Gmina Bobrowo ogłasza przetarg
- Adres: 87-327 Bobrowo, 27
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 056 495-18-24 , fax. 056 495-18-10
- Data zamieszczenia: 2011-01-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Bobrowo
27 27
87-327 Bobrowo, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 056 495-18-24, fax. 056 495-18-10
REGON: 87111838800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bobrowo.bip.net.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w 6 szkołach na terenie Gminy Bobrowo. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie, dostarczenie oraz wydanie ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup lub drugich dań w 6 szkołach na terenie gminy Bobrowo ( Szkoła Podstawowa: w Nieżywięciu, w Kruszynach, w Małkach i w Drużynach, oraz Zespół Szkół w Bobrowie - Gimnazjum oraz Szkoła Podstawowa w Bobrowie ), dla około 150 uczniów, w dni nauki szkolnej. Liczba uczniów dożywianych może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. W cenie ofertowej ( cena jednostkowa za 1 posiłek) należy uwzględnić koszty naczyń jednorazowych, dostarczania , wydania posiłków. 1.1. Wykonawca przygotowywać będzie ciepłe jednodaniowe posiłki w postaci zup lub innych dań o kaloryczności każdego posiłku nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze: a/ zupy- nie mniej niż 350 ml, b/ inne dania - nie mniej niż 250 gramów Posiłki inne niż zupa dostarczane będą nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu. Do zup, dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny lub mięsa. Zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie 2 raz w tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ). Wykonawca zobowiązany będzie do przedkładania dyrektorowi szkoły lub w Ośrodku Pomocy Społecznej 20-dniowego jadłospisu na początku każdego miesiąca, z uwzględnieniem zapisów niniejszej specyfikacji dot. przedmiotu zamówienia. 1.2. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. 1.3. Posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. 1.4. Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych w tym jednorazowe sztućce niezbędne do spożycia posiłku. 1.5. Posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 14 lutego 2011r. do dnia 21 grudnia 2011r. w godzinach ustalonych z dyrektorami wymienionych szkół. 1.6. Przygotowane i dostarczane posiłki muszą być wykonywane że świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. 1.7. Wykonawca ponosi koszty załadunku, transportu, rozładunku, dostaw oraz wydawania posiłków w poszczególnych szkołach 1.8. Zamawiający zastrzega sobie możliwości zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamawianych posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. 2. Wymagania dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: 2.1. Materiały, sprzęt oraz naczynia potrzebne do wykonania przedmiotu zamówienia zabezpiecza Wykonawca. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bobrowo.bip.net.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów szkół Gminy Grudziądz w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-07-22 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Cekcynie i Gimnazjum w Cekcynie
Dodano: 2016-03-17 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2016-01-07 - Usługa dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy miasta Lipna w 2016 roku
Dodano: 2015-12-09 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów
Dodano: 2015-11-26 - Przygotowywanie, dostarczanie oraz wydanie gorących posiłków dla uczniów w szkołach z terenu gminy Kowalewo Pomorskie oraz dla podopiecznych Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kowalewie Pomorskim w 2016 roku
Dodano: 2015-11-24 - Zorganizowanie dożywiania w Gminie Bartniczka w 2016 roku
Dodano: 2015-11-20 - Przygotowanie pełnego obiadu (składającego się z 2 dań) oraz jego dostarczanie do wymienionych 7 obiektów szkolnych na każdy dzień trwania nauki w szkole na terenie gminy Zławieś Wielka
Dodano: 2015-11-04 - DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015
Dodano: 2015-09-01