MINISTERSTWO SPRAW ZAGRANICZNYCH ogłasza przetarg
- Adres: 00-580 Warszawa, Aleja Jana Chrystiana Szucha 23
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-11-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: MINISTERSTWO SPRAW ZAGRANICZNYCH
Aleja Jana Chrystiana Szucha 23
00-580 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000177916 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/zamowienia
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Ministerstwa Spraw Zagranicznych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa obsługa cateringowa spotkań służbowych Ministra Spraw Zagranicznych RP, Kierownictwa oraz Dyrektorów Biur i Departamentów organizowanych przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 1 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zgodnie z pkt 7.2 SWZ:Na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej zamawiający wymaga, aby Wykonawcy posiadali środki finansowe lub zdolność kredytową na poziomie minimum 200 000,00 PLN.W przypadku, gdy wartości, o których mowa powyżej będą wyrażone w walucie innej niż PLN, zamawiający przeliczy te wartości na PLN wg kursu średniego NBP z dnia zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.Zgodnie z pkt 7.3 SWZ:Na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu, dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał się niezbędnym doświadczeniem, tj. w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje należycie, co najmniej 4 usługi (usługi cateringowe), stanowiące oprawę spotkań o charakterze służbowym, odpowiadających rodzajem i standardem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia, w tym co najmniej:2 (dwie) usługi cateringowe polegające na obsłudze przyjęć bufetowych dla co najmniej 30 osób każdai2 (dwie) usługi cateringowe polegające na obsłudze przyjęć zasiadanych (serwowanych) o charakterze międzynarodowym (tj. również z udziałem gości z państwa innego niż Polska) dla co najmniej 12 osób każda .Przez usługę cateringową stanowiącą oprawę spotkań o charakterze służbowym, odpowiadającą rodzajem i standardem przedmiotowi zamówienia zamawiający rozumie odpowiednio obsługę przyjęć bufetowych lub zasiadanych, z udziałem co najmniej:a) dyplomatów lub przedstawicieli korpusu dyplomatycznego (w rozumieniu ustawy z dnia21 stycznia 2021 r. o służbie zagranicznej /Dz. U. 2021 r. poz. 464, 1003 z późn. zm./) lubb) osób zajmujących wyższe stanowiska w służbie cywilnej (w rozumieniu ustawy z dnia21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej, /t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 1233/) w Kancelarii Prezydenta RP lub Kancelarii Prezesa Rady Ministrów lub w Parlamencie RP lub w jednym z ministerstw lub w jednym z urzędów podległych ww. organom lubc) z udziałem głów państw lub przedstawicieli rządów państw lub parlamentu lub organizacji międzynarodowych lub stałych przedstawicielstw przy organizacjach międzynarodowych, a uczestnikami były zawsze przynajmniej dwie wymienione powyżej osoby – jako spotkanie co najmniej dwustronne o charakterze międzynarodowym, obejmującą przygotowanie potraw, serwis, obsługę kelnerską, transport i dostawę wyżywienia.Zamawiający dopuszcza, aby usługi cateringowe, o których mowa powyżej, zostały zrealizowane w ramach jednej lub kilku odrębnych umów.W przypadku, gdy wykonawca wskaże usługę lub usługi cateringowe zrealizowane w ramach trwających umów (wykonywanych), dowody potwierdzające ich należyte wykonanie muszą pochodzić z okresu nie wcześniejszego niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.pkt 7.4 SWZ Na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu, dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał, że dysponuje lub będzie dysponować zespołem osób (minimum 12 osób), które wykonawca skieruje do realizacji zamówienia publicznego, spełniających co najmniej poniższe wymogi tj.:1) szefem kuchni – 1 (jedna) osoba, uczestnicząca w realizacji zamówienia poprzez osobiste kierowanie wykonaniem usługi w zakresie doboru i przygotowania składników, sposobu przygotowania i podania danego dania oraz poszczególnych jego elementów (w zakresie opracowania menu, wyboru składników, sposobu przygotowania każdego dania i nadzoru nad zespołem przygotowującym potrawy, rozdysponowania od kuchni do wydania obsłudze kelnerskiej potraw), która:a) nadzorowała przynajmniej cztery usługi cateringowe, które spełniają wymagania określone w warunku, o którym mowa w pkt 7.3 SWZ;b) posiada co najmniej 3-letnie doświadczenie w nadzorze kuchni;2) szefem sali - co najmniej 1 (jedna) osoba, która podczas całego okresu realizacji zamówienia będzie odpowiedzialna za bezpośredni kontakt z zamawiającym i jego przedstawicielami, jak również będzie uczestniczyć w organizacji przyjęć poprzez bezpośredni nadzór nad przygotowaniem sali, w której będzie odbywało się przyjęcie zasiadane i/lub bufetowe, tj. nakryciem stołów, przygotowaniem bufetów, organizacją pracy: personelu kucharskiego, personelu pomocniczego oraz kelnerskiego, przy czym osoba ta będzie kierowała bezpośrednio rozdawaniem posiłków przez kelnerów dla wszystkich osób uczestniczących w przyjęciu. Wymagane jest, aby osoba ta posiadała doświadczenie w organizacji co najmniej czterech przyjęć, które spełniają wymagania określone w warunku, o którym mowa w pkt 7.3 SWZ, polegające na bezpośrednim nadzorze nad przygotowaniem sali, w której zrealizowane były przyjęcia zasiadane i/lub bufetowe, w tym nakrywanie stołów, przygotowanie bufetów, jak również organizacja pracy: personelu kucharskiego, personelu pomocniczego oraz kelnerskiego, osoba ta kierowała bezpośrednio rozdawaniem posiłków przez kelnerów dla wszystkich osób uczestniczących w przyjęciach oraz spełniała warunek swobodnego porozumiewania się w języku angielskim na poziomie co najmniej komunikatywnym, tj. A2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego i posiada znajomość protokołu dyplomatycznego w zakresie obsługi przyjęć.3) kelnerami – co najmniej 10 (dziesięcioma) osobami, podającymi bezpośrednio posiłki osobom na przyjęciach, posiadającymi doświadczenie w obsłudze imprez o randze odpowiadającej imprezom wskazanym w warunku określonym w pkt 7.3 SWZ, tj. każda z tych osób uczestniczyła (obsługiwała) poprzez podawanie bezpośrednie posiłków do stołu w przynajmniej dwóch tego typu wydarzeniach, w tym co najmniej jednym o charakterze międzynarodowym (tj. również z udziałem gości z państwa innego niż Polska). Przynajmniej 4 (cztery) osoby muszą spełniać warunek swobodnego porozumiewania się w języku angielskim na poziomie co najmniej komunikatywnym, tj. A2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego oraz posiadać znajomość protokołu dyplomatycznego w zakresie obsługi przyjęć.Zamawiający nie dopuszcza łączenia funkcji osób wymienionych w pkt 7.4 podpunkt 1) - 3).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-17
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ŚWIADCZENIE USŁUG ŻYWIENIA W ZAKRESIE PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA GOTOWYCH POSIŁKÓW (CAŁODOBOWE WYŻYWIENIE) DLA PACJENTÓW SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO ZESPOŁU ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ W SIERPCU
Dodano: 2024-05-09 - Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów
Dodano: 2024-04-12 - Świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi
Dodano: 2024-04-04 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola Nr 1 „Zielony Dinek” w Ząbkach
Dodano: 2024-03-24 - Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie
Dodano: 2024-03-21 - „Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2024 roku”
Dodano: 2024-02-27 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego, w okresie od 01.04.2024 r. do 31.12.2024 r.
Dodano: 2024-02-27 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów Szpitala Świętej Trójcy, Centrum Zdrowia Psychicznego oraz ZPO w Płocku.
Dodano: 2024-02-20 - Usługa cateringowa dla gości Gali XXIV Plebiscytu na najlepszych sportowców Warszawy 2023 roku.
Dodano: 2024-02-08 - Świadczenie usługi zbiorowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ul Wójtowska 13, 00-224 Warszawa
Dodano: 2024-02-06