Przetargi.pl
Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Centrum Wsparcia Społecznego „Na Przedwiośniu” przy ul. Przedwiośnie 1 w Warszawie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i wyposażenia

CENTRUM WSPARCIA SPOŁECZNEGO NA PRZEDWIOŚNIU ogłasza przetarg

  • Adres: 04-748 Warszawa, ul. Przedwiośnie 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 228152059 , fax. 228152104
  • Data zamieszczenia: 2024-01-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: CENTRUM WSPARCIA SPOŁECZNEGO NA PRZEDWIOŚNIU
    ul. Przedwiośnie 1
    04-748 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 228152059, fax. 228152104
    REGON: 000293315
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.naprzedwiosniu.waw.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Centrum Wsparcia Społecznego „Na Przedwiośniu” przy ul. Przedwiośnie 1 w Warszawie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i wyposażenia
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Centrum Wsparcia Społecznego „Na Przedwiośniu” przy ul. Przedwiośnie 1 w Warszawie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i wyposażenia w okresie od dnia 01.02.2024 r. do dnia 31.01.2025 r.2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został zawarty w Załączniku nr 2 do SWZ Opis przedmiotu zamówienia. Realizacja przedmiotu zamówienia nastąpi zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SWZ Wzorem umowy.3. Wykonawca po przejęciu części zakładu pracy na podstawie umowy, zgodnie z art. 231 § 1 Kodeksu pracy z mocy prawa będzie mógł być stroną w stosunkach pracy z pracownikami firmy Fudeko S. A. z siedzibą przy ul. Spokojnej 4, 81-549 Gdynia. Szczegółowe warunki i informacje na temat przejmowanych pracowników zawarte są w Załączniku nr 2 Opis przedmiotu zamówienia oraz Załączniku nr 2.4 do SWZ Wykaz pracowników.4. Wykonawca zobowiązany będzie realizować zamówienie zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy.5. Zamawiający dopuszcza udział w wizji lokalnej lub sprawdzenia przez wykonawcę dokumentów niezbędnych do realizacji zamówienia dostępnych na miejscu u Zamawiającego. Zamawiający przewiduje przeprowadzenie wizji lokalnej dwukrotnie: w dniu 23.01.2024 r. o godz. 11:00 oraz w dniu 24.01.2024 r. o godz. 12:00, jeżeli Wykonawcy wskażą chęć udziału. W celu udziału w wizji lokalnej wykonawcy zobowiązani są do zgłoszenia udziału w formie wiadomości na adres email, wskazany w rozdziale I ust. 3 SWZ, w postaci listy nazwisk osób, które wezmą udział w wizji lokalnej wraz ze wskazaniem terminu udziału w wizji. Osoby, które przybędą na wizję lokalną zobowiązane są posiadać przy sobie dokument tożsamości.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie konkretyzuje tego warunku, ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego wraz z ofertą oświadczenia o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniub) sytuacji ekonomicznej lub finansowejWarunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną co najmniej 600 000 zł;c) zdolności technicznej lub zawodowej1) dysponuje co najmniej jedną osobą z wykształceniem minimum średnim w zakresie technologii żywności lub dietetyki i co najmniej 3-letnim doświadczeniem w żywieniu osób w/dla placówkach/ek zbiorowego żywienia, która będzie odpowiedzialna za wykonanie usługi w zakresie merytorycznym i jakościowym,2) wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje (co najmniej od roku) co najmniej dwa oddzielne zamówienia o wielkości i charakterze porównywalnym z przedmiotem zamówienia, tj. świadczenie usług całodziennego zbiorowego żywienia w domach pomocy społecznej, domach opieki, podmiotach wykonujących działalność leczniczą, szpitalach, zakładach opiekuńczo-leczniczych o wartości rocznej co najmniej 300 000,00 zł każde.d) posiadania uprawnień do prowadzenia działalność zawodowej:Zamawiający nie konkretyzuje tego warunku, ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego wraz z ofertą oświadczenia o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach