Przetargi.pl
Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydawaniu dwudaniowych obiadów mieszkańcom z terenu Gminy Swarzędz w Szkołach Podstawowych – część 1.

Ośrodek Pomocy Społecznej w Swarzędzu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-020 Swarzędz, Poznańska 25
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 616512650
  • Data zamieszczenia: 2023-11-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Swarzędzu
    Poznańska 25
    62-020 Swarzędz, woj. wielkopolskie
    tel. 616512650
    REGON: 631000187
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i wydawaniu dwudaniowych obiadów mieszkańcom z terenu Gminy Swarzędz w Szkołach Podstawowych – część 1.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę usług polegających na przygotowaniu i wydawaniu dwudaniowych obiadów mieszkańcom z terenu Gminy Swarzędz w Szkołach Podstawowych – część 1.2. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w placówkach:Szkoła Podstawowa nr 1 w Swarzędzu, Szkoła Podstawowa nr 3 w Swarzędzu, Szkoły Podstawowej nr 4 w Swarzędzu, Szkoła Podstawowa w Kobylnicy, Szkoła Podstawowa w Wierzonce.3. W okresie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zleci Wykonawcy przygotowanie i wydanie gorących posiłków dwudaniowych w następujących maksymalnych ilościach:przygotowanie i wydawanie łącznie do 9570 dwudaniowych obiadów, w tym: uczniom na terenie Szkoły Podstawowej nr 1 w Swarzędzu (do 3480), Szkoły Podstawowej nr 3 w Swarzędzu (do 1218), Szkoły Podstawowej nr 4 w Swarzędzu (do 3132), Szkoły Podstawowej w Kobylnicy (do 870), Szkoły Podstawowej w Wierzonce (do 870) oraz wydawanie (dowóz) do 996 dwudaniowych obiadów dla mieszkańców miasta i gminy Swarzędz.4. W okresie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zleci Wykonawcy przygotowanie i wydanie gorących posiłków dwudaniowych w następujących minimalnych ilościach: przygotowanie i wydawanie łącznie do 5 dwudaniowych obiadóworaz wydawanie (dowóz) 5 dwudaniowych obiadów dla mieszkańców miasta i gminy Swarzędz.5. Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać gorące posiłki w postaci gorących, kompletnych, dwudaniowych obiadów, urozmaiconych, o wysokiej wartości odżywczej, zgodnie z zasadami żywienia dzieci i dorosłych, smacznych i atrakcyjnych pod względem organoleptycznym. 6. Przy planowaniu posiłków Wykonawca uwzględniać będzie zalecaną wartość energetyczną dla dzieci w wieku szkolnym/osób dorosłych, jak również będzie brał pod uwagę wartość odżywczą przygotowywanych posiłków.7. Każdy posiłek dla dzieci musi składać się z dwudaniowego obiadu (zupa, drugie danie z surówką i kompotem lub sokiem). Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min. 200ml, natomiast porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso i surówka po min. 100 gram (raz w tygodniu zamiast mięsa ryba) oraz ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron (200 gram). Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki, kopytka lub krokiety o wadze min. 300 gram. Do każdego obiadu musi być podany również kompot lub sok o objętości min. 200ml – dotyczy posiłków dla dzieci.8. Każdy posiłek dla osób dorosłych musi składać się z dwudaniowego obiadu (zupa, drugie danie z surówką i kompot lub sok). Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min. 400 ml, natomiast porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 500 gram, w tym mięso 150 gram i surówka min. 100 gram (raz w tyg. zamiast mięsa ryba) oraz ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron 250 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki, kopytka lub krokiety o wadze min. 300 gram. Do każdego obiadu musi być podany również kompot lub sok o objętości min. 200ml.9. Wydawanie posiłków dla dzieci odbywać się będzie każdego dnia zajęć szkolnych, zgodnie z harmonogramem pracy stołówki w Szkole z wyłączeniem ferii, wakacji i innych dni wolnych od zajęć.10. Wydawanie posiłków dla osób dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy (dotyczy części 1 ).11. Ustalenie godziny wydawania posiłków nastąpi w drodze uzgodnień dokonanych pomiędzy Wykonawcą a Dyrektorem Szkoły, przy czym nie może ono następować w okresie innym niż okres pomiędzy godz. 11.00 a godz. 15.00.12. Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać i wydawać posiłki z zachowaniem podstawowych norm żywienia dzieci i młodzieży, zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia oraz warunków sanitarno-higienicznych, zgodnie z normami HACCP.13. Wykonawca zapewnia, iż: 1) wydawane produkty żywnościowe będą świeże, odpowiedniej jakości oraz, że zostaną przygotowane w dniu ich dostarczenia;2) obsługa będzie świadczona na najwyższym poziomie, zgodnie z obowiązującymi standardami i zasadami w tym zakresie obowiązującymi.3) przygotowane posiłki muszą być urozmaicone, o wysokiej jakości odżywczej, atrakcyjne pod względem organoleptycznym, planowane pod kątem żywieniowej grupy wiekowej, z wykorzystaniem produktów sezonowych,4) w planowaniu jadłospisu Wykonawca uwzględni pory roku, tak aby posiłki wysokoenergetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów;5) Liczba posiłków w poszczególnych dniach wykonywania przedmiotu niniejszego zamówienia ustalana będzie każdorazowo przez Zmawiającego, który będzie informował Wykonawcę w formie pisemnej lub telefonicznej o ilości posiłków na dany czasookres (na czas wydania decyzji). 6) Posiłki wydawane będą przez Wykonawcę na podstawie wykazu uczniów/osób dorosłych uprawnionych do ich otrzymywania, która będzie przekazywana Wykonawcy przez Zamawiającego na okres ustalony w decyzji wydanej przez Ośrodek Pomocy Społecznej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 1 ustawy w zw. z art. 214 ust. 1 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach