Przetargi.pl
Usługa cateringowa w projekcie Gotowi na wyzwania realizowanego w ramach działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego PO KL (Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach).

Zarząd Powiatu Kazimierskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 28-500 Kazimierza Wielka, ul. Tadeusza Kościuszki 12
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3502300, 3502321 , fax. 041 3502313
  • Data zamieszczenia: 2011-09-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zarząd Powiatu Kazimierskiego
    ul. Tadeusza Kościuszki 12 12
    28-500 Kazimierza Wielka, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3502300, 3502321, fax. 041 3502313
    REGON: 29100945500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.kazimierzaw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa w projekcie Gotowi na wyzwania realizowanego w ramach działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego PO KL (Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach).
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych (przygotowanie i dostawa) dla uczniów biorących udział w zajęciach szkolnych realizowanych w ramach projektu Gotowi na wyzwania w niżej wymienionych placówkach: - Zespół Szkół Rolniczych w Cudzynowicach; - Zespół Szkół Zawodowych w Odonowie; - Zespół Szkół Zawodowych w Skalbmierzu. 2. Zajęcia edukacyjne w ramach projektu odbywać się będą od października 2011r do 30 czerwca 2013r (oprócz lipca i sierpnia 2012) 3. Przez usługę cateringu rozumie się przygotowanie i dostarczenie obiadów ze wskazaniem na drugie danie dla uczestników projektu w siedzibie danej szkoły. 4. W zakresie przedmiotu zamówienia dotyczącego usługi cateringu wchodzić będzie przygotowanie i dostarczenie w czasie trwania projektu posiłków - dowóz obiadów: - realizacja październik 2011r - czerwiec 2013r - ilość porcji w całym cyklu: 18 200 szt. tj. w roku 2011- 4788szt, w roku 2012 - 9188szt, w roku 2013 - 4224szt. - dowóz : od poniedziałku do soboty odpowiednią ilość obiadów do danej szkoły 5. Przykładowe menu (1 porcja): - ziemniaki gotowane (frytki, ryż, kasza) - ok. 200g - sztuka mięsa-filet rybny - ok. 100g - dodatek do II dania - surówka (zestaw surówek,warzywa gotowane) - ok. 150g 6. Posiłki muszą być dostarczone w naczyniach jednorazowych łącznie ze sztućcami jednorazowego użytku zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. 7. Zamawiający określi dokładnie harmonogram świadczenia usługi przed rozpoczęciem każdego nowego semestru w roku szkolnym. 8. Zmiana zamówienia dotycząca ilości posiłków w danym dniu będzie przekazywana Wykonawcy w formie elektronicznej (e- mail), lub telefonicznie przez Zamawiającego, najpóźniej do godz.10.00 w dniu realizacji zamówienia. 9.Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych zajęć przez Zamawiającego. 10. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi po wykonaniu usługi w danym miesiącu i dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu umowy, na podstawie poprawnie wystawionej faktury VAT. Jeżeli nastąpią opóźnienia ze strony Instytucji Pośredniczącej II stopnia w przekazaniu transzy środków na realizację przedmiotowego projektu Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania płatności w terminie późniejszym, niezwłocznie po otrzymaniu środków. 11. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 12. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) przygotowania i dowóz posiłków własnym transportem w terminie i na miejsce wskazane przez Zamawiającego co potwierdzone zostanie sporządzeniem protokołu zdawczo-odbiorczego zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ, b)świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, c)dostarczanie posiłków w odpowiednich jednorazowych pojemnikach wraz ze sztućcami jednorazowego użytku zgodnie z wymogami sanitarno - epidemiologicznymi, d) do przestrzegania przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z z2010r Nr 136, poz.914), a także aktami wykonawczymi do w/w ustawy, e) wykonywania umowy z należytą starannością wymaganą przy usługach tego rodzaju.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat.kazimierzaw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach