Urząd Gminy Ciepielów ogłasza przetarg
- Adres: 27310 Ciepielów, ul. Czachowskiego
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 048 37 88 080 , fax. 048 37 88 080
- Data zamieszczenia: 2016-12-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Ciepielów
ul. Czachowskiego 1
27310 Ciepielów, woj. mazowieckie
tel. 048 37 88 080, fax. 048 37 88 080
REGON: 53744400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Ciepielowie z siedzibą w Wielgiem - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać Przedszkola Samorządowego w Ciepielowie z siedzibą w Wielgiem, Gmina Ciepielów w okresie od 02.01.2017r. do 30.06. 2017r. 2) Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy 107 dzieci w okresie od 02.01.2017r. do 31.01.2017r. i dla grupy 110 dzieci w okresie od 01.02.2017r. do 30.06.2017r. 3) Wartość kaloryczna posiłków: 950-1050 kcal. 4) Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadania -godz. 8:00, obiad i podwieczorek -godz. 11:30. 5) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: (02.01.2017r. do 31.01.2017r. - 21 dni tj. 2247 śniadań; 2247 obiadów dwudaniowych; 2247 podwieczorków, natomiast w okresie od 01.02.2017r. do 30.06.2017r. - dni tj. 11440 śniadań; 11440 obiadów dwudaniowych; 11440 podwieczorków) - razem: 13687 śniadań; 13687 obiadów dwudaniowych; 13687 podwieczorków. 6) Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku w sprawie środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2015 roku, poz. 1256) oraz musi obejmować: śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.; obiad - zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. -surówka, kompot lub napój; podwieczorek - kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna. 7) Wykonawca najpóźniej na 3 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego miesiąca, zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 8) Posiłki musza być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. 9) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 10) Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków. 11) Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 12) Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 13) W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 14) W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. 15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia w trakcie trwania umowy. Rozliczenie finansowe Wykonawcy za usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. 16) Cena jednostkowa posiłku winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 17) Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 18) W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 3 dni przed. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnej rezerwacji usług cateringowych na rzecz Sieci Badawczej Łukasiewicz – Instytut Lotnictwa
Dodano: 2024-07-15 - Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów
Dodano: 2024-07-08 - Przygotowywanie i dostarczanie transportem Wykonawcy ciepłych posiłków dla uczestników Dziennego Domu Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku w 2024r.
Dodano: 2024-06-04 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnej rezerwacji usług cateringowych na rzecz Sieci Badawczej Łukasiewicz – Instytut Lotnictwa
Dodano: 2024-05-29 - „Zapewnienie wyżywienia i prelegentów na dwóch posiedzeniach Regionalnego Komitetu Rozwoju Ekonomii Społecznej Województwa Mazowieckiego”.
Dodano: 2024-05-27 - ŚWIADCZENIE USŁUG ŻYWIENIA W ZAKRESIE PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA GOTOWYCH POSIŁKÓW (CAŁODOBOWE WYŻYWIENIE) DLA PACJENTÓW SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO ZESPOŁU ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W SIERPCU
Dodano: 2024-05-09 - Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów
Dodano: 2024-04-12 - Świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi
Dodano: 2024-04-04 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 1 „Zielony Dinek” w Ząbkach
Dodano: 2024-03-24 - Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie
Dodano: 2024-03-21