Przetargi.pl
świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim

Dom Pomocy Społecznej im. s.M. Benodyny Koterbianki ogłasza przetarg

  • Adres: 63-400 Ostrów Wielkopolski, Partyzancka
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 627 364 254, , fax. 627 355 473
  • Data zamieszczenia: 2020-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. s.M. Benodyny Koterbianki
    Partyzancka 8
    63-400 Ostrów Wielkopolski, woj. wielkopolskie
    tel. 627 364 254, , fax. 627 355 473
    REGON: 31277400000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dpsostrowwlkp.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług przygotowania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Załącznik do SIWZ - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków w tym diet dla 44 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej kobiet i mężczyzn bez możliwości dzierżawienia pomieszczeń w/w Domu. 2.Przedmiot zamówienia obejmować będzie następujące diety: a) normalna- śniadanie, obiad, posiłek dodatkowy, kolacja b) lekka- śniadanie, obiad, posiłek dodatkowy, kolacja c) cukrzyca - śniadanie, II śniadanie, obiad, posiłek dodatkowy, kolacja d) cukrzyca niskotłuszczowa - śniadanie, II śniadanie, obiad, posiłek dodatkowy, kolacja e) wysokobiałkowa - śniadanie, II śniadanie, obiad, posiłek dodatkowy, kolacja f) niskotłuszczowa - śniadanie, obiad, posiłek dodatkowy, kolacja g) inna w zależności od zlecenia lekarza 3. Wykonawca dostarczy posiłki w atestowanych do transportu żywności naczyniach i termosach zapewniających odpowiednią temperaturę zgodnie z HACCP tut. Domu: a) gorące zupy nie mniej niż 75oC, b) gorące drugie danie nie mniej niż 68oC, c) gorące napoje nie mniej niż 80oC, d) sałatki i surówki nie mniej niż 4oC. 4. Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia dostarczy poporcjowane: wędliny, sery, warzywa, mięso, masło, ciasto, pieczywo. W zależności od rodzaju posiłku dodatkowego również ten posiłek. 5. Wykonawca jest zobowiązany wykonać posiłki z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie używając produktów typu instant oraz gotowych produktów np. mrożone kluski, pierogi, gotowe pyzy, sosy z paczki itp. 6. Podstawę do sporządzania posiłków stanowi wykaz norm żywieniowych opracowany przez Instytut Żywności i Żywienia. Zamawiający w przypadku zmian poszczególnych przedziałów przedstawi Wykonawcy nowy podział. Wykonawca w terminie 7 dni od otrzymania nowego podziału dokona nowego wykazu norm. 7. Godziny dostarczania posiłków: a) śniadanie i II śniadanie od godziny 8:00 do godziny 8:30, b) obiad , posiłek dodatkowy od godziny 12:00 do godziny 12:30 c) kolacja od godziny 17:30 do godziny18:00. 8. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczania kolacji wraz z obiadem, jeżeli nie stanowi ona posiłku ciepłego. Należy wówczas dostarczyć herbatę expressową i cukier. 9. Wykonawca we własnym zakresie uzgodni z dietetykiem i przedstawi Zamawiającemu dekadowy jadłospis. 10. Jadłospis dekadowy musi być sporządzony i zatwierdzony przez dietetyka Wykonawcy osobno dla każdej z diet z uwzględnieniem: gramatury, kaloryczności, białka, tłuszczu, węglowodanów, witaminy A i C. 11. Wykonawca przedstawi zamawiającemu jadłospis dekadowy dla każdej z diet z 5 - dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający sprawdzi jadłospis w terminie dwóch dni od daty otrzymania. W przypadku nie zatwierdzenia jadłospisu wykonawca przedstawi nową propozycję w terminie kolejnych dwóch dni tak, aby zamawiający miał możliwość akceptacji jadłospisu. 12. Zamawiający wymaga, aby dostarczane posiłki były zróżnicowane pod względem rodzajowym. 13. Zamawiający dopuszcza możliwość powtórzenia się posiłku dwa razy w dekadzie za uprzednią zgodą mieszkańców Domu. 14. Pierwszy jadłospis zostanie dostarczony Zamawiającemu nie później niż 1 dzień od dnia podpisania umowy. 15. Proponowany jadłospis dekadowy powinien zawierać: 15.1 ciasta w niedzielę i w święta, również jeżeli w dekadzie przypadnie: w Wigilię i w Wielką Sobotę dla wszystkich diet. Rodzaje ciast: sernik, makowiec, piernik, babka (w ilości 10 szt. o wadze 400 g), szarlotka, biszkopt z galaretką, ptasie mleczko, kruche z owocem, drożdżowe, W-Z, skubaniec. Ciasta w ilości 2 blachy, rozmiar blachy 530 na 325 mm typ G N1/1. 15.2 produkty wymienione w załączonych propozycjach dla każdej z diet uwzględniając, aby: a) śniadanie składało się z : zupy mlecznej - 5 razy w dekadzie, pieczywa, masła - 5 razy w dekadzie, margaryny - 5 razy w dekadzie, wędliny lub pasty lub sera lub inne z propozycji wymienionych w tabeli, napoju, warzyw, dodatków, b) II śniadanie dla diet składało się z propozycji wymienionych w tabeli, c) obiad składał się z: zupy, dania głównego w tym: 5 x mięso, 1 x kluski lub pierogi, lub naleśniki lub omlety, 1x ryba, 3 x inne z propozycji wymienionych w tabeli, warzywa, napoju d) podwieczorek dla diet składał się z propozycji wymienionych w tabeli, e) posiłek dodatkowy składał się z propozycji wymienionych w tabeli, z minimum 2 propozycji wymienionych w tabeli f) kolacja składała się z: pieczywa, masła - 5 razy w dekadzie, margaryny - 5 razy w dekadzie, wędliny lub pasty lub sera lub inne z propozycji wymienionych w tabeli, herbaty expressowej, Zamawiający wymaga, aby mieszkańcy otrzymywali jeden raz w dekadzie ciepłą kolację. 15.3 Zamawiający wymaga, aby Wieczerza Wigilijna składała się z następujących tradycyjnych dań: barszcz czerwony z uszkami 400 ml, ziemniaki 150 g, ryba smażona zgodna z tradycją 150 g, kapusta z grzybami 150 g, kompot z suszu 250 ml, makiełki 150 g, śledź w śmietanie 150 g. 15.4 Zamawiający wymaga, aby śniadanie Wielkanocne w I i II dzień Świąt składało się z następujących produktów: biała kiełbasa 100 g, chrzan 5 g, dwa jajka 50- 60 g, majonez 5 g, masło 20 g, szynka 20 g, pieczywo - 120 g. 16. Dzienną ilość posiłków i diet uwarunkowaną aktualną liczbą mieszkańców, Zamawiający ustali z Wykonawcą na podstawie pisemnego zamówienia dzień wcześniej do godziny 9:00. W przypadku zmiany ilości posiłków i diet Zamawiający poinformuje Wykonawcę telefonicznie do godziny 15:00 dnia poprzedniego. 17. Przygotowywanie i transportowanie posiłków będzie odbywać się z zachowaniem wszystkich obowiązujących przepisów sanitarno - higienicznych. 18. Zamawiający zwróci Wykonawcy po wydanych posiłkach brudne pojemniki wraz z niewydanymi resztkami posiłków i odpadkami w godzinach: a) śniadanie od godziny 10:00 do godziny 11:00 b) obiad od godziny 14:00 do godziny 15:00 c) kolacja po godzinie 20:00 19. Zamawiający dopuszcza możliwość odbioru termosów po kolacji dnia następnego. 20. Zamawiający wymaga aby w ramach zamówienia Wykonawca zaopatrzy imprezy zorganizowane przez Dom Pomocy Społecznej. Wykaz imprez wraz z menu znajduje się w załączniku nr 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewielkich zmian w ilościach osób biorących udział w imprezach zorganizowanych przez Dom. 21. Zamawiający wymaga aby w ramach zamówienia Wykonawca przygotował dla 44 mieszkańców Domu paczkę świąteczną z okazji Świąt Bożego Narodzenia o następującej zawartości: kawa mielona 100 g, herbata czarna ekspresowa - 25 torebek, pierniki - 100 g, czekolada mleczna - 100 g. Wyżej wymienione paczki zostaną rozdane 22 grudnia 2020 roku i 22 grudnia 2021 roku. 22. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca w ramach niniejszego zamówienia dostarczał następujące produkty: a) raz w miesiącu 1 słoik dżemu niskosłodzonego o zróżnicowanych smakach (np. truskawka, wiśnia, brzoskwinia), po 250 g każdy słoik, b) raz w miesiącu margaryna typu Rama do smarowania pieczywa - w ilości 1 sztuka o wadze 250 g c) raz w miesiącu herbata czarna ekspresowa - 1 paczka po 100 sztuk torebek, d) 24 blachy ciasta (rozmiar blachy G N1/1 o wymiarach 530 x 325 mm) na inne nie ujęte w wykazie imprez okoliczności. Rodzaje ciasta wskaże Zamawiający spośród: sernik, makowiec, piernik, szarlotka, biszkopt z galaretką, ptasie mleczko, kruche z owocem, drożdżowe, W-Z, skubaniec. 23. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz. od upływu dnia podania. Pobór próbek i ich przechowywanie następuje zgodnie z wymogami rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r. nr 80 poz. 545).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 20 000.00 zł
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów . Zamawiający wymaga, aby wykonawca znajdował się pod nadzorem właściwego inspektora sanitarnego. Zamawiający dokona oceny spełniania w/w warunku na podstawie oświadczenia Wykonawcy i kopii dokumentu potwierdzającego znajdowanie się pod nadzorem właściwego inspektora sanitarnego. Z dokumentu musi wynikać, iż nadzór właściwego inspektora sanitarnego obejmuje m.in. prowadzenie działalności cateringowej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zobowiązanie podmiotów, na zdolnościach lub sytuacji których Wykonawca polega, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. Wzór oferty na usługi - formularz ofertowy Wykaz części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom Oświadczenie o zatrudnianiu osób na podstawie umowy o pracę - zawarte w formularzu ofertowym. Oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach