Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta ogłasza przetarg
- Adres: 80-432 Gdańsk, ul. Leczkowa 1a
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-58 344 59 16 , fax. 0-58 341-10-42
- Data zamieszczenia: 2010-01-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta
ul. Leczkowa 1a 1a
80-432 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 0-58 344 59 16, fax. 0-58 341-10-42
REGON: 19085862300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1)świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku. 2)Wykonawca produkuje posiłki w oparciu o kuchnię własną zlokalizowaną poza siedzibą Zamawiającego. 3)Wykonawca opracowuje jadłospis dekadowy. 4)Wykonawca musi zagwarantować różnorodność posiłków. W ramach jadłospisu dekadowego zasadnicze produkty potraw składające się na poszczególne posiłki nie mogą się powtarzać częściej niż co 5 dni. 5)produkcja, dowóz, dystrybucja posiłków do aneksów kuchennych oraz utylizacja odpadów musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z wszystkimi obowiązującym na terenie Polski aktami wykonawczymi w zakresie produkcji i organizacji żywienia zbiorowego (wymóg dotyczy całego okresu trwania umowy). 6)Wykonawca posiada zezwolenie na produkcję i przewóz posiłków wydane przez odpowiednie organy kontrolne oraz wdrożoną lub rozpoczętą procedurę wdrażania systemu HACCP, uwzględniającą dystrybucję posiłków do aneksów kuchennych oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych z aneksów kuchennych Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Od Wykonawców składających ofertę w niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wadium.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: kryterium obrane jest cena -100% Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna tą, która uzyska największą ilość punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, który uzyska najwyższą ilość punktów i spełnia warunki udziału w postępowaniu.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W prowadzonym postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: 1) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych;2) nie podlegają wykluczeniu na mocy art. 24 ust. 1 ,2 i 3 ustawy Prawo zamówień publicznych;3) posiadają kuchnię centralną usytuowaną poza obiektem Zamawiającego;4) posiadają polisę lub inny dokument ubezpieczenia, potwierdzający ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, w tym od odpowiedzialności obejmującej również zatrucia pokarmowe;5) posiadają wdrożony lub są w trakcie wdrażania systemu HACCP. w dniu podpisania umowy Wykonawca ma obowiązek okazać dokumentację HACCP-u; 6) wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, przynajmniej 2 usługi gastronomiczne, tożsamych lub większych co do wielkości z przedmiotem zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i Odbiorców oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie (referencje). 2. Zamawiający wyznaczył następujące wymagania, które Wykonawca spełni przedstawiając ofertę, sporządzoną zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ oraz załączy do oferty dokumenty wymienione w rozdz.IX pkt 2 SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usługi gastronomicznej i sukcesywną dostawę posiłków dla dzieci do wskazanych placówek na terenie Gminy Dębnicy Kaszubskiej
Dodano: 2016-07-27 - Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Ostoja w Gdańsku, 80-628 Gdańsk ul. Hoża 4.
Dodano: 2016-04-15 - Przygotowanie i podanie posiłków w kuchni zamawiającego
Dodano: 2016-03-31 - Świadczenie usług gastronomicznych
Dodano: 2016-01-18 - Obsługa Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego Leśnik w Orzechowie w roku 2016
Dodano: 2015-12-10 - Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Ostoja w Gdańsku, 80-628 Gdańsk, ul. Hoża 4
Dodano: 2015-12-04 - Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Ostoja w Gdańsku, 80-628 Gdańsk ul. Hoża 4.
Dodano: 2014-10-16 - Świadczenie usług gastronomicznych
Dodano: 2014-09-29 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie przygotowania całodziennych posiłków dla pacjentów Szpitala ZDROWIE Sp. z o.o. w Kwidzynie w systemie cateringowym. Nr sprawy 13/2014
Dodano: 2014-06-17 - Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie przygotowania całodziennych posiłków dla pacjentów Szpitala ZDROWIE Sp.zo.o. w Kwidzynie w systemie cateringowym. NR sprawy 12/2014
Dodano: 2014-06-03