Przetargi.pl
świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie obiadów i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w szkołach podstawowych na terenie Gminy Tarnowo Podgórne

Gmina Tarnowo Podgórne ogłasza przetarg

  • Adres: 62-080 Tarnowo Podgórne, Poznańska 115
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 618959235
  • Data zamieszczenia: 2023-04-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Tarnowo Podgórne
    Poznańska 115
    62-080 Tarnowo Podgórne, woj. wielkopolskie
    tel. 618959235
    REGON: 631258454
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.tarnowo-podgorne.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie obiadów i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w szkołach podstawowych na terenie Gminy Tarnowo Podgórne
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w Szkole Podstawowej nr 1 im. Jana Pawła II w Tarnowie Podgórnym ul. Szkolna 5, 62-080 Tarnowo Podgórne:- przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów w stołówce szkolnej w ilościach wynikających ze stanu zleceń. Średnia liczba obiadów - 3700 miesięcznie. Wykazana liczba może być wyższa lub niższa w poszczególnych miesiącach rozliczeniowych i uzależniona będzie od bieżącego zapotrzebowania. - wydawanie posiłków w trzech turach od godziny 11.30, 12.30, 13.30 do godziny 14.00,- zapewnienie w stołówce dwóch pojemników grzewczych np. bemarów,- zapewnienie w stołówce dwóch pracowników.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w Szkole Podstawowej im. Arkadego Fiedlera w Przeźmierowie ul. Kościelna 46/48, 62-081 Przeźmierowo:- przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów w stołówce szkolnej oraz do oddziału przedszkolnego w ilościach wynikających ze stanu zleceń,- posiłki przygotowane dla oddziału przedszkolnego wykonawca winien nakładać w szkole do lunchboxów,Średnia liczba obiadów - 3000 miesięcznie, w tym do 300 lunchboxów. Wykazana liczba może być wyższa lub niższa w poszczególnych miesiącach rozliczeniowych i uzależniona będzie od bieżącego zapotrzebowania. - wydawanie posiłków w dwóch turach: od godziny 12.00 (lunchboxy), od godziny 12:15 do godziny 13:30 (obiady w stołówce),- zapewnienie w stołówce dwóch pojemników grzewczych np. bemarów,- zapewnienie w stołówce dwóch pracowników.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w Szkole Podstawowej im. Janusza Korczaka w Ceradzu Kościelnym ul. Jankowicka 22a, 62-080 Tarnowo Podgórne:- przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów w stołówce szkolnej w ilościach wynikających ze stanu zleceń. Średnia liczba obiadów - 1450 miesięcznie. Wykazana liczba może być wyższa lub niższa w poszczególnych miesiącach rozliczeniowych i uzależniona będzie od bieżącego zapotrzebowania. - wydawanie posiłków w dwóch turach o godzinie 11:30 i 12.35- zapewnienie w stołówce dwóch pojemników grzewczych np. bemarów,- zapewnienie w stołówce dwóch pracowników.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w Szkole Podstawowej im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Lusówku ul. Dopiewska 5, 62-080 Tarnowo Podgórne:- przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów w wyznaczonym miejscu w ilościach wynikających ze stanu zleceń. Średnia liczba obiadów - 3200 miesięcznie w lunchboxach z przegródkami. Wykazana liczba może być wyższa lub niższa w poszczególnych miesiącach rozliczeniowych i uzależniona będzie od bieżącego zapotrzebowania. - wydawanie posiłków w trzech turach od godziny 11.00 do godziny 15.00, zgodnie z harmonogramem, z zastosowaniem wytycznych w zakresie liczby osób.- zapewnienie w wyznaczonym pomieszczeniu dwóch pojemników grzewczych np. bemarów, oraz nałożenie obiadu w szkole do lunchboxów,- zapewnienie przy wydawaniu obiadów dwóch pracowników.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w Szkole Podstawowej im. gen. J. Dowbora Muśnickiego w Lusowie:- przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów w stołówce szkolnej w ilościach wynikających ze stanu zleceń. Średnia liczba obiadów - 4300 miesięcznie. Wykazana liczba może być wyższa lub niższa w poszczególnych miesiącach rozliczeniowych i uzależniona będzie od bieżącego zapotrzebowania. - wydawanie posiłków w trzech turach w budynku B o godzinie: 12.00, 12.30 i 13.00, w dwóch turach w budynku A o godzinie 12.00 i 13.00 (osobno dzieci młodsze i dzieci z klas 4-8), zgodnie z harmonogramem, z zastosowaniem wytycznych w zakresie liczby osób w jednym pomieszczeniu- zapewnienie w każdej stołówce dwóch pojemników grzewczych np. bemarów,- zapewnienie w każdej stołówce dwóch pracowników.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w Szkoła Podstawowa nr 2 im. Integracji Europejskiej w Tarnowie Podgórnym:- przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów w stołówce szkolnej w ilościach wynikających ze stanu zleceń. Średnia liczba obiadów - 2900 miesięcznie. Wykazana liczba może być wyższa lub niższa w poszczególnych miesiącach rozliczeniowych i uzależniona będzie od bieżącego zapotrzebowania. - wydawanie posiłków w trzech turach w godzinach: 11:40, 11:50, 12:50, zgodnie z harmonogramem, z zastosowaniem wytycznych w zakresie liczby osób. - zapewnienie w stołówce dwóch pojemników grzewczych np. bemarów,- zapewnienie w stołówce dwóch pracowników.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków oraz obsłudze stołówek w Szkoła Podstawowa im. Polskich Noblistów w Baranowie, ul. Wypoczynkowa 93, 62-081 Przeźmierowo:- przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla uczniów w stołówce szkolnej w ilościach wynikających ze stanu zleceń. Średnia liczba obiadów - 2300 miesięcznie. Wykazana liczba może być wyższa lub niższa w poszczególnych miesiącach rozliczeniowych i uzależniona będzie od bieżącego zapotrzebowania. - wydawanie posiłków w dwóch turach od godziny 11:30 do godziny 13:00- zapewnienie w stołówce dwóch pojemników grzewczych np. bemarów,- zapewnienie w stołówce dwóch pracowników.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają poniższe warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:a) Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał usługi związane z przygotowaniem i dostarczaniem obiadów, świadczone w sposób ciągły przez minimum 9 miesięcy o łącznej wartości co najmniej: część 1 - 150 000,00 zł brutto, część 2 – 150 000 zł. brutto, część 3 – 70 000 zł. brutto, część 4 – 150 000 zł. brutto, część 5 – 200 000,00 zł. brutto, część 6 – 150 000 zł. brutto, część 7 – 100 000zł. brutto.Uwaga:W przypadku wykonywania i niezakończenia usługi Wykonawca zobowiązany jest podać na jaką wartość do momentu upływu terminu składania ofert, umowa została wykonana. Wartość ta będzie brana pod uwagę do oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu.b) Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej 1 dietetykiem.Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą: „spełnia-nie spełnia” na podstawie złożonych oświadczeń, dokumentów wymaganych przez Zamawiającego. Niespełnienie chociaż jednego z ww. warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty Wykonawcy.2. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunek dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej, o którym mowa powyżej w pkt. 1 ppkt. a) SWZ zostanie spełniony wyłącznie, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców spełni warunek samodzielnie.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy.4. W przypadku polegania Wykonawcy na zasobach podmiotu udostępniającego zasoby, warunek dotyczący zdolności technicznej i zawodowej, o którym mowa powyżej w pkt. 1 ppkt. a) SWZ zostanie spełniony wyłącznie, jeżeli co najmniej jeden podmiot udostępniający zasoby spełni warunek samodzielnie.5. Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku Wykonawca dołącza do oferty zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wymagany zakres zobowiązania określa art. 118 ust. 4 ustawy Pzp.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-04-27

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach