydzień, 7) receptury i gramatury posiłków powinny być dostosowane do wieku dzieci zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia 8) żywienie dzieci będzie prowadzone 5 razy w ciągu tygodnia od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych oraz dodatkowych dni wolnych od zajęć szkolnych 9) szkoła przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom, myciem naczyń oraz sprzątaniem pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, 10) koszt surowców zużytych do przygotowania jednego posiłku (tzw. wsad do kotła) wynosi 1,70 zł brutto (słownie: jeden zł 70/100) 11) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe (w tym Sanepidu) zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych i szkolnych. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów, 12) Wykonawca będzie wystawiał fakturę za dostarczane posiłki na Publiczną Szkołę Podstawową im. Jana Pawła II w Dalachowie raz w miesiącu do 5-tego dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. Należności Wykonawcy z tytułu realizacji umowy, płatne będą przelewem na rachunek bankowy Wykonawcy w ciągu 14 dni od dostarczenia faktury. Określona dzienna ilość posiłków (150) jest ilością maksymalną, może ona ulec zmniejszeniu i nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W przedmiotowym postępowaniu nie jest wymagane.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rudniki.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Całodobowe wyżywienie pacjentów Prudnickiego Centrum Medycznego S.A. w Prudniku.
Dodano: 2016-06-17 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego SZOZ w Niemodlinie
Dodano: 2016-04-13 - świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków dla pacjentów Brzeskiego Centrum Medycznego w Brzegu
Dodano: 2015-12-15 - Usługa cateringu-żywienie pacjentów SP ZOZ MSW w Opolu
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków jednodaniowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie posiłków w Dziennym Domu Pomocy w Brzegu dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku
Dodano: 2015-12-07 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 11 / XII / 15
Dodano: 2015-12-07 - Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kędzierzynie-Koźlu
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Głubczycach - PN / 10 / XI / 15
Dodano: 2015-11-25