NAUKOWA I AKADEMICKA SIEĆ KOMPUTEROWA - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY ogłasza przetarg
- Adres: 01-045 Warszawa, ul. Kolska 12
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-09-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: NAUKOWA I AKADEMICKA SIEĆ KOMPUTEROWA - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
ul. Kolska 12
01-045 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 010464542 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.nask.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń i konferencji organizowanych lub współorganizowanych przez NASK-PIB - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń i konferencji organizowanych lub współorganizowanych przez NASK-PIB :1) w siedzibie Zamawiającego w Warszawie przy ul. Kolskiej 12 oraz w biurze Zamawiającego w Warszawie przy ul. Stawki 40.2) w lokalizacji wskazanej przez Zamawiającego na terenie m.st. Warszawy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający stosuje następujące warunki udziału w postępowaniu:1) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli zakład, w którym będą przygotowywane posiłki, w celu wykonania przedmiotu zamówienia, wpisany jest do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej2) sytuacji ekonomicznej i finansowej:Zamawiający uzna ten warunek za spełniony jeżeli Wykonawca posiada polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzonej działalności na kwotę min. 500 000,00 zł złotych obejmującą co najmniej odpowiedzialność z tytułu szkody spowodowanej przeniesieniem chorób zakaźnych oraz zatruć pokarmowych oraz z tytułu szkody wyrządzonej w nieruchomościach.3) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał w przypadku świadczeń okresowych wykonuje należycie co najmniej: 2 usługi cateringowe z których każda spełnia łącznie następujące warunki:a) realizowana była w ramach jednego zadania lub jednej umowy, która trwała lub trwa nieprzerwanie przez okres co najmniej kolejnych 12 miesięcy;b) miała wartość co najmniej 120 000,00 zł brutto;c) obejmowała swym zakresem świadczenie usługi cateringowej dla grupy co najmniej 100 osób.UWAGA!• Każda z usług wskazanych w pkt 3) powyżej musi być świadczona na podstawie odrębnie zawartej umowy, tj. umowy z różnymi podmiotami lub tym samym podmiotem, ale jako odrębne umowy.• Zamawiający nie dopuszcza sumowania zakresu usług dla potwierdzenia spełniania warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 3) powyżej (tj. sumowania zakresu usług realizowanych na podstawie umów z różnymi podmiotami lub tym samym podmiotem, ale jako odrębne umowy).• W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, spełnianie warunku określonego w pkt 3) Wykonawcy wykazują łącznie.• W przypadku, gdy w ramach realizacji wskazanej przez Wykonawcę usługi, poza zakresem wymaganym przez Zamawiającego, były wykonywane również inne świadczenia, wykazana musi zostać wartość dotycząca tej części usługi, która obejmowała zakresem usługi określone warunkiem udziałuw postępowaniu.• W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, nie zakończonych na dzień składania ofert, wykazana przez Wykonawcę usługa musi być zrealizowana, na dzień składania ofert, na kwotę nie mniejszą niż 120 000,00 zł brutto.• W przypadku, gdy wartość usługi jest określona w innej walucie niż w złotych polskich, Zamawiający dokona przeliczenia tej wartości na złoty polski - na podstawie średniego kursu złotego w stosunku do waluty obcej, określonej w Tabeli Kursów Narodowego Banku Polskiego na dzień wszczęcia postępowania.• Wymagane jest, by każda wykazywana usługa była świadczona podczas spotkań w czasie: szkoleń lub spotkań dyplomatycznych lub spotkań biznesowych lub konferencji krajowych lub konferencji międzynarodowych.• Zamawiający nie uzna za spełnienie warunku wykazanie się doświadczeniem w zakresie obsługi takich jednostek jak szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki, bufety oraz miejsca zbiorowego żywienia, gdzie posiłki są organizowane jako wyżywienie całodzienne, stałe, ciągłe i powtarzające się.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-10-07
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-29 - Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym.
Dodano: 2024-04-25 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
Dodano: 2024-04-22 - Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych, transportowych oraz wynajmu sal szkoleniowych
Dodano: 2024-04-15 - Usługa kompleksowej obsługi kulinarnej polskiego stoiska narodowego podczas targów Food & Hotel Asia 2024 odbywających się w terminie 23-26 kwietnia 2024 r. w Singapurze
Dodano: 2024-04-04 - Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego
Dodano: 2024-03-29 - Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie wraz z prawem opcji
Dodano: 2024-03-27 - Usługa cateringowa związaną z organizacją spotkania wielkanocnego oraz wigilijnego dla pracowników Oddziału Regionalnego Agencji Mienia Wojskowego w Poznaniu
Dodano: 2024-03-18 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków profilaktyczno – regeneracyjnych dla pracowników Sekcji Terenów Zielonych I Transportu PW
Dodano: 2024-02-27