Przetargi.pl
Świadczenie usług wynajęcia sal szkoleniowych wraz usługami noclegowymi i gastronomicznymi na szkolenia realizowane w ramach projektu Port „Szczęśliwa Rodzina

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 99-400 Łowicz, Kaliska
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 46 837 41 55, , fax. 46 837 41 55
  • Data zamieszczenia: 2019-02-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    Kaliska 6
    99-400 Łowicz, woj. łódzkie
    tel. 46 837 41 55, , fax. 46 837 41 55
    REGON: 52808720000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://mops.lowicz.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług wynajęcia sal szkoleniowych wraz usługami noclegowymi i gastronomicznymi na szkolenia realizowane w ramach projektu Port „Szczęśliwa Rodzina
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia: trzy dziesięciodniowe wyjazdy dla rodzin z dziećmi i pracowników MOPS obejmujące usługę wynajęcia sal szkoleniowych z wyposażeniem, usługę hotelarską i usługę gastronomiczną 1) lokalizacja miejsca zakwaterowania hotel/ośrodek, w którym realizowana będzie usługa, powinien być usytuowany w Uniejowie w odległości nie większej niż 1 km od Term Uniejów 2) wymagania w zakresie usługi noclegowej: a) usługa hotelarska winna być świadczona w hotelach co najmniej trzygwiazdkowych lub ośrodku: hotelowo - konferencyjnym, rekreacyjno – szkoleniowym, uzdrowiskowym, wypoczynkowym spełniającym standardy hotelu trzygwiazdkowego określone w załączniku nr 1 do rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z 19 sierpnia 2004 roku w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których świadczone są usługi hotelarskie (t.j. - obwieszczenie Ministra Sportu i Turystyki z 26 października 2017 roku w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie Dz.U. z 2017, poz. 2166); b) Wykonawca jest zobowiązany zapewnić zakwaterowanie uczestników w pokojach 1,2,3,4 osobowych 3) zapewnienie dwóch miejsc parkingowych dla prowadzących szkolenia 4) wymagania w zakresie usługi wynajęcia sali szkoleniowej: a) sala szkoleniowa winna znajdować się w tym samym hotelu/ośrodku, w którym będzie świadczona usługa hotelarska i gastronomiczna lub w innym budynku położonym w odległości do 150 m od miejsca zakwaterowania; b) przybliżony czas wynajmu sali szkoleniowej: 8 h dziennie, przy czym sala musi być dostępna w godzinach od 8:00 do 20:00; c) sala winna pomieścić minimum 25 osób; d) sala winna być odpowiednio nagłośniona, dostosowana do panujących na zewnątrz warunków atmosferycznych, posiadać oświetlenie naturalne i sztuczne; e) sala winna posiadać odpowiednie zaplecze sanitarne, w tym dostęp do toalet w bezpośrednim jej sąsiedztwie; f) oprócz krzeseł i stolików na wyposażenie sali powinny składać się: rzutnik, ekran, flipchart z papierem i markerami oraz dostęp do Wi-Fi; g) Wykonawca jest zobowiązany do oznakowania sali szkoleniowej, w sposób umożliwiający bezproblemowe dotarcie uczestników szkolenia do miejsca realizacji szkolenia oraz do sali, zgodnie ze wzorem przekazanym przez Zamawiającego. 5) wymagania w zakresie usługi gastronomicznej: a) zapewnienie całodobowego wyżywienia dla wszystkich osób zakwaterowanych: • śniadanie – 9/os., • obiad – 9/os., • kolacja – 9/os.. Posiłek powinien spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Posiłki powinny zapewniać 100% całodziennego zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom podczas pobytu: śniadanie, obiad dwudaniowy z napojem i kolację, w tym: • pierwszego dnia pobytu - obiad dwudaniowy z napojem, kolację, • od drugiego do dziewiątego dnia pobytu - śniadanie, obiad dwudaniowy z napojem, kolację, • dziesiątego dnia pobytu – śniadanie, b) pomieszczenie, gdzie będą wydawane posiłki będzie przystosowane do celów gastronomicznych i będzie umożliwiać zjedzenie posiłku przy stolikach. Dopuszczone jest serwowanie posiłków do stolików, jak również z bufetu szwedzkiego; c) usługa gastronomiczna winna być świadczona w tym samym hotelu/ośrodku, w którym będzie świadczona usługa hotelarska i usługa wynajęcia sali szkoleniowej; d) Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia przerwę kawową, składającą się z: kawy z ekspresu, herbaty (trzech rodzajów), soków w minimum dwóch smakach, wody butelkowanej gazowanej i niegazowanej w ilości odpowiadającej uczestnikom danego szkolenia, minimum 3 rodzajów ciasteczek - po 6 szt. na osobę, owoców, dodatków do kawy i herbaty (cytryny, cukru, mleka/śmietanki do kawy) 6) wymagania w zakresie zaplecza rekreacyjnego: Wykonawca zapewni uczestnikom dostęp do posiadanego zaplecza rekreacyjnego znajdującego się na terenie hotelu/ośrodka lub w innym budynku zarządzanym przez Wykonawcę, np: bilard, sala zabaw dla dzieci, przez 10 dni pobytu. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia dla uczestników biletów/karnetów wstępu na Termy Uniejów. 3. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na części: CZĘŚĆ I: obejmuje usługę wynajęcia 2 sal szkoleniowych z wyposażeniem, usługę gastronomiczną i usługę hotelarską niezbędną do przeprowadzenia szkoleń/warsztatów dla 39 osób w terminie: 08.07.2019 – 17.07.2019 CZĘŚĆ II: obejmuje usługę wynajęcia 1 sali szkoleniowej z wyposażeniem, usługę gastronomiczną i usługę hotelarską niezbędną do przeprowadzenia szkoleń/warsztatów dla 8 osób w terminie: 08.07.2019 – 17.07.2019 CZĘŚĆ III: obejmuje usługę wynajęcia 2 sal szkoleniowych z wyposażeniem, usługę gastronomiczną i usługę hotelarską niezbędną do przeprowadzenia szkoleń/warsztatów dla 39 osób w terminie: 03.07.2020 – 12.07.2020 CZĘŚĆ IV: obejmuje usługę wynajęcia 1 sali szkoleniowej z wyposażeniem, usługę gastronomiczną i usługę hotelarską niezbędną do przeprowadzenia szkoleń/warsztatów dla 5 osób w terminie: 03.07.2020 – 12.07.2020 CZĘŚĆ V: obejmuje usługę wynajęcia 2 sal szkoleniowych z wyposażeniem, usługę gastronomiczną i usługę hotelarską niezbędną do przeprowadzenia szkoleń/warsztatów dla 22 osób w terminie: 02.07.2021 – 11.07.2021 CZĘŚĆ VI: obejmuje usługę wynajęcia 1 sali szkoleniowej z wyposażeniem, usługę gastronomiczną i usługę hotelarską niezbędną do przeprowadzenia szkoleń/warsztatów dla 3 osób w terminie: 02.07.2021 – 11.07.2021
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55000000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie żąda spełnienia żadnego odrębnego warunku
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: załącznik nr 2 - formularz oferty; załącznik nr 2 - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania; załącznik nr 3 - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu; załącznik nr 4 - wzór umowy; załącznik nr 5- oświadczenie o odwróconym podatku VAT załącznik nr 6- oświadczenie Wykonawcy w sprawie RODO.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach