Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych na terenie Miasta Mława, w ramach projektu: Mławskie Centrum Integracji Społecznej i Zawodowej

Burmistrz Miasta Mławy ogłasza przetarg

  • Adres: 06-500 Mława, Stary Rynek 19
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 023 6546441 , fax. 023 6543652
  • Data zamieszczenia: 2010-04-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Burmistrz Miasta Mławy
    Stary Rynek 19 19
    06-500 Mława, woj. mazowieckie
    tel. 023 6546441, fax. 023 6543652
    REGON: 00052482600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mlawa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych na terenie Miasta Mława, w ramach projektu: Mławskie Centrum Integracji Społecznej i Zawodowej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: - świadczenie usług cateringowych na terenie Miasta Mława, podczas prowadzonych szkoleń w ramach projektu Mławskie Centrum Integracji Społecznej i Zawodowej tzn. przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczestników szkoleń, - organizacja poczęstunku oraz lunchu dla uczestników konferencji podsumowującej projekt. Część A: Świadczenie usług cateringowych dla uczestników projektu: 1. Miejsce świadczenia usług cateringowych: Zamawiający wskaże Wykonawcy miejsce świadczenia usług cateringowych na terenie Miasta Mławy, lub w jego najbliższych okolicach, przy czym podstawowym miejscem świadczenia usług cateringowych będzie Mławskie Centrum Integracji Społecznej i Zawodowej, Pl. 1 maja 2 lok. 4, 06-500 Mława. 2. Podmiot dla którego świadczone będą usługi cateringowe: Podmiotem dla którego świadczone będą usługi cateringowe będą uczestnicy projektu: - I kategoria uczestników - 90 osób dorosłych - II kategoria uczestników - 50 osób - dzieci i młodzież. 3. Przedmiot zamówienia: W przypadku I kategorii uczestników (dorośli) przedmiotem zamówienia jest dostawa zestawów śniadaniowych. Szczegółowy opis zestawów śniadaniowych stanowi załącznik nr 2 Zestaw śniadaniowy powinien składać się z: a) Dwóch kanapek - każda pakowana osobno w woreczek foliowy zaklejany taśmą, b) 1/3 Jogurt w pojedynczym opakowaniu, 1/3 batonik w pojedynczym opakowaniu, 1/3 drożdżówka pakowana w woreczek foliowy zaklejany taśmą, c) Sałatka pakowana w plastikowy pojemnik. Całość zestawu pakowana w torebkę foliową lub papierową z kompletem niezbędnych sztućców i serwetek. W przypadku II kategorii uczestników- dzieci i młodzież - przedmiotem zamówienia jest dostawa dań obiadowych. Szczegółowy opis zestawów obiadowych stanowi załącznik nr 2a Zestaw obiadowy powinien składać się z: a) Dania głównego obiadowego dla każdego uczestnika. Danie obiadowe powinno być podane na ciepło (w temperaturze min. 80 stopni Celsjusza), w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. Obiad ma być dostarczony wyporcjowany. Wykonawca, zobowiąże się do przygotowania posiłków wegetariańskich, o ile w grupie znajdą się osoby deklarujące się jako wegetarianie, b) Jeżeli w zestawie jest ciastko - pakowane powinno być w plastikowy pojemniczek, c) Jeżeli w zestawie jest drożdżówka lub owoce sezonowe- powinny być pakowane w torebki foliowe zamykane taśmą. Posiłek powinien być podany: a) Dania gorące wyporcjowane w pojedyncze pojemniki termoizolacyjne w opakowaniu zbiorowym, b) Pozostałe części zestawu: owoce, ciasta, serwetki, sztućce pakowane w woreczki foliowe lub papierowe - jako pojedynczy zestaw dla każdego uczestnika, dostarczane w opakowaniu zbiorczym (skrzynki, karton). Wykonawca dostarczać będzie uczestnikom szkoleń posiłki w dni wskazane przez Zamawiającego w harmonogramie sporządzanym raz w miesiącu przez Wykonawcę. Wykonawca składający ofertę uzupełni tabelę zestawów obiadowych i zestawów śniadaniowych (załącznik nr 2 i 2a) przedstawiając oferowaną: cenę netto jednostkową, cenę łączną netto i cenę łączną brutto. Wykonawca zapewni comiesięczne dostawy: a) kawy rozpuszczalnej typu Nescafe, Jacobs, b) kawy mielonej dobrej jakości do ekspresów przelewowych, c) herbaty czarnej ekspresowej Tetley lub Lipton lub Dilmach, d) wody mineralnej - gazowanej i niegazowanej w półlitrowych plastikowych butelkach, e) mleka do kawy, soku bez dodatku cukru, f) cukru w kostkach, kubeczki plastikowe do napojów zimnych, kubeczki plastikowe do napojów gorących, mieszadełka, serwetki, g) filtry do ekspresu przelewowego. Szczegółowy opis dostarczanych produktów i ich ilości w ciągu miesiąca zawiera załącznik nr 2b Na czas trwania umowy Wykonawca udostępni do użytkowania na miejscu w Mławskim Centrum Integracji Społecznej i Zawodowej: a) 6 termosów z pompką o pojemności 3,5 litra każdy, b) 2 tace chromowane z rantem dekoracyjnym o średnicy 460 mm, c) 2 tace z polipropylenu 430 x 305, d) 2 kuchenki mikrofalowe, e) 2 czajniki elektryczne o pojemności 3 l. i 5 l., f) przelewowy ekspres do kawy. Wykonawca składający ofertę uzupełni tabelę produktów dostarczanych comiesięcznie do Mławskiego Centrum Integracji Społecznej i Zawodowej (załącznik nr 2b) przedstawiając oferowaną cenę netto jednostkową, cenę łączną netto i cenę łączną brutto. 4. Inne warunki świadczenia usług cateringowych: a)Dopuszcza się możliwość przesunięcia ilości posiłków w poszczególnych miesiącach z uwagi na nieprzewidziane trudności wynikające ze zmian w planie szkoleń, b) Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci wliczając koszty w cenę oferty, c) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia, d) Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych na podstawie rozliczeń wydanych posiłków i zamówienia częściowego, e) Wynagrodzenie obliczone będzie jako iloczyn ilości osób i ilości dni wynikających z ceny jednostkowej podanej przez Wykonawcę w tabeli stanowiącej załącznik nr 2b i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni, licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i materialnym faktury VAT, przy czym Strony ustalają, że za datę terminowej płatności uważa się datę obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego.. Część B: Poczęstunek i lunch dla uczestników konferencji podsumowującej projekt: Wykonawca Zapewnieni poczęstunek i lunch dla uczestników konferencji podsumowującej projekt. Konferencja planowana jest w 2011 roku na terenie Miasta Mława. Udział w konferencji weźmie 100 osób. 1) Przedmiot zamówienia Wykonawca zapewni poczęstunek na czas przerw w trakcie konferencji: woda( ? gazowana, ? niegazowana), kawa, herbata, ciasteczka, paluszki). W ramach usługi wykonawca przygotuje przyjęcie bufetowe w formie bankietu amerykańskiego, na który składać się będą: przystawki zimne, sałatki, dania główne gorące oraz deser. a) Przystawki zimne powinny być podane na półmiskach chromowanych lub stalowych, sałatki na podobnych półmiskach lub salaterkach b) Dania gorące podane w bemarach c) Sosy do sałat podane osobno - do wyboru d) Kawa podana w dzbanku z elektrycznym podgrzewaczem e) Herbata w saszetkach w opakowaniu papierowych wyłożona w pudełkach na herbatę f) Woda gorąca podana w warniku g) 10 stołów cateringowych o średnicy min. 60 cm h) Ciasta i owoce podane na paterach i) Ponadto wykonawca zapewni 2 osobową obsługę kelnerską, jednolitą zastawę stołową ( talerze o średnicy min. 165, filiżanki do kawy i herbaty, szklanki do napojów zimnych, jednolity zestaw platerów: sztućców serwingowych, noży, widelce, łyżeczek do kawy i herbaty, widelczyków do ciast, obrusy, serwety i porcelana. Szczegółowy przedmiot zamówienia określa tabela stanowiąca załącznik nr 2c. Wykonawca, składający ofertę uzupełni tabelę dostarczanych porcji dań dla uczestnika konferencji podsumowującej projekt (załącznik nr 2c), przedstawiając oferowaną, cenę łączną netto i cenę łączną brutto za jedną porcję zestawu. Część C: Inne warunki realizacji zamówienia: a) Wykonawca odpowiada za całość przedsięwzięcia łącznie z usunięciem odpadków i śmieci związanych z świadczeniem usług cateringowych, b) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia, c) Wynagrodzenie za świadczenie usług cateringowych podczas trwania konferencji zostanie uregulowane na podstawie osobnej faktury i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie 14 dni, licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i materialnym faktury VAT, przy czym Strony ustalają, że za datę terminowej płatności uważa się datę obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego, d) Wykonawca będzie świadczyć Usługi z należytą starannością, zgodnie z najlepszymi praktykami przyjętymi przy świadczeniu usług cateringowych, e) Zamawiający przekaże Wykonawcy harmonogram dostaw sporządzony na podstawie harmonogramu zajęć programowych do dnia 28 każdego miesiąca poprzedzającego miesiąc zamówienia, f) Zamawiający przekaże Wykonawcy potwierdzenia odbioru z wypełnionymi rubrykami odnoszącymi się do terminów i ilości dostaw do dnia 28 każdego miesiąca poprzedzającego miesiąc zamówienia. g) Zamawiający poinformuje Zleceniobiorcę o zmianach w harmonogramie z co najmniej 2 dniowym wyprzedzeniem i odnotuje zmiany w harmonogramie i potwierdzeniu dostaw 5. Wykonawca zobowiązany jest przygotować comiesięczny harmonogram dostawy zestawów śniadaniowych i obiadowych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mlawa.um.gov.pl/index-156-86.html
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach