Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych dla członków komisji egzaminacyjnych oraz uczestników szkoleń operatorów numerów alarmowych (ONA) organizowanych przez Centrum Powiadamiania Ratunkowego ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu

Wielkopolski Urząd Wojewódzki w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61-713 Poznań, Al. Niepodległości 16/18
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8541300 , fax. 061 8541204
  • Data zamieszczenia: 2015-12-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wielkopolski Urząd Wojewódzki w Poznaniu
    Al. Niepodległości 16/18 16/18
    61-713 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8541300, fax. 061 8541204
    REGON: 00051433100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poznan.uw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych dla członków komisji egzaminacyjnych oraz uczestników szkoleń operatorów numerów alarmowych (ONA) organizowanych przez Centrum Powiadamiania Ratunkowego ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych dla członków komisji egzaminacyjnych oraz uczestników szkoleń operatorów numerów alarmowych (ONA) organizowanych przez Centrum Powiadamiania Ratunkowego (CPR) ul. Wiśniowa 13a w Poznaniu. 2. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić usługę gastronomiczną (przygotowanie i podanie śniadań, obiadów, kolacji - we własnej siedzibie, w odległości od siedziby CPR określonej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym - odległość nie może być większa niż 1000 m trasą pieszą) i usługę cateringową (przygotowanie i dostarczenie serwisu kawowego do siedziby CPR). Zamawiający przewiduje szkolenia dla grup od 10 do 40 osób w grupie, w cyklach 1, 3 lub 5 dniowych. 3. Zamawiający przewiduje maksymalnie 4905 jednodniowych zestawów żywieniowych (jeden zestaw rozumiany jako: śniadanie, serwis kawowy, obiad, kolacja dla 1 osoby dziennie). Zamawiający zastrzega, że liczba zestawów może ulec zmianie (zmniejszeniu). 4. Usługa będzie realizowana sukcesywnie zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego. Zamawiający nie gwarantuje zrealizowania całości przedmiotu zamówienia. 5. Proponowany opis menu zawiera załącznik nr 5 do SIWZ. 6. W ramach zapewnienia usługi cateringowej, Wykonawca winien dostarczyć termosy z kawą, herbatą, a także dokonać ich odbioru z siedziby CPR. 7. Zamawiający określa wymagania związane z realizacją zamówienia stosownie do art. 29 ust. 4 ustawy, dotyczące klauzuli społecznej: a) Wykonawca przyjmując do realizacji zamówienie zapewni, aby wśród osób bezpośrednio uczestniczących przy wykonywaniu zamówienia, zatrudniona była na podstawie umowy o pracę (zgodnie z art. 22 §1 i art. 25 §1 Kodeksu pracy, tj. Dz. U z 2014 r., poz. 1502 ze zm.), minimum jedna osoba realizująca zamówienie, b) w przypadku zatrudniania przy realizacji zamówienia nowej osoby w trybie, o którym mowa w lit. a), zatrudnienie winno nastąpić w terminie nie dłuższym niż 7 dni kalendarzowych od dnia rozpoczęcia realizacji umowy i trwać nieprzerwanie w całym okresie wykonywania umowy. W przypadku rozwiązania stosunku pracy przez osobę zatrudnioną lub przez Wykonawcę przed zakończeniem tego okresu, Wykonawca będzie zobowiązany do zatrudnienia w ciągu 7 dni kalendarzowych (licząc od dnia rozwiązania stosunku pracy) na to miejsce innej osoby, w trybie, o którym mowa w lit. a), c) Zamawiający ma prawo w każdym okresie realizacji zamówienia zwrócić się do Wykonawcy o przedstawienie dokumentacji zatrudniania wskazanej osoby, natomiast Wykonawca ma obowiązek przedstawić ją Zamawiającemu w terminie 7 dni od daty otrzymania zawiadomienia, d) w przypadku niezatrudnienia przy realizacji zamówienia i na jego czas jednej osoby zatrudnionej na podstawie umowy o pracę, Wykonawca zapłaci karę umowną w wysokości 100,00 zł za każdy dzień niezatrudnienia osoby, liczonych od dnia następnego po terminach wskazanych w lit. b), chyba, że Wykonawca wykaże, że niezatrudnienie osoby na umowę o pracę nie nastąpiło z przyczyn leżących po jego stronie
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 552700003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość trasą pieszą od lokalu gastronomicznego Wykonawcy, w którym będzie świadczona usługa gastronomiczna do siedziby CPR
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poznan.uw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach