Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych przez NFOŚiGW w latach 2019-2020.

Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej ogłasza przetarg

  • Adres: 02-673 Warszawa, Konstruktorska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 224590100, 224590292 , fax. 224590201
  • Data zamieszczenia: 2018-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
    Konstruktorska 3A
    02-673 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 224590100, 224590292, fax. 224590201
    REGON: 142137128
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.nfosigw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa osoba prawna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych przez NFOŚiGW w latach 2019-2020.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, zwanym dalej Zamawiającym, w okresie od dnia podpisania umowy, ale nie wcześniej niż od 1 stycznia 2019 r. do 31 grudnia 2020 r., dla grup pomiędzy 5 a 450 osób. W ramach świadczonych usług cateringowych Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem Zamawiającego na wskazane spotkanie, zgodnie z formularzem zapotrzebowania na usługi cateringowe, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do umowy. Spotkania, na które dostarczany będzie catering, będą się odbywać w siedzibie NFOŚiGW (ul. Konstruktorska 3a, ul. Postępu 18 B lub Domaniewska 50A) w Warszawie. Świadczenie usług cateringowych przez Wykonawcę obejmować będzie zapewnienie: a) przerw kawowych (wersja: podstawowa, rozszerzona, podstawowa ciągła do 4 godz., rozszerzona ciągła do 4 godz., podstawowa ciągła do 6 godz., rozszerzona ciągła do 6 godz.), b) lunchu bufetowego: a. wersja podstawowa (dla grup od 5 do 150 osób) b. wersja o podwyższonym standardzie (dla grup od 5 do 100 osób i nie więcej niż 4 spotkania do 450 osób), c) kanapek, d) przekąsek zimnych (typu finger foods), e) deserów, f) owoców zgodnie ze złożonym przez Zamawiającego zapotrzebowaniem. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w Części II i III SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 6 500,00 zł (słownie: sześć tysięcy pięćset złotych). Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na następujący rachunek: BGK O/Warszawa 27 1130 1017 0000 0109 9520 0093. Zaleca się, aby przelew wskazywał numer referencyjny i nazwę postępowania. Wykonawca, który wnosi wadium w pieniądzu, poda w Formularzu Ofertowym numer rachunku, na który należy zwrócić wadium. Wadium, wnoszone w innych niż pieniądz formach, należy złożyć, najpóźniej wraz z ofertą (jako oddzielny od oferty dokument) w miejscu wyznaczonym do składania ofert. Dokument powinien być złożony w formie oryginału.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Wykonawca w celu potwierdzenia, że spełnia ww. warunek, zobowiązany jest wykazać, że posiada: a) aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, uprawniające do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania potraw w oparciu o surowce, półprodukty, b) aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie świadczenia usług cateringowych odpowiednim transportem.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca na wezwanie Zamawiającego i w terminie przez niego wskazanym przedłoży informację, w formie oświadczenia, o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j.: Dz. U. z 2018 r. poz. 798, z późn. zm), z innymi Wykonawcami, którzy złożyli oferty Zamawiający w wezwaniu przekaże informacje podane w czasie otwarcia ofert. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody (dokumenty bądź informacje) potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Powyższe nie będzie miało zastosowania, jeżeli w postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach