Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Bałtów w 2016r.

Gmina Bałtów ogłasza przetarg

  • Adres: 27-423 Bałtów, Bałtów 32/1
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 2641008 , fax. 041 2641303
  • Data zamieszczenia: 2015-11-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Bałtów
    Bałtów 32/1
    27-423 Bałtów, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 2641008, fax. 041 2641303
    REGON: 29100946000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminabaltow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Bałtów w 2016r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Bałtów w okresie od 2 stycznia 2016r. do 23 czerwca 2016r. oraz od 02 września 2016r. do 22 grudnia 2016r. Publiczna Szkoła Podstawowa im. Legionów Polskich w Okole, Zespół Szkół Publicznych w Bałtowie: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum, Filia Szkoły Podstawowej w Bałtowie mieszcząca się w ms. Wólka Bałtowska, polegające na przygotowaniu i dostarczeniu ok. 92 posiłków dziennie w formie drugiego śniadania do w/w szkół. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej od dnia 02.01.2016r. do dnia 23.06.2016r. oraz od dnia 02.09.2016r. do 22.12.2016r. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 17 296 posiłków. Dzienna liczba posiłków wynosi ok.92, w tym: Publiczna Szkoła Podstawowa im. Legionów Polskich w Okole - 15 posiłków, Szkoła Podstawowa w Bałtowie - 17 posiłków, Gimnazjum w Bałtowie - 36 posiłków, Filia Szkoły Podstawowej w Bałtowie mieszcząca się w ms. Wólka Bałtowska - 24 posiłków. Posiłek będzie się składał z: bułki z masłem i wędliną (szynka lub inna wędlina o wysokim gatunku), lub bułki z masłem i żółtym serem, lub bułki z masłem i pasztetem drobiowo - wieprzowym (każdy z w/w zestawów przynajmniej raz w tygodniu) oraz dodatku w postaci pomidora, ogórka, sałaty, oraz soku w kartoniku (raz w tygodniu zamiast soku owoc - jabłko lub banan). Ustala się minimalną gramaturę posiłku: bułka duża - 80 gram, razowa lub pełnoziarnista szynka lub inna wędlina wyższego gatunku, lub ser żółty, lub pasztet drobiowo - wieprzowy - 30 gram, masło - 8 gram, sok w kartoniku - 200 ml, pomarańczowy, porzeczkowy, jabłkowy itp., ze słomką. Inne wymagania: posiłek powinien być zapakowany, posiłek powinien być dostarczony do szkół w godzinach od 9.00 do 11.00 (w dni nauki szkolnej) własnym transportem, w pojemnikach przeznaczonych do transportu żywności, posiłek musi być sporządzony zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz wymogami sanitarnymi dla żywienia zbiorowego, posiłek musi być wykonany ze świeżych artykułów posiadających aktualne terminy ważności. Posiłek musi zostać sporządzony z uwzględnieniem zasad, warunków i wymagań określonych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpień 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywieni zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca będzie ustalał na bieżąco z dyrektorami w/w szkół. Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych posiłków. W takim przypadku wynagrodzenie przysługujące Wykonawcy będzie obliczane na podstawie cen jednostkowych określonych w Formularzu cenowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminabaltow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach