Przetargi.pl
świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku.

Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta ogłasza przetarg

  • Adres: 80-432 Gdańsk, ul. Leczkowa 1a
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-58 344 59 16 , fax. 0-58 341-10-42
  • Data zamieszczenia: 2010-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta
    ul. Leczkowa 1a 1a
    80-432 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 0-58 344 59 16, fax. 0-58 341-10-42
    REGON: 19085862300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1)świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku. 2)Wykonawca produkuje posiłki w oparciu o kuchnię własną zlokalizowaną poza siedzibą Zamawiającego. 3)Wykonawca opracowuje jadłospis dekadowy. 4)Wykonawca musi zagwarantować różnorodność posiłków. W ramach jadłospisu dekadowego zasadnicze produkty potraw składające się na poszczególne posiłki nie mogą się powtarzać częściej niż co 5 dni. 5)produkcja, dowóz, dystrybucja posiłków do aneksów kuchennych oraz utylizacja odpadów musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z wszystkimi obowiązującym na terenie Polski aktami wykonawczymi w zakresie produkcji i organizacji żywienia zbiorowego (wymóg dotyczy całego okresu trwania umowy). 6)Wykonawca posiada zezwolenie na produkcję i przewóz posiłków wydane przez odpowiednie organy kontrolne oraz wdrożoną lub rozpoczętą procedurę wdrażania systemu HACCP, uwzględniającą dystrybucję posiłków do aneksów kuchennych oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych z aneksów kuchennych Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Od Wykonawców składających ofertę w niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: kryterium obrane jest cena -100% Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna tą, która uzyska największą ilość punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, który uzyska najwyższą ilość punktów i spełnia warunki udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W prowadzonym postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: 1) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych;2) nie podlegają wykluczeniu na mocy art. 24 ust. 1 ,2 i 3 ustawy Prawo zamówień publicznych;3) posiadają kuchnię centralną usytuowaną poza obiektem Zamawiającego;4) posiadają polisę lub inny dokument ubezpieczenia, potwierdzający ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, w tym od odpowiedzialności obejmującej również zatrucia pokarmowe;5) posiadają wdrożony lub są w trakcie wdrażania systemu HACCP. w dniu podpisania umowy Wykonawca ma obowiązek okazać dokumentację HACCP-u; 6) wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, przynajmniej 2 usługi gastronomiczne, tożsamych lub większych co do wielkości z przedmiotem zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i Odbiorców oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie (referencje). 2. Zamawiający wyznaczył następujące wymagania, które Wykonawca spełni przedstawiając ofertę, sporządzoną zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ oraz załączy do oferty dokumenty wymienione w rozdz.IX pkt 2 SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach