Przetargi.pl
Świadczenie usług edukacyjnych w ramach projektu Nowa jakość kształcenia zawodowego w grudziądzkich szkołach - Część VI. Zajęcia specjalistyczne przygotowujące do wejścia na rynek pracy dla uczniów Zespołu Szkół Mechanicznych, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Zespołu Szkół Rolniczych

Gmina Miasto Grudziądz ogłasza przetarg

  • Adres: 86-300 Grudziądz, ul. Ratuszowa 1
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 4510233 , fax. 56 4510233
  • Data zamieszczenia: 2014-07-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miasto Grudziądz
    ul. Ratuszowa 1 1
    86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 4510233, fax. 56 4510233
    REGON: 87111883300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.grudziadz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług edukacyjnych w ramach projektu Nowa jakość kształcenia zawodowego w grudziądzkich szkołach - Część VI. Zajęcia specjalistyczne przygotowujące do wejścia na rynek pracy dla uczniów Zespołu Szkół Mechanicznych, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Zespołu Szkół Rolniczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług edukacyjnych dla uczniów Zespołu Szkół Mechanicznych, Zespołu Szkół Rolniczych, Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu w ramach projektu: Nowa jakość kształcenia zawodowego w grudziądzkich szkołach współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Świadczenie usług edukacyjnych polegać będzie na przeprowadzeniu zajęć specjalistycznych. Zajęcia specjalistyczne (z wyjątkiem części nr 53) odbywać się będą w Zespole Szkół Rolniczych w Grudziądzu, ul. Lipowa 33, w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Grudziądzu, ul. M. Curie - Skłodowskiej 22/24, w Zespole Szkół Mechanicznych w Grudziądzu, ul. Hallera 31 od poniedziałku do soboty, oprócz dni świątecznych. Zajęcia wymienione w części nr 53 Wykonawca przeprowadzi na terenie Grudziądza z uwzględnieniem warunków zamieszczonych w szczegółowym opisie. W trakcie realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie: 1.w stosunku do części od nr 6 do nr 52 i od nr 58 do nr 60: a) zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma co najmniej 2-letnie doświadczenie w pracy w szkole lub placówce, o których mowa w art. 2 i art. 3 ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2004 r. Nr 256, poz.2572 z późn.zm.), - ma wykształcenie wyższe z przygotowaniem pedagogicznym lub wykształcenie wyższe i przygotowanie pedagogiczne, - spełnia wymagania kwalifikacyjne do prowadzenia zajęć stanowiących przedmiot tej części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę, zgodnie z przepisami rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009 r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (t.j. Dz.U. 2013 r. poz. 1207); 2.w stosunku do części od nr 1 do nr 2: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma przygotowanie pedagogiczne, - ma ukończony kurs kwalifikacyjny w zakresie prowadzonych zajęć, - ma co najmniej 2- letnie doświadczenie w pracy w zawodzie barman lub barista lub w prowadzeniu zajęć praktycznych w tym zawodzie lub szkoleń w tym zakresie; 3.w stosunku do części nr 3: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma przygotowanie pedagogiczne, - ma ukończony kurs kwalifikacyjny w zakresie prowadzonych zajęć, - ma co najmniej 2- letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć praktycznych lub szkoleń z carvingu; 4.w stosunku do części nr 4: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma przygotowanie pedagogiczne, - ma ukończony kurs kwalifikacyjny w zakresie prowadzonych zajęć, - ma co najmniej 2- letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć praktycznych lub szkoleń z ręcznego wyrobu pralin; 5.w stosunku do części nr 5: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma wykształcenie wyższe magisterskie, - ma przygotowanie pedagogiczne, - ma co najmniej 5-letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć w zakresie protokołu dyplomatycznego i savoir vivre oraz urządzaniu spotkań i wizyt konsularnych lub międzynarodowych konferencji naukowych i spotkań; 6.w stosunku do części od nr 6 do nr 8: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma wykształcenie wyższe w zakresie hotelarstwa lub ukończone studia podyplomowe w tym zakresie, 7.w stosunku do części od nr 9 do nr 11: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma wykształcenie wyższe w zakresie hotelarstwa lub ukończone studia podyplomowe w tym zakresie, - ma co najmniej 2 letnie doświadczenie w pracy w zawodzie hotelarz lub w zakresie prowadzenia zajęć praktycznych w tym zawodzie; 8.w stosunku do części od nr 15 do nr 52 : a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma wykształcenie wyższe gastronomiczne lub ukończone studia podyplomowe w tym zakresie; 9.w stosunku do części nr 53: a) zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma uprawnienia spawacza potwierdzone ważnym świadectwem egzaminu spawacza według normy PN - EN 287-1 lub PN - EN ISO 9606 w metodzie spawania TIG (141), - ma przygotowanie pedagogiczne, - ma co najmniej 2 lata doświadczenia w pracy spawacza lub w prowadzeniu zajęć praktycznych ze spawania; 10.w stosunku do części od nr 54 do nr 57: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma kwalifikacje do prowadzenia szkoleń w zakresie środków ochrony roślin zgodnie z przepisami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 8 maja 2013r. w sprawie szkoleń w zakresie środków ochrony roślin (Dz.U. poz. 554); 11.w stosunku do części od nr 58 do nr 60: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma wykształcenie wyższe w zakresie ogrodnictwa lub architektury krajobrazu lub ukończone studia podyplomowe w wymaganych zakresach; 12.w stosunku do części nr 61: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma uprawnienia w zakresie nauki jazdy zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 5 stycznia 2011r. o kierujących pojazdami z późniejszymi zmianami; 13.w stosunku do części nr 62: a)zapewnić w wykonywaniu zamówienia udział osoby spełniającej następujące warunki: - ma ukończony kurs obsługi kombajnu. Zamówienie podzielone jest na 62 części. Część 1. Zajęcia specjalistyczne - barista. Łącznie - 64 h dla 30 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 2. Zajęcia specjalistyczne - barman. Łącznie - 64 h dla 30 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 3. Zajęcia specjalistyczne z carvingu. Łącznie - 32 h dla 40 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 4. Zajęcia specjalistyczne w zakresie ręcznego wyrobu pralin. Łącznie - 16 h dla 40 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 5. Zajęcia specjalistyczne z zakresu protokołu dyplomatycznego i savoir vivre. Łącznie - 60 h dla 60 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 6. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (zajęcia teoretyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 7. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (zajęcia teoretyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 8. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (zajęcia teoretyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 9. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (praktyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 10. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (praktyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 11. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa (praktyczne). Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 12. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa. Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów (język angielski). Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 13. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa. Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów (język angielski). Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 14. Zajęcia specjalistyczne z zakresu hotelarstwa. Łącznie - 20 h dla grupy 10 uczniów (język angielski). Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 15. Zajęcia specjalistyczne z zakresu żywienia i żywności. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 16. Zajęcia specjalistyczne z zakresu żywienia i żywności. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 17. Zajęcia specjalistyczne z zakresu żywienia i żywności. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 18. Zajęcia specjalistyczne z zakresu ciastkarstwa artystycznego. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 19. Zajęcia specjalistyczne z zakresu ciastkarstwa artystycznego. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 20. Zajęcia specjalistyczne z zakresu ciastkarstwa artystycznego. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 21. Zajęcia specjalistyczne z zakresu nowoczesnej kuchni XXI wieku. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 22. Zajęcia specjalistyczne z zakresu nowoczesnej kuchni XXI wieku. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 23. Zajęcia specjalistyczne z zakresu nowoczesnej kuchni XXI wieku. Łącznie - 40 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 24. Zajęcia specjalistyczne z zakresu wiedzy i umiejętności praktycznych stosowanych w nowoczesnej kuchni. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 25. Zajęcia specjalistyczne z zakresu wiedzy i umiejętności praktycznych stosowanych w nowoczesnej kuchni. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 26. Zajęcia specjalistyczne z zakresu wiedzy i umiejętności praktycznych stosowanych w nowoczesnej kuchni. Łącznie - 45 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Curie-Skłodowskiej 22/24, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 27. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 28. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 29. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 30. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 31. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 32. Zajęcia specjalistyczne Uczta w Soplicowie- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Pan Tadeusz). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 33. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie -15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 34. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 35. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 36. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie -15 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 37. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 12 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 38. Zajęcia specjalistyczne Kulinarne Przedwiośnie - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego w oparciu o literaturę (Przedwiośnie). Łącznie - 3 h dla grupy 12 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 39. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 40. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 6 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy: przygotowywanie potraw. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 41. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 4 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy- obsługa klienta. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 42. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 43. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 6 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy: przygotowywanie potraw. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 44. Zajęcia specjalistyczne Biesiada Staropolska - zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 4 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy- obsługa klienta. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 45. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Program zajęć oparty o literaturę: M. Lemnis, H. Vitry, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, B. Jakimowicz-Klein, J. Tomkowski: Kuchnia Literacka. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 46. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Zakres programowy - przygotowywanie potraw. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 47. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Program zajęć oparty o literaturę: M. Lemnis, H. Vitry, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, B. Jakimowicz-Klein, J. Tomkowski: Kuchnia Literacka. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 48. Zajęcia specjalistyczne U króla Stasia - obiady czwartkowe- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 49. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 50. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 51. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 52. Zajęcia specjalistyczne Wielkanoc na polskim stole- zajęcia w zakresie programowym dla zawodu kucharz zintegrowane z treściami z języka polskiego. Łącznie - 10 h dla grupy 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu ul. Curie-Skłodowskiej 22-24. Termin realizacji: od 2 września 2014r. do 20 czerwca 2015r. Część 53. Zajęcia specjalistyczne w zakresie spawania elektrycznego metodą TIG (141). Łącznie 220 h dla 16 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Mechanicznych ul. Hallera 31, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Część 54. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część praktyczna). Łącznie 5 h dla grupy 20 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Cześć 55. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część teoretyczna). Łącznie 9 h dla grupy 20 uczniów. Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Część 56. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część praktyczna). Łącznie 5 h dla grupy 20 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Cześć 57. Zajęcia specjalistyczne w zakresie środków ochrony roślin (część teoretyczna). Łącznie 9 h dla grupy 20 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Cześć 58. Zajęcia specjalistyczne w zakresie florystyki dla zawodu architekt krajobrazu. Łącznie 50 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Cześć 59. Zajęcia specjalistyczne w zakresie florystyki dla zawodu architekt krajobrazu. Łącznie 50 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Cześć 60. Zajęcia specjalistyczne w zakresie florystyki dla zawodu architekt krajobrazu. Łącznie 50 h dla grupy 10 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Cześć 61. Zajęcia specjalistyczne w zakresie nauki jazdy ciągnikiem. Łącznie 482 h dla grupy 24 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Cześć 62. Zajęcia specjalistyczne w zakresie obsługi kombajnu. Łącznie 85 h dla grupy 15 uczniów. Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych ul. Lipowa 33, 86-300 Grudziądz. Termin realizacji: od 2 września do 20 czerwca 2015r. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 802000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.grudziadz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach