Przetargi.pl
Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.

Szpital Średzki Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

  • Adres: 63-000 Środa Wielkopolska, Żwirki i Wigury 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 612854031
  • Data zamieszczenia: 2023-04-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Średzki Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    Żwirki i Wigury 10
    63-000 Środa Wielkopolska, woj. wielkopolskie
    tel. 612854031
    REGON: 000308560
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalsredzki.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez okres 12 miesięcy usługi przygotowywania, dowożenia i dystrybucji całodziennego wyżywienia na rzecz pacjentów szpitala. 2. Wykonawca ubiegający się o zamówienie bezwzględnie musi mieć wdrożony i stosować system HACCP, także w zakresie sposobu transportu posiłków.3. Szczegółowy opis usługi określony został w załączniku nr 1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia. 4. Rozliczenie za świadczone usługi odbywać się będzie w częściach, miesięcznie, na podstawie faktury VAT, wystawianej za faktycznie zrealizowane usługi. Termin płatności faktur wynosić będzie 30 dni licząc od daty doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury, po miesiącu świadczenia usługi. 5. Wykonawca może również dostarczać faktury zgodnie z zapisami ustawy z dnia 9 listopada 2018 roku o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub usługi oraz partnerstwie publiczno-prywatnym (t. j. Dz. U. z 2020 r., poz. 1666), za pośrednictwem Platformy Elektronicznego Fakturowania lub pocztą elektroniczną na adres e-mail: sekretariat@szpitalsredzki.pl 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.7. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 8. Wraz z ofertą Zamawiający zobowiązany jest przedłożyć dokumentację fotograficzną kuchni w postaci elektronicznej, w której będą przygotowywane posiłki przez cały okres realizacji zamówienia. Dokumentacja musi zawierać dokładny adres kuchni oraz minimum: zdjęcie ogólne pomieszczenia/pomieszczeń, w którym/ch przygotowywane są posiłki, zdjęcie chłodni, zdjęcie magazynu asortymentu suchego oraz zdjęcie budynku kuchni z zewnątrz. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli kuchni i środków transportu w każdym czasie, zarówno w trakcie prowadzonego postępowania oraz w trakcie realizacji umowy, po uprzednim powiadomieniu Wykonawcy o kontroli. W trakcie kontroli Zamawiający może pobierać próbki do badań laboratoryjnych.10. Wraz z ofertą Wykonawca zobowiązany jest do złożenia próbek – po trzech porcji następujących dań:a) śniadania dla diety wątrobowej (z napojem oraz zupą mleczną),b) zupy dla diety łatwostrawnej - zupy jarzynowej,c) II danie obiad dla diety cukrzycowej– ryż, groszek z marchewką, udko z kurczaka, biały sos.Do przygotowanych porcji dostarczyć należy opis składników poszczególnych dań wraz z gramaturą, kalorycznością, rozkładem makroskładników, wskazaniem alergenów i sposobie obróbki (gotowanie, pieczenie itp.). Próbki nie podlegają uzupełnieniu, gdyż są oceniane w ramach kryterium oceny ofert – jakość. Jeżeli Wykonawca nie przedłoży próbek najpóźniej do upływu terminu składania ofert jego oferta zostanie odrzucona.11. Wykonawca zobowiązany jest do posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia o sumie gwarancyjnej, co najmniej 1 000 000,00 zł (słownie: jeden milion złotych 00/100). Przed zawarciem umowy Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie (kopia polisy).12. Stosownie do wymogu art. 95 ust 1 pzp Zamawiający wymaga zatrudnienia przy realizacji zamówienia, na podstawie umowy o pracę: wszystkich osób wykonujących czynności składające się na przedmiot zamówienia tj. odpowiedzialnych za gotowanie/przygotowanie posiłków, ich transport, dystrybucję na oddziały szpitalne, sporządzanie jadłospisów itp. Przed zawarciem umowy Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu oświadczenia, że wymienione osoby będą zatrudnione na podstawie umowy o pracę, przez cały czas świadczenia usługi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Ustala się wadium w wysokości 7 000,00 zł (słownie: siedem tysięcy złotych 00/100 zł).2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert.3. Wadium może być wnoszone według wyboru Wykonawcy w jednej lub kilku następujących formach:1) pieniądzu;2) gwarancjach bankowych;3) gwarancjach ubezpieczeniowych;4) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 462 ze zmianami).4. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez Zamawiającego nr: 22 1440 1101 00000000 1584 9045 (w tytule wpisać: wadium - Usługa całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Średzkiego Serca Jezusowego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością).5. Jeżeli wadium jest wnoszone w formie gwarancji lub poręczenia, Wykonawca przekazuje Zamawiającemu oryginał gwarancji lub poręczenia, w postaci elektronicznej.6. Wadium wnosi się na cały okres związania ofertą, z wyjątkiem przypadków, o których mowa w art. 98 ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2 pzp.7. Zamawiający uzna wymóg wniesienia wadium za spełniony jeżeli:1) przed upływem terminu składania ofert rachunek bankowy Zamawiającego zostanie uznany kwotą wadium (w przypadku wnoszenia wadium w pieniądzu),2) dokument wadium będzie zawierał co najmniej elementy wymienione poniżej i jego oryginał zostanie złożony zgodnie z zasadami wskazanymi w pkt 5 przed upływem terminu składania ofert (w przypadku wadium w formie innej niż pieniężna).8. Dokument wadium winien zawierać co najmniej następujące elementy:1) nazwę i dokładny adres gwaranta (poręczyciela),2) określenie nazwy postępowania, dla którego wystawiany jest dokument,3) zobowiązanie gwaranta (poręczyciela) do nieodwołalnej i bezwarunkowej, na pierwsze żądanie, wypłaty beneficjentowi (Zamawiającemu) oznaczonej kwoty pieniężnej odpowiadającej wysokości ustalonego wadium, w przypadku zaistnienia którejkolwiek z okoliczności wymienionych w art. 98 ust. 6 ustawy,4) zobowiązanie gwaranta (poręczyciela) do wypłacenia pełnej kwoty wadium w terminie nie dłuższym niż 21 dni licząc od otrzymania od Zamawiającego pierwszego pisemnego wezwania do zapłaty,5) okres ważności wadium - który musi pokrywać się z terminem związania ofertą wskazanym w SWZ,6) wskazanie, że do rozstrzygania wszelkich sporów zastosowanie będzie miało prawo polskie.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie precyzuje warunku.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę tego warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest wpisany do rejestru zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność, podległych urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie precyzuje warunku.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna spełnienie przez Wykonawcę tego warunku, jeżeli Wykonawca wykaże, że:a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie: wykonał lub wykonuje dwie usługi zbiorowego żywienia np. pacjentów podmiotu leczniczego, uczniów szkół, przedszkoli, pensjonariuszy domów opieki społecznej itp. o wartości co najmniej 200 000,00 zł brutto każda usługa, sukcesywnie w okresie co najmniej 10 miesięcy. Wykonawca zobowiązany jest wykazać realizację każdej usługi na rzecz różnych podmiotów.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie spełnieniem warunku w zakresie doświadczenia zobowiązany jest się wykazać jeden Wykonawca. Doświadczenie Wykonawców nie sumuje się. Na poczet doświadczenia zaliczona zostanie wyłącznie część zrealizowanej usługi jeżeli usługa jest nadal wykonywana.b) dysponuje jednym środkiem transportu do przewozu posiłków spełniającymi wymaga sanitarno-epidemiologiczne,c) dysponuje osobą posiadającą wykształcenie wyższe dietetyka/technologa żywienia lub pokrewne,d) dysponuje co najmniej dwoma kucharzami, z których każdy posiada minimum trzyletnie doświadczenie zawodowe w gastronomii.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-04-14

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach