ZAKŁAD OPIEKUŃCZO - LECZNICZY I REHABILITACJI MEDYCZNEJ SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ ogłasza przetarg
- Adres: 61-044 Poznań, ul. Mogileńska 42
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-01-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZAKŁAD OPIEKUŃCZO - LECZNICZY I REHABILITACJI MEDYCZNEJ SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ
ul. Mogileńska 42
61-044 Poznań, woj. wielkopolskie
REGON: 631137029 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://mogilenska.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług społecznych polegających na przygotowaniu, dostawie i przekazaniu do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie na rzecz Zamawiającego usług społecznych polegających na przygotowaniu, dostawie i przekazaniu do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego i Rehabilitacji Medycznej przy ul. Mogileńskiej 42 w Poznaniu oraz do oddziału Opiekuńczo-Leczniczego Psychiatrycznego Filii w Owińskach przy ul. Cysterek 5, zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia, określonym w załączniku nr 2 do specyfikacji warunków zamówienia (SWZ). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału dotyczące:1) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówWykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) wpisany jest do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej;b) posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia żywienia zbiorowego i realizację usługi w systemie cateringowym bez ograniczeń tzn. na każdym etapie obróbki gastronomicznej, od surowca do produktu gotowego. Podstawa prawna art. 4, art. 61 i art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132 ze zm.);c) posiada certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności.2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na kwotę równą co najmniej: 20 000,00 PLNb) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną kwotę równą co najmniej: 200 000,00 PLN.3) zdolności technicznej lub zawodowej.Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał co najmniej 1 usługę, z która:• trwała nieprzerwanie przez okres co najmniej 12 miesięcy,• wartości każdej z usług, równej co najmniej 100 000,00 PLN,• polegała na przygotowaniu i dostawy posiłków dla całodobowego żywienia zbiorowego, która obejmowała lub obejmuje co najmniej 50 osób żywionych dziennie.• w tym jedna usługa, która wykonana była dla osób przebywających w podmiotach leczniczych lub domach pomocy społecznej lub sanatoriach lub innych podmiotach opieki społecznej, której przedmiotem było całodzienne żywienie (wytwarzanie i dostawa posiłków).b) dysponuje min. 1 środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków, który został dopuszczony do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego,c) dysponuje wyposażoną kuchnią będącą zakładem żywienia zbiorowego typu zamkniętego zatwierdzoną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego oraz posiadającą wdrożony system HACCP, w której będą przygotowywane posiłki w ramach realizacji przedmiotu zamówienia;d) dysponuje min. jednym (1) kucharzem, posiadającym uprawnienia gastronomiczne poświadczone świadectwem ukończenia szkoły gastronomicznej oraz uzyskaniem tytułu zawodowego;e) dysponuje min. dwoma (2) osobami posiadającą co najmniej roczne doświadczenie w zakresie przygotowania posiłkówf) dysponuje min. jednym (1) dietetykiem posiadającym tytuł magistra dietetyki ze specjalnością Żywienie zbiorowe, który w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, łącznie przez okres minimum roku zajmował się komponowaniem diet dla podmiotów leczniczych;g) dysponuje min. jedną (1) osobą nadzorująco-koordynującą posiadającą wykształcenie gastronomiczne, poświadczone świadectwem ukończenia szkoły gastronomicznej oraz uzyskaniem tytułu zawodowego, która w okresie 5 lat przed upływem terminu składania ofert pełniła przez okres minimum roku nadzór nad pracownikami świadczącymi usługi żywienia w przedsiębiorstwie podmiotu leczniczego wykonującego stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne (szpital, zakład opiekuńczo-leczniczy, zakład pielęgnacyjno-opiekuńczy, zakład rehabilitacji leczniczej, hospicjum).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-01-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej podczas szkoleń organizowanych przez WODR w Poznaniu - Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1), w ramach PS WPR 2023- 2027 według 29 części.
Dodano: 2024-04-11 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-03-06 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-03-02 - Dystrybucja posiłków w wózkach bemarowych z punktu ekspedycji do oddziałów szpitalnych oraz podanie posiłków do łóżka pacjenta.
Dodano: 2024-02-13 - Świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Rzetni na rok 2024
Dodano: 2024-01-16 - Przygotowanie i wydawanie posiłków codziennie dla dzieci z Przedszkola oraz przygotowywanie śniadań i obiadów dwudaniowych z napojem dla dzieci, które zgłoszą się ze Szkoły.
Dodano: 2024-01-13 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Przedszkola Publicznego „Mądra Sowa” w Konarzewie w roku 2024.
Dodano: 2024-01-13 - Usługa cateringowa- zbiorowego żywienia dzieci uczęszczajacych dp przedszkola w Napachaniu.
Dodano: 2024-01-08 - Usługa cateringu – przygotowanie i dowóz posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Borui Kościelnej
Dodano: 2024-01-08 - Usługa cateringowa w zakresie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej
Dodano: 2024-01-03