Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej w ramach projektu Wiedza kluczem do przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej przez Europejski Fundusz Społeczny w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Gmina Brwinów ogłasza przetarg

  • Adres: 05-840 Brwinów, ul. Grodziska 12
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 7382567 , fax. 7295940
  • Data zamieszczenia: 2012-03-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Brwinów
    ul. Grodziska 12 12
    05-840 Brwinów, woj. mazowieckie
    tel. 7382567, fax. 7295940
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.brwinow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej w ramach projektu Wiedza kluczem do przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej przez Europejski Fundusz Społeczny w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej obejmującej wyżywienie uczestników/ uczestniczek zajęć dodatkowych i zajęć na basenie w placówkach oświatowych leżących na terenie Gminy Brwinów tj. w: - Zespole Szkół Nr 1 w Brwinowie, przy ul. Piłsudskiego 11; - Zespole Szkół w Żółwinie, w ramach umowy nr UDA-POKL.09.01.02-14-136/11-00 - projekt pn.: Wiedza kluczem do przyszłości Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1. Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2. Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszanie różnic w jakości usług edukacyjnych. 2. Przez usługę cateringu rozumie się przygotowanie i dostarczenie zestawu złożonego z: wody gazowanej lub niegazowanej w butelce 0,5 l, soku z owoców świeżych w butelce 0,3 l lub 0,33 l, owoc np. jabłko, gruszka, banan lub owoce świeże sezonowe w plastikowych pojemniczkach gotowe do spożycia, kanapka (pieczywo pełnoziarniste z wędlinami wysokogatunkowymi lub dla wegetarianina/wegetarianki), ciastka pełnoziarniste waga: 100g-150 g, dla uczestników/ uczestniczek projektu do miejsca i sali w terminie wskazanym przez Zamawiającego. Zestawy posiłków jako obsługa zajęć na basenie będą dostarczane do placówek oświatowych wymienionych w pkt.1. 3. W zakres przedmiotu zamówienia dotyczącego usługi cateringu wchodzić będzie przygotowanie i dostarczenie w czasie trwania projektu około 16 320 posiłków. 4. Zaplanowana liczba posiłków może ulec zmianie ze względu na zmianę liczby uczestników zajęć edukacyjnych. Zmiany mogą dotyczyć również terminów poszczególnych zajęć. 5. Szczegółowa specyfikacja ilościowa posiłków/zestawów, stanowiących przedmiot umowy, określona została w załączniku nr 1A do oferty Wykonawcy (Formularz cenowy), który zawiera maksymalny zakres przedmiotu umowy. 6. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w oparciu o zamówienia przekazywane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, zawierające harmonogram spotkań i zajęć edukacyjnych. 6.1. Dopuszcza się składanie zamówienia w formie pisemnej, lub faksem (nr faksu:) lub e-mailem (adres:). Zamówienia w formie pisemnej lub wydruk faksu lub e-maila są integralnymi częściami umowy, i są podstawą do rozliczenia Wykonawcy za ilość dostarczonych posiłków/zestawów. 6.2. Każde zamówienie będzie zawierało termin (z podaniem godzin świadczenia usługi), zajęć edukacyjnych oraz liczbę uczestników i liczbę posiłków/zestawów określonych w załączniku nr 1A do oferty, i będzie przekazane w terminie do 25 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, na który będą zamawiane posiłki. 7. Liczba posiłków/zestawów zamówionych przez Zamawiającego może się zmienić i zmniejszyć nie więcej niż o 20% w odniesieniu do maksymalnego zakresu przedmiotu umowy, określonego w załączniku nr 1A. Zamówienie i zakup przez Zamawiającego zmniejszonej liczby posiłków/zestawów niż wymieniona liczba maksymalna, nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. 8. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: 1) przygotowania, dowozu i podawania posiłków/zestawów w terminie i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, w którym będą odbywały się zajęcia edukacyjne, 2) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dn. 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914), 3) świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, 4) dostarczania posiłków w naczyniach jednorazowych w godzinach wskazanych przez Zamawiającego razem z workami do pakowania naczyń jednorazowych, 5) zebrania pojemników oraz resztek pokonsumpcyjnych w dniu świadczenia usługi, 6) nie dokonywania jakichkolwiek zmian w posiłkach wchodzących w skład posiłku/zestawu określonego w załączniku nr 1A do oferty, 7) sporządzania wykazów liczby dostarczonych posiłków/zestawów miesięcznych, 8) przestrzegania porządku, zasad bhp i przeciw pożarowych obowiązujących w placówkach oświatowych i prowadzenie działalności w sposób nie kolidujący z normalnym funkcjonowaniem szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.brwinow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach