Przetargi.pl
Świadczenie usług hotelowych i gastronomicznych

Powiat Legionowski ogłasza przetarg

  • Adres: 05-119 Legionowo, ul. gen. Władysława Sikorskiego 11
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 7840872 , fax. 22 7742551
  • Data zamieszczenia: 2012-01-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Legionowski
    ul. gen. Władysława Sikorskiego 11 11
    05-119 Legionowo, woj. mazowieckie
    tel. 22 7840872, fax. 22 7742551
    REGON: 01326985800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat-legionowski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług hotelowych i gastronomicznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia będzie świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu usług hotelowych i restauracyjnych w związku z organizacją szkoleń dla pracowników Starostwa Powiatowego w Legionowie Część I zamówienia Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom szkoleń organizowanych dla pracowników Starostwa Powiatowego w Legionowie w okresie od lutego do sierpnia 2012 r.: 1) jeden nocleg dla: jednej grupy 10-osobowej, jednej grupy 12-osobowej, dwóch grup po 14-osób każda, trzech grup po 15 osób każda, jednej grupy 20 osobowej, z pierwszego na drugi dzień sesji szkoleniowej w hotelu o standardzie co najmniej 3-gwiazdkowym lub w ośrodku konferencyjno-szkoleniowym odpowiadającym standardem hotelowi co najmniej 3-gwiazdkowemu w pokojach jednoosobowych i dwuosobowych (dwa osobne łóżka); łącznie 115 noclegów. Hotel/ośrodek, w którym odbędzie się szkolenie, musi być zlokalizowany poza granicami administracyjnymi Warszawy, w odległości drogowej od 50 km do 80 km w części północno-wschodniej od budynku Starostwa mieszczącego się przy ul. Sikorskiego 11 w Legionowie (należy podać najkrótszą drogę od budynku Starostwa do budynku hotelu). Założenia: - budynek Starostwa ma następujące położenie geograficzne N: 52 stopnie 25 minut 18 sekund - szerokości geograficznej i E: 20 stopni 56 minut 18 sekund - długości geograficznej, - powyższe współrzędne wskazują sposób podziału obszaru wokół budynku Starostwa na cztery części: północno-zachodnią, północno-wschodnią, południowo-wschodnią i południowo-zachodnią. Zamawiający oceni standard hotelu/ośrodka, w którym odbędzie się szkolenie zgodnie z przepisami rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22 poz. 169, z późn. zm.); 2) wyżywienie dla każdej grupy uczestników szkolenia obejmujące co najmniej: jedną przerwę kawową każdego dnia szkolenia (kawa, herbata, soki (3 rodzaje), woda (gazowana i niegazowana), ciastka/ciasto, owoce, obiad każdego dnia szkolenia w formie bufetu szwedzkiego składającego się co najmniej z dwóch rodzajów zup, czterech dań głównych, w tym co najmniej trzech mięsnych, dwóch dodatków (ziemniaki lub ryż lub makaron), baru sałatkowego, deseru oraz napojów (herbata, kawa, woda (gazowana i niegazowana), soki 3 rodzaje), uroczystą kolację w pierwszym dniu sesji szkoleniowej śniadanie w formie bufetu w drugim dniu sesji szkoleniowej Wykonawca przedstawi propozycję menu w ofercie wstępnej z podaniem gramatury. Miejsce wydawania posiłków musi znajdować się w tym samym obiekcie, w którym będą odbywały się szkolenia, w oddzielnym pomieszczeniu, niż sala szkoleniowa; 3) sale szkoleniowe zlokalizowane w hotelu/ośrodku, o których mowa w punkcie 1. Sale szkoleniowe muszą spełniać następujące warunki: liczba miejsc w sali musi być odpowiednia do wielkości grupy; sala musi być klimatyzowana/ogrzewana w celu zapewnienia optymalnej temperatury w trakcie szkolenia nie mniej niż 18°C nie więcej niż 22°C; sala musi posiadać dzienne oświetlenie i otwierane okna; sala musi być wyposażona w sprzęt multimedialny (co najmniej nagłośnienie, projektor, ekran, flipchart z papierem i markerami); 4) organizację zajęć typu team-building dla każdej grupy szkoleniowej, przy czym Wykonawca zapewni co najmniej dwa różne zajęcia typu team-building. Część II zamówienia Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom szkoleń organizowanych dla pracowników Starostwa Powiatowego w Legionowie: 1) jeden nocleg dla: jednej grupy 10-osobowej, jednej grupy 12-osobowej, dwóch grup po 14-osób każda, trzech grup po 15 osób każda, jednej grupy 20 osobowej z pierwszego na drugi dzień sesji szkoleniowej w hotelu o standardzie co najmniej 3-gwiazdkowym lub w ośrodku konferencyjno-szkoleniowym odpowiadającym standardem hotelowi co najmniej 3-gwiazdkowemu w pokojach jednoosobowych i dwuosobowych (dwa osobne łóżka); łącznie 115 noclegów. Hotel/ośrodek, w którym odbędzie się szkolenie, musi być zlokalizowany poza granicami administracyjnymi Warszawy, w odległości drogowej od 50 km do 80 km w części północno-zachodniej od budynku Starostwa mieszczącego się przy ul. Sikorskiego 11 w Legionowie (należy podać najkrótszą drogę od budynku Starostwa do budynku hotelu). Założenia: - budynek Starostwa ma następujące położenie geograficzne N: 52 stopnie 25 minut 18 sekund - szerokości geograficznej i E: 20 stopni 56 minut 18 sekund - długości geograficznej, - powyższe współrzędne wskazują sposób podziału obszaru wokół budynku Starostwa na cztery części: północno-zachodnią, północno-wschodnią, południowo-wschodnią i południowo-zachodnią. Zamawiający oceni standard hotelu/ośrodka, w którym odbędzie się szkolenie zgodnie z przepisami rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie ( Dz. U. z 2006 r. Nr 22 poz. 169 z późn. zm.); 2) wyżywienie dla każdej grupy uczestników szkolenia obejmujące co najmniej: jedną przerwę kawową każdego dnia szkolenia (kawa, herbata, soki (3 rodzaje), woda (gazowana i niegazowana), ciastka/ciasto, owoce, obiad każdego dnia szkolenia w formie bufetu szwedzkiego składającego się co najmniej z dwóch rodzajów zup, czterech dań głównych, w tym co najmniej trzech mięsnych, dwóch dodatków (ziemniaki lub ryż lub makaron), baru sałatkowego, deseru oraz napojów (herbata, kawa, woda (gazowana i niegazowana), soki 3 rodzaje), uroczystą kolację w pierwszym dniu sesji szkoleniowej śniadanie w formie bufetu w drugim dniu sesji szkoleniowej Wykonawca przedstawi propozycję menu w ofercie wstępnej z podaniem gramatury. Miejsce wydawania posiłków musi znajdować się w tym samym obiekcie, w którym będą odbywały się szkolenia, w oddzielnym pomieszczeniu, niż sala szkoleniowa; 3) sale szkoleniowe zlokalizowane w hotelu/ośrodku, o których mowa w punkcie 1. Sale szkoleniowe muszą spełniać następujące warunki: liczba miejsc w sali musi być odpowiednia do wielkości grupy; sala musi być klimatyzowana/ogrzewana w celu zapewnienia optymalnej temperatury w trakcie szkolenia nie mniej niż 18°C nie więcej niż 22°C; sala musi posiadać dzienne oświetlenie i otwierane okna; sala musi być wyposażona w sprzęt multimedialny (co najmniej nagłośnienie, projektor, ekran, flipchart z papierem i markerami); 4) organizację zajęć typu team-building dla każdej grupy szkoleniowej, przy czym Wykonawca zapewni co najmniej dwa różne zajęcia typu team-building. Część III zamówienia Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom szkoleń organizowanych dla pracowników Starostwa Powiatowego w Legionowie: 1) salę szkoleniową dla 15-osobowej grupy zlokalizowaną w hotelu o standardzie co najmniej 3-gwiazdkowym lub w ośrodku konferencyjno-szkoleniowych odpowiadającym standardem hotelowi co najmniej 3-gwiazdkowemu. Hotel/ośrodek, w którym odbędzie się szkolenie, musi być zlokalizowany na terenie powiatu legionowskiego; Zamawiający oceni standard hotelu/ośrodka, w którym odbędzie się szkolenie zgodnie z przepisami rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie ( Dz. U. z 2006 r. Nr 22 poz. 169). Sale szkoleniowe muszą spełniać następujące warunki: liczba miejsc w sali musi być odpowiednia do wielkości grupy ; sala musi być klimatyzowana/ogrzewana w celu zapewnienia optymalnej temperatury w trakcie szkolenia nie mniej niż 18°C nie więcej niż 22°C; sala musi posiadać dzienne oświetlenie i otwierane okna; sala musi być wyposażona w sprzęt multimedialny (co najmniej nagłośnienie, projektor, ekran, flipchart z papierem i markerami); Zamawiający planuje przeprowadzenie 10 dwudniowych sesji szkoleniowych (20 dni szkoleniowych po 8 godzin szkoleniowych nie licząc przerw) dla grup po 15 osób każda w okresie od lutego 2012 r. do sierpnia 2012 r. Szczegółowy harmonogram realizacji zamówienia zostanie uzgodniony przez strony po zawarciu umowy; 2) wyżywienie dla każdej grupy uczestników szkolenia obejmujące co najmniej: jedną przerwę kawową każdego dnia szkolenia (kawa, herbata, soki (3 rodzaje), woda (gazowana i niegazowana), ciastka/ciasto, owoce, obiad każdego dnia szkolenia w formie bufetu szwedzkiego składającego się co najmniej z dwóch rodzajów zup, czterech dań głównych, w tym co najmniej trzech mięsnych, dwóch dodatków (ziemniaki lub ryż lub makaron), baru sałatkowego, deseru oraz napojów (herbata, kawa, woda (gazowana i niegazowana), soki 3 rodzaje), Wykonawca przedstawi propozycję menu w ofercie wstępnej z podaniem gramatury. Miejsce wydawania posiłków musi znajdować się w tym samym obiekcie, w którym będą odbywały się szkolenia, w oddzielnym pomieszczeniu, niż sala szkoleniowa
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymaga się

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: negocjacje z ogłoszeniem
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: www.powiat-legionowski.pl zakładka przetargi
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach