Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci i młodzieży z terenu Gminy Oleśnica w okresie od 09 września 2013r. do 20 grudnia 2013r., uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum prowadzonych przez Gminę Oleśnica

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Oleśnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 56-400 Oleśnica, ul. Kopernika 13
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 3140380 , fax. 71 3140380
  • Data zamieszczenia: 2013-08-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Oleśnicy
    ul. Kopernika 13 13
    56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie
    tel. 71 3140380, fax. 71 3140380
    REGON: 00595484000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopsolesnica.bip.net.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci i młodzieży z terenu Gminy Oleśnica w okresie od 09 września 2013r. do 20 grudnia 2013r., uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum prowadzonych przez Gminę Oleśnica
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci w szkołach, prowadzonych przez Gminę Oleśnica: 1) Szkoła Podstawowa w Smolnej - szacunkowo do 16 jednodaniowych gorących posiłków dziennie, 2) Szkoła Podstawowa w Sokołowicach - szacunkowo do 18 jednodaniowych gorących posiłków dziennie, 3) Szkoła Podstawowa we Wszechświętem - szacunkowo do 18 jednodaniowych gorących posiłków dziennie, 4) Gimnazjum Gminy Oleśnica w Oleśnicy - szacunkowo do 25 jednodaniowych gorących posiłków dziennie, 5) Szkoła Podstawowa w Ligocie Polskiej - szacunkowo do 35 jednodaniowych gorących posiłków dziennie, 6) Szkoła Podstawowa w Ligocie Małej - szacunkowo do 12 jednodaniowych gorących posiłków dziennie, 7) Szkoła Podstawowa Gminy Oleśnica w Oleśnicy - szacunkowo do 20 jednodaniowych gorących posiłków dziennie. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje wytwarzanie i dostarczanie: jednodaniowych gorących posiłków w opakowaniach jednorazowych, gotowych do spożycia, dzieciom i młodzieży uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Smolnej, Szkoły Podstawowej w Sokołowicach, Szkoły Podstawowej we Wszechświętem, Szkoły Podstawowej w Ligocie Polskiej, Szkoły Podstawowej w Ligocie Małej, Szkoły Podstawowej Gminy Oleśnica w Oleśnicy i Gimnazjum Gminy Oleśnica w Oleśnicy. 3. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 09 września 2013 r. do 20 grudnia 2013 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwy świąteczne itp.) tj. 73 dni. 4. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem do 144 dzieci. Szacunkowa dzienna ilość posiłków do 144 jednodaniowych gorących posiłków. Łączna szacunkowa ilość jednodaniowych gorących posiłków w okresie trwania umowy do 10512. Podane ilości są szacunkowe i w okresie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie (zmniejszeniu/zwiększeniu), co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. 5. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego odbioru zużytych naczyń i sztućców jednorazowych oraz wszelkich odpadów pokonsumpcyjnych. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca biorący udział w niniejszym przetargu powinien zaoferować taką cenę, która będzie zawierała w sobie wszystkie nośniki kosztów ( również transportu) dla okresu wykonania zamówienia. 6. Każdy jednodaniowy gorący posiłek będzie składał się z drugiego dania z surówką. 7. Jednodaniowy gorący posiłek mogą stanowić również - pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) 200g, mięso 100g i surówka 150g. Pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety - 300g oraz surówka 150g. Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełek drobiowych oraz aby mięso nie podawane było w dni postne. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Wszystkie jednodaniowe gorące posiłki powinny być zapakowane pojedynczo w jednorazowych opakowaniach wraz z sztućcami i oddzielnie w opakowaniu zbiorczym dla każdej szkoły. 8. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinny odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno- sanitarnych. 9. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) i przepisami wykonawczymi. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze, określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. 10. Po zatwierdzeniu przez Zamawiającego, Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Dyrektorem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Oleśnicy lub osobą upoważnioną do kontaktu z Wykonawcą, będącą pracownikiem Ośrodka. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę na okres jednego tygodnia do przodu i dostarczany Dyrektorom szkół. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z dożywiania, Wykonawca uzgadnia z Dyrektorami placówek szkolnych. 11. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 12. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustala z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół. 13. Wykonawca jest zobowiązany do: a) pozyskania wszelkich informacji niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty, b) sprawdzenia i zweryfikowania dostarczonych materiałów oraz niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o ewentualnych błędach lub przeoczeniach; Zamawiający nie będzie uwzględniał żadnych roszczeń i uwag z tytułu błędów lub nieścisłości specyfikacji istotnych warunków zamówienia, po upływie terminu na wniesienie odwołania, c) wykonania zamówienia, zgodnie ze wzorem umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopsolesnica.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach