Wielkopolski Urząd Wojewódzki w Poznaniu ogłasza przetarg
- Adres: 61-713 Poznań, Al. Niepodległości 16/18
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8541300 , fax. 061 8541204
- Data zamieszczenia: 2015-12-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wielkopolski Urząd Wojewódzki w Poznaniu
Al. Niepodległości 16/18 16/18
61-713 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8541300, fax. 061 8541204
REGON: 00051433100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.poznan.uw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług gastronomicznych dla członków komisji egzaminacyjnych oraz uczestników szkoleń operatorów numerów alarmowych (ONA) organizowanych przez Centrum Powiadamiania Ratunkowego ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych dla członków komisji egzaminacyjnych oraz uczestników szkoleń operatorów numerów alarmowych (ONA) organizowanych przez Centrum Powiadamiania Ratunkowego (CPR) ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu. 2. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić usługę gastronomiczną (przygotowanie i podanie śniadań, obiadów, kolacji - we własnej siedzibie, w odległości od siedziby CPR określonej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym - odległość nie może być większa niż 1000 m trasą pieszą) i usługę cateringową (przygotowanie i dostarczenie serwisu kawowego do siedziby CPR). Zamawiający przewiduje szkolenia dla grup od 10 do 40 osób w grupie, w cyklach 1, 3 lub 5 dniowych. 3. Zamawiający przewiduje maksymalnie 4905 jednodniowych zestawów żywieniowych (jeden zestaw rozumiany jako: śniadanie, serwis kawowy, obiad, kolacja dla 1 osoby dziennie). Zamawiający zastrzega, że liczba zestawów może ulec zmianie (zmniejszeniu). 4. Usługa będzie realizowana sukcesywnie zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego. Zamawiający nie gwarantuje zrealizowania całości przedmiotu zamówienia. 5. Proponowany opis menu zawiera załącznik nr 5 do SIWZ. 6. W ramach zapewnienia usługi cateringowej, Wykonawca winien dostarczyć termosy z kawą, herbatą, a także dokonać ich odbioru z siedziby CPR. 7. Zamawiający określa wymagania związane z realizacją zamówienia stosownie do art. 29 ust. 4 ustawy, dotyczące klauzuli społecznej: a) Wykonawca przyjmując do realizacji zamówienie zapewni, aby wśród osób bezpośrednio uczestniczących przy wykonywaniu zamówienia, zatrudniona była na podstawie umowy o pracę (zgodnie z art. 22 §1 i art. 25 §1 Kodeksu pracy, tj. Dz. U z 2014 r., poz. 1502 ze zm.), minimum jedna osoba realizująca zamówienie, b) w przypadku zatrudniania przy realizacji zamówienia nowej osoby w trybie, o którym mowa w lit. a), zatrudnienie winno nastąpić w terminie nie dłuższym niż 7 dni kalendarzowych od dnia rozpoczęcia realizacji umowy i trwać nieprzerwanie w całym okresie wykonywania umowy. W przypadku rozwiązania stosunku pracy przez osobę zatrudnioną lub przez Wykonawcę przed zakończeniem tego okresu, Wykonawca będzie zobowiązany do zatrudnienia w ciągu 7 dni kalendarzowych (licząc od dnia rozwiązania stosunku pracy) na to miejsce innej osoby, w trybie, o którym mowa w lit. a), c) Zamawiający ma prawo w każdym okresie realizacji zamówienia zwrócić się do Wykonawcy o przedstawienie dokumentacji zatrudniania wskazanej osoby, natomiast Wykonawca ma obowiązek przedstawić ją Zamawiającemu w terminie 7 dni od daty otrzymania zawiadomienia, d) w przypadku niezatrudnienia przy realizacji zamówienia i na jego czas jednej osoby zatrudnionej na podstawie umowy o pracę, Wykonawca zapłaci karę umowną w wysokości 100,00 zł za każdy dzień niezatrudnienia osoby, liczonych od dnia następnego po terminach wskazanych w lit. b), chyba, że Wykonawca wykaże, że niezatrudnienie osoby na umowę o pracę nie nastąpiło z przyczyn leżących po jego stronie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 552700003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość trasą pieszą od lokalu gastronomicznego Wykonawcy, w którym będzie świadczona usługa gastronomiczna do siedziby CPR
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poznan.uw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zapewnienie noclegu i wyżywienia dla uczestników XXVII Międzynarodowego Festiwalu Folklorystycznego Bukowińskie Spotkania.
Dodano: 2016-05-06 - Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkoleń dla operatorów numerów alarmowych (ONA) organizowanych przez Centrum Powiadamiania Ratunkowego ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu
Dodano: 2014-12-15 - Zapewnienie noclegu i wyżywienia dla uczestników XXV Międzynarodowego Festiwalu Folklorystycznego Bukowińskie SPotkania
Dodano: 2014-05-19 - Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkoleń dla operatorów numerów alarmowych (ONA) organizowanych przez Wojewódzkie Centrum Powiadamiania Ratunkowego ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu
Dodano: 2013-12-11 - Świadczenie usług gastronomicznych dla uczestników szkoleń organizowanych przez Wojewódzkie Centrum Powiadamiania Ratunkowego ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu
Dodano: 2013-09-03 - zapewnienie noclegu i wyżywienia dla uczestników XXIV Międzynarodowego Festiwalu Folklorystycznego Bukowińskie Spotkania
Dodano: 2013-05-09 - Organizacja turnusu kolonijnego dla 70 dzieci nad morzem
Dodano: 2013-04-25 - Świadczenie usług żywieniowych w Ośrodkach Edukacji Przyrodniczej w Chalinie i Lądzie
Dodano: 2012-12-18 - Usługa noclegowa i wyżywienie na potrzeby szkolenia obronnego organizowanego przez Wojewodę Wielkopolskiego dla pracowników jednostek samorządu terytorialnego z województwa wielkopolskiego
Dodano: 2012-10-23 - usługa hotelarsko - gastronomiczna obejmująca obsługę: 1. siedmiodniowego Obozu Aktywnej Integracji dla 51 osób; 2. czterodniowego Obozu Aktywnej Integracji dla 28 osób; w ramach projektu systemowego pn. Przyjazne środowisko - szansą na integrację społeczną w powiecie średzkim współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2012-08-08