Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ogłasza przetarg
- Adres: 91425 Łódź, ul. Północna
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 426 341 270 , fax. 426 341 254
- Data zamieszczenia: 2017-09-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych
ul. Północna 42
91425 Łódź, woj. łódzkie
tel. 426 341 270, fax. 426 341 254
REGON: 47080507600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zozmswlodz.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi żywienia pacjetów - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
2. Przedmiotem zamówienia jest : a) przygotowywanie posiłków zgodnie ze standardem żywienia obowiązującym w szpitalnictwie z uwzględnieniem możliwości realizacji odpowiednich diet oraz zapewnieniem odpowiedniego składu i kaloryczności posiłków w oparciu o system HACCP zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2015. 594) oraz stosownie do wykazu norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, b) dostarczenie posiłków do siedziby Zamawiającego, c) dystrybucja przygotowanych posiłków na poszczególne oddziały, d) dystrybucja schludnie podanych posiłków do pacjentów pod nadzorem pracownika Zamawiającego, e) odbiór i utylizacja resztek pokarmowych, f) zmywanie naczyń po posiłkach 3. Zamawiający udostępni odpłatnie wybranemu Wykonawcy pomieszczenie z mediami na podgrzanie posiłków, zmywalnie, szatnię dla pracowników Wykonawcy oraz pomieszczenia pod potrzeby magazynów wymaganych odrębnymi przepisami o łącznej pow. 40m². 4. Wykonawca płacić będzie Zamawiającemu czynsz najmu w wysokości 32,50 zł (słownie: trzydzieści dwa złote 50/100 ) za 1 m2 + VAT miesięcznie. Wykonawca będzie dokonywać miesięcznych rozliczeń z Zamawiającym z tytułów określonych poniżej na podstawie: a) opłaty za centralne ogrzewanie + podgrzanie wody, wynoszącej 120,00 zł + VAT, b) opłaty za energię elektryczną 90,00 zł + VAT, c) opłaty za wodę zimną 45,00 zł + VAT, d) opłaty za telefon regulowane będą na podstawie faktury VAT wystawionej na podstawie bilingu wg stawek powiększonych o podatek VAT - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55000000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga aby Wykonawca posiadał kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej polegające na: a) posiadaniu aktualnego wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U.2017 r., poz. 149) oraz b) posiadaniu decyzji Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego w sprawie zatwierdzenia zakładu prowadzącego działalność związaną z produkcją i obrotem żywnością w zakresie przygotowania posiłków od surowca do gotowej potrawy (warunek dotyczący kuchni, w której będą przygotowywane posiłki) oraz c) posiadaniu wdrożonych zasad Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) - certyfikat HACCAP, potwierdzający, iż Wykonawca opracował, wykonuje i utrzymuje stałą procedurę lub procedury na podstawie zasad HACCP zgodnie z art. 5 Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny i środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 s. 1)
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez Zamawiającego czynności : - transport posiłków (kierowca pojazdu) - czynności dystrybucji posiłków do pacjenta (min. 3 pracowników) 2. Przykładowy jadłospis dekadowy na każdą porę roku dla diety podstawowej , łatwostrawnej z ograniczeniem tłuszczu, łatwostrawnej z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów i nasyconych kwasów tłuszczowych z podaniem gramatury, kaloryczności posiłków oraz składu jakościowego na podstawie którego oferta zostanie oceniona wg kryterium znajdującego się w Rozdziale XIII.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakwaterowanie i wyżywienie w ramach 6 dniowego wyjazdu rodzin na terenie Polski dla 50 osób - uczestników projektu „Z rodziną najlepiej” – zamówienie uzupełniające
Dodano: 2023-10-09 - Zakwaterowanie i wyżywienie w ramach 6 dniowego wyjazdu rodzin na terenie Polski dla 50 osób - uczestników projektu „Z rodziną najlepiej” – zamówienie uzupełniające
Dodano: 2023-08-19 - Zakwaterowanie i wyżywienie w ramach 10 dniowego wyjazdu rodzin na terenie Polski dla 52 osób - uczestników projektu „Z rodziną najlepiej”
Dodano: 2022-08-17 - "Przygotowanie i dostawa posiłków do Przedszkola Miejskiego Nr 3 w Tuszynie oddziały ul. Żeromskiego 31, ul. Szpitalna 3 i Garbów ul. Kruszowska 13"
Dodano: 2019-08-21 - Zakwaterowanie i wyżywienie w ramach 7 dniowego wyjazdu na terenie Polski dla 120 osób – uczestników projektu: „Nie ma jak rodzina … - pabianicki program usług wspierających”
Dodano: 2019-07-26 - Świadczenie usług wynajęcia sal szkoleniowych wraz usługami noclegowymi i gastronomicznymi na szkolenia realizowane w ramach projektu Port „Szczęśliwa Rodzina
Dodano: 2019-02-28