Przetargi.pl
Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie

Gmina Wielopole Skrzyńskie ogłasza przetarg

  • Adres: 39-110 Wielopole Skrzyńskie, Wielopole Skrzyńskie 200
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-17 2214819 w. 45 , fax. 0-17 2214830
  • Data zamieszczenia: 2013-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wielopole Skrzyńskie
    Wielopole Skrzyńskie 200 200
    39-110 Wielopole Skrzyńskie, woj. podkarpackie
    tel. 0-17 2214819 w. 45, fax. 0-17 2214830
    REGON: 69058198500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wielopole.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Realizacja przedmiotu zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych na potrzeby zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Wielopole Skrzyńskie 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowego jednodaniowego posiłku dla uczniów uczęszczających do: Szkoła Podstawowa w Nawsiu - 56 uczniów Szkoła Podstawowa w Wielopolu Skrzyńskim - 108 uczniów Szkoła Podstawowa w Broniszowie - 54 uczniów Szkoła Podstawowa w Gliniku - 77 uczniów Szkoła Podstawowa Nr 1 w Brzezinach - 110 uczniów Szkoła Podstawowa Nr 2 w Brzezinach- Berdechowie - 55 uczniów Publiczne Gimnazjum w Wielopolu Skrzyńskim - 91 uczniów Razem - 551 uczniów 3. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego do godz. 8.00 każdego dnia - z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych na terenie placówki, 4. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, 5. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę ( zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego nie powodujące istotnych zmian w rodzaju posiłku będą wiążące dla Wykonawcy. 6.Dzienny jadłospis obejmuje: posiłek jednodaniowy dziennie: 3 razy w tygodniu zupa, 2 razy w tygodniu drugie danie Przykładowy jadłospis określający jakość przedmiotu zamówienia Poniedziałek - żurek z jajkiem i kiełbasą chleb Wtorek - kotlet z fileta drobiowego z ziemniakami i buraczki czerwone Środa - zupa jarzynowa z mięsem, chleb Czwartek - gulasz mięsny, ziemniaki, surówka z marchwi Piątek - pomidorowa z ryżem na rosole, chleb Poniedziałek - kapuśniak z mięsem, chleb Wtorek - roladki wieprzowe z ziemniakami i surówka z kapusty Środa - zupa ogórkowa z ziemniakami i mięsem, chleb Czwartek - koperkowa z ryżem i mięsem, chleb Piątek - ryba, ziemniaki, surówka z kapusty 7. posiłki będą serwowane z zachowaniem cyklu: Szkoła Podstawowa w Nawsiu - godz.9.35 Szkoła Podstawowa w Wielopolu Skrzyńskim - godz. 9.35 Szkoła Podstawowa w Broniszowie - godz.10.35 Szkoła Podstawowa w Gliniku - godz.10.30 Szkoła Podstawowa Nr 1 w Brzezinach - godz. 10.50 Szkoła Podstawowa Nr 2 w Brzezinach- Berdechowie - godz.10,25 Publiczne Gimnazjum w Wielopolu Skrzyńskim - godz. 9.35 8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 9.Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 10. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: - dostarczenie posiłków na określone miejsce - dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczone posiłki, 11. Wykonawca zobowiązany jest do zebrania pojemników oraz resztek pokonsumpcyjnych w dniu świadczenia poszczególnej usługi. 12. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług szkoły obciążają Zamawiającego.. 13.Ogólnie przedmiot zamówienia opisany wyżej obejmuje dostarczenie posiłków dla 551 uczniów w okresie od 1 września 2013 do 27 czerwca 2014r.tj. Około 198 dni żywieniowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wielopole.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach