Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych ze zdrową żywnością dla uczestników pikników medycznych oraz uczestników zajęć sportowych w ramach Projektu pn. Profilaktyka chorób układu krążenia szansą na poprawę sytuacji zdrowotnej mieszkańców powiatu przasnyskiego

Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg

  • Adres: 06-300 Przasnysz, ul. Św. Stanisława Kostki 5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 029 7522270 w.121 , fax. 029 7522270
  • Data zamieszczenia: 2015-05-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
    ul. Św. Stanisława Kostki 5 5
    06-300 Przasnysz, woj. mazowieckie
    tel. 029 7522270 w.121, fax. 029 7522270
    REGON: 55066847900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiat-przasnyski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych ze zdrową żywnością dla uczestników pikników medycznych oraz uczestników zajęć sportowych w ramach Projektu pn. Profilaktyka chorób układu krążenia szansą na poprawę sytuacji zdrowotnej mieszkańców powiatu przasnyskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: 1) Świadczenie usług w zakresie cateringu ze zdrową żywnością dla uczestników 15 pikników medycznych w powiecie przasnyskim: a. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w miarę potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy w ramach 15 pikników medycznych organizowanych przez Zamawiającego ale nie dłużej niż do 31.12.2015r. b. Szczegółowy harmonogram w tym zakresie zostanie ustalony przez Zamawiającego. c. Przedmiotowa usługa będzie świadczona w granicach powiatu przasnyskiego tj. 5 spotkań w Przasnyszu oraz 10 spotkań na terenie powiatu przasnyskiego. d. Każdorazowo Zamawiający będzie informował Wykonawcę o miejscu świadczenia usługi, terminie i planowanej liczbie uczestników na 7 dni przed realizacją zamawianej usługi cateringowej. Pierwszy piknik medyczny planuje się na 30 maja 2015 r. w Przasnyszu. e. Planuje się, że liczba osób korzystających z pikników medycznych wyniesie łącznie 4.500 osób. Przewidziano przeprowadzenie 5 serii pikników w Przasnyszu dla ok 500 osób każdy i po 2 serie w gminach: Chorzele, Czernice Borowe, Jednorożec, Krasne i Krzynowłoga Mała dla ok 200 osób każdy. f. Pełna usługa cateringu na piknikach medycznych winna obejmować serwis zdrowej żywności w tym kanapek i owoców dla łącznie 4.500 osób tj.: owoce: preferowane 2 rodzaje na osobędo wyboru np. jabłko, gruszka, banan, kiść winogron, kiwi- umyte, gotowe do spożycia; kanapki typu sandwich(składane): zróżnicowane składnikowo, minimum 5 różnych składników w kanapce z wykorzystaniem: minimum 3 rodzaje pieczywa (ciemnego), 3 rodzaje wędlin (wysokogatunkowych), 3 rodzaje serów (dojrzewających), łosoś wędzony, pieczone lub grillowane mięso, sałata, masło, minimum 3 kanapki na osobę; warzywa: pomidor, ogórek, rzodkiewka (minimum 3 szt. rzodkiewki), marchewka, kalarepa- wszystkie warzywa umyte i gotowe do spożycia, minimum 2 rodzaje na osobę do wyboru; napoje: woda niegazowana w butelkach 0,5 l na osobę, sok pomidorowy w szklanych butelkach o pojemności 0,3 l na osobę o zawartości sodu nie więcej niż 0,2 g. g; Kanapki i owoce winny być przechowywane lub sukcesywnie dowożone w taki sposób, aby ich jakość nie uległa zmianie przez czas trwania każdego pikniku z powodu wysokiej temperatury lub innych czynników mogących spowodować pogorszenie ich jakości. h. Kanapki podawane powinny być na tacy jednorazowej (po 25 szt. taca), możliwość dowolnej kompozycji na tacy. Każda kanapka powinna być zapakowana osobno w folię spożywczą. i. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: wyposażenia niezbędnego do obsługi cateringowej tj.: stoły, obrusy materiałowe, talerzyki jednorazowe do kanapek, kubki jednorazowe do napojów, serwetki papierowe itp. w sposób uzgodniony z Zamawiającym; estetycznego przygotowania i podawania żywności; dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem pikniku medycznego; obsługi cateringu (niezbędny personel w odpowiedniej ilości); usługi sprzątania: zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu pikniku medycznego. 2) Świadczenie usług w zakresie cateringu ze zdrową żywnością dla uczestników zajęć sportowych w obiekcie sportowym. a. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w miarę potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy przez Wykonawcę ale nie dłużej niż do 30.04.2016r. b. Szczegółowy harmonogram w tym zakresie zostanie ustalony przez Zamawiającego. c. Planuje się, że przedmiotowa usługa winna być świadczona w obiekcie sportowym w odległości maksymalnie 45 minut drogi od centralnego punktu powiatu czyli Przasnysza. d. Planuje się, że łączna liczba zestawów prowiantowych w postaci serwisu zdrowej żywności dla osób korzystających z zajęć sportowych wyniesie 136.000 zestawów tj.: usługa cateringowa dla osób korzystających z oferty basenu- 135.000 zestawów prowiantowych; usługa cateringowa dla osób korzystających z oferty zajęć usprawniających- 1.000 zestawów prowiantowych; e. Catering ze zdrową żywnością winien obejmować: wodę niegazowaną w butelkach 0,5 l / osobę, sok pomidorowy w szklanych butelkach o pojemności 0,3 l na osobę o zawartości sodu nie więcej niż 0,2 g- różne rodzaje suszonych owoców - minimum 50 g na osobę (oryginalnie pakowane w torebkach) do wyboru dla uczestników suszone: jabłka, śliwki, morele i banany, raz w tygodniu zamiast suszonych owoców Wykonawca winien dostarczać: pestki dyni i słonecznika minimum 150 g na osobę do wyboru (oryginalnie zapakowane w torebkach); zdrowy baton wielozbożowy o wadze 30 do 40 g na osobę- zapakowany, gotowy do spożycia po otwarciu; Każdy zestaw zapakowany i zamknięty osobno w torebki foliowe. f. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: wyposażenia niezbędnego do obsługi cateringowej w sposób uzgodniony z Zamawiającym; estetycznego podawania żywności; dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem zajęć; obsługi cateringu tj. niezbędny personel do dostarczenia zdrowej żywności do wyznaczonego miejsca.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 10.000,00 PLN (słownie: dziesięć tysięcy złotych)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat-przasnysz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach